تکنولوژی

وقتی می‌گفتم فیس‌بوک جاسوسی است می‌خندیدند و مسخره می‌کردند

وزیر ارتباطات دولت احمدی‌نژاد کاملا مخالف فیس‌بوک است اما می‌گویند با شبکه‌های اجتماعی موافقم. 

تقی پور به ارائه توضیحاتی درباره حوزه کاری خود پرداخت و در بخش دیگری از صحبت‌های خود درباره این موضوع که از مخالفان سرسخت فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی به شمار ی رود اظهار کرد:‌ به شدت موافق شبکه‌های اجتماعی هستم اما شدیدا مخالف شبکه فیس بوک هستم دلیل این موضوع آن است که این شبکه اجتماعی خاصی با ماموریت خاصی کار می‌کند و حتی در مورد فیس بوک خود کشورهای غربی می‌گویند که این شبکه مخوف‌ترین و پیچیده‌ترین شبکه جاسوسی آمریکا است. حال من چطور می‌توانم با چنین شبکه‌ای موافق باشم؟ وقتی ما می‌بینیم در این شبکه چگونه حریم خصوصی افراد نقض می‌شود چگونه موافق آن باشیم؟

 

وی ادامه داد: بگذارید کمی از مظلومیت خودمان بگویم؛ زمانی وقتی من می‌گفتم این شبکه جاسوسی است، عده‌ای مسخره می‌کردند و می خندیدند اما اکنون می‌بییم که وزرای اکثر شرکت‌های اروپایی یکی پس از دیگری نسبت به این موضوع اعتراضاتی را مطرح می کردند.

 

وزیر سابق ارتباطات خاطرنشان کرد: اگر در مورد فیس بوک لازم باشد می‌توانم ساعت‌ها و چند کتاب بحث کنم و توضیح بدهم؛ به هر حال برخی نسبت به معضلات این شبکه‌ها آگاهی ندارند و وقتی ما در وزارت ارتباطات هستیم به عنوان فردی که این سرویس‌ها را در اختیار مردم قرار می‌دهیم، باید این مسائل را مطرح کنیم.

 

*** با افتخار می‌گویم که سایت‌های مستهجن در کشور فیلتر می‌شوند

 

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود در پاسخ به سوالاتی که درباره فیلترینگ مطرح شده بود اظهار کرد: فیلترینگ یک اقدام امنیتی است اما متاسفانه کلمه امنیت در کشور ما تا حدودی زیادی بد منتقل شده است. اکنون وقتی نگاه می‌کنیم کشوری مانند آمریکا هفت سند امنیت سایبری دارد و همه از این که دولت امنیت این فضا را فراهم می‌کند خوشحال هستند اما ما وقتی همین موضوع را مطرح می‌کنیم همه به شکل نامناسبی نگاه می‌کنند این در حالی است که همه مردم برای خودشان یکسری اقدامات امنیتی انجام می‌دهند اما در حوزه فضای مجازی این گونه برداشت نمی‌شود.

 

وی ادامه داد: به عنوان مثال اگر دوربین لپ تاپ شما می تواند فضای منزل شما را به آن سوی آب منتقل کند این موضوع را چه کسی به شمای کاربر بگوید و تبیین کند؟ به هر صورت اکنون فیلترینگ در همه کشورها وجود دارد و فی‌النفسه یک اقدام امنیتی به شمار می‌رود اما نوع محورها و فضای آن متفاوت است.

 

تقی‌پور همچنین عنوان کرد: اگر شما اکنون از خانواده‌ها بپرسید، فکر می‌کنید چند درصد خانواده‌ها از فیلتر شدن از سایت‌های مستهجن ناراضی هستند؟ حتی یک سال خود ITU نام سال را حفاظت از کودکان در برابر آسیب‌های اینترنت گذاشت و همان سال من در سخنرانی این را اعلام کردیم که آیا فکر می کنید آسیبهای این بخش تنها به کودکان محدود می‌شود؟

 

وزیر سابق ارتباطات ادامه داد: اگر اکنون فیلترینگ این کا را می‌کند که ما باید از آن ممنون باشیم؛ برای این کار یک کارگروه و برنامه مشخص وجود دارد و در این زمینه کارگروه مربوطه است که تصمیم می‌گیرد. حال گاه برخی تصمیمات کلی است مانند آن که به طور کلی و با افتخار گفته می‌شود که تمام سایت‌های مستهجن باید فیلتر شوند.

 

وی ادامه داد: من این را با افتخار می گویم و همه دنیا اگر آن را بدانند هیچ مشکلی نیست چرا که ما به هر حال با سایت‌های مستهجن برخورد خواهیم کرد و این سایت‌ها در کشور ما فیلتر خواهند بود.

 

تقی‌پور درباره نحوه اعمال فیلترینگ هم توضیح داد: عده‌ای فکر می کنند در این زمینه یک دکمه وجود دارد و آن را فشار می‌دهیم و سایتی فیلتر می شود اما واقعیت این است که برای هر سایتی آدرس وجود دارد و زمانی که لازم می‌شود دسترسی به آن سایت متوقف شود، این آدرس‌ها به وزارت ارتباطات اعلام و خواسته می‌شود که این آدرس‌ها از دسترس حذف شود تا دسترسی به آن‌ها محدود شود.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا