الکامپ فرصتی برای تعامل با استارتآپها
نام نویسنده: ناصر غانم زاده *
گرچه فضای آی تی کشور تاکنون چندین نسل از استارتآپها را تجربه کرده است، در چند سال گذشته شاهد جریانی فراگیر و گسترده در راهاندازی استارتآپها بودهایم. این جریان با همه انتقاداتی که گاه به آن وارد است توانسته است روحی تازه بر پیکره کهنسال صنعت آی تی کشور بدمد. این پیکره که (به جزاندک شرکتهایی که توانسته اند خود را چابک و به روز نگه دارند) بیشتر از شرکتهایی تشکیل شده که کالبدی نیمه جان دارند یا به واسطه وابستگی شدید به شرکتهای بزرگ دولتی در وضعیت مناسبی به سر نمیبرند و گاه حتی «وام-لازم» هستند.
خوشبختانه در الکامپ امسال (که بالاخره توسط نظامصنفی برگزار میشود) فضایی برای استارتآپها فراهم شده است. گرچه معمولا نمایشگاههای اینچنینی ارزش چندانی برای استارتآپهای ایجاد نمیکنند، ولی این گرایش به استارتآپها را باید به فال نیک گرفت؛ چرا که میتواند نشاندهنده این باشد که این پیکره کهنسال بالاخره دریافته است که برای عقب نماندن باید خود را با استارتآپ هایی همپا کند که گاه فرسنگها از آن جلوتر هستند.از دیگر سو، الکامپ فرصتی است تا استارتآپهای چابک که موتور محرک نوآوری هستند، دستاوردهای خود در این مدت کوتاه نشان دهند و از فرصتهای شبکه سازی که گاه برایشان سودمند است، بهره برداری کنند. همچنین برای آن دسته از استارتآپ هایی که بخش مشتریانشان شرکتها و سازمانهای بزرگ هستند، فرصتی است تا از تجربه های شرکتهای جاافتاده تر بهره ببرند. نیز گشایش دری برای همکاریهای مشترک بااندک شرکتهای پیشرو است.
در این نمایشگاه فرصت دیگری برای شرکتهای جاافتادهتر و بنیانگذاران آنها نهفته است و آن سرمایهگذاریهای هرچنداندک در نقش فرشتهی سرمایهگذار (Angel Investor) در استارتآپها است. این کار فرصتهای دو جانبه خوبی را برای هر دو طرف فراهم میکند. در پایان یادآور میشوم الکامپ فرصتی است درخشان برای نزدیک شدن این دو جریان اصلی آی تی کشور و این حرکت نظام صنفی را باید پاس داشت و آنرا نشانه مثبتی از گامهای سودمندتر دانست.
* بنیانگذار گروه استارتآپ های ایران
منبع : روزنامه دنیای اقتصاد