تکنولوژی

پاسخ هوواوی به انتقاد آمریکا در مورد ارتباط با ایران

آی تی ایران – هوواوی در هفته جاری دفاعیه خود در خصوص انتقادات اعضای کنگره آمریکا در رابطه با ارتباط این شرکت با ایران را ارائه داد.

شرکت چینی تولید کننده تلفن‌های هوشمند و سایر تجهیزات مخابراتی، گزارشی 24 صفحه‌ای در مورد امنیت سابری منتشر کرد که توسط جان سافولک، مسئول امنیت جهانی این شرکت و معاون سابق اطلاعات انگلیس تهیه شده بود. مطابق استدلال هوواوی در این گزارش، شبکه‌های جهانی با برقراری ارتباط میان «مناطق مختلف» و «فرهنگ‌های مختلف» منجر به «ارتقا و پیشرفت تمدن بشری» خواهد شد.

گرچه این گزارش صراحتا به اتهامات مطرح شده علیه هوواوی اشاره‌ای ندارد، با این وجود سافولک این نکته را خاطر نشان می‌سازد که «حفظ امنیت شبکه مشتریان در راستای منافع اساسی هوواوی قرار دارد». این گزارش همچنین به ویروس Stuxnet اشاره‌ای دارد. ویروسی که از نظر عموم توسط آمریکا و متحدان آن ایجاد شده و به کار رفته ات تا برنامه غنی‌سازی هسته‌ای ایران را با مشکل مواجه سازد و «منجر به یک مسابقه سایبری تمام عیار و بازگشت غرب وحشی گردد».

هوواوی همراه با شرکت چینی ZTE در چند ماه اخیر زیر ذره بین دقیق اعضای کنگره در ارتباط با ارتباطات این شرکت‌ها با ایران – که تحت تحریم اقتصادی از طرف آمریکاست و شرکت‌های خارجی را از معامله با این کشور منع می‌نماید – قرار گرفته‌اند.

اما گزارش سافولک موضوع فناوری «توسعه یافته خارجی» را در یک سیستم جهانی مورد سؤال قرار می‌دهد که در آن شرکت‌های بزرگ آمریکایی فعال در زمینه فناوری، عملیات ساخت و تحقیق و توسعه را در چین، هند و مناطق دیگر به اجرا در می‌آورند.

وی اظهار داشت: «مفهوم “توسعه یافته خارجی” در جهان در هم بافته امروز همانقدر بی‌معناست که فرض کنیم شرکت‌ها یا تولیدات یک بخش از دنیا بیش از شرکت‌ها یا تولیدات سایر بخش‌های جهان مورد اعتماد هستند. آیا این تفکر همان حمایت از تولیدات داخلی تحت لوای امنیت ملی نیست؟»

پس از درخواست نمایندگان مجلس آمریکا در سال گذشته از وزارت خزانه‌داری مبنی بر بازرسی از هر دو شرکت هوواوی و ZTE ، در ماه‌های اخیر شرکت ZTE مرکز توجهات قرار گرفته است.
در ماه ژوئیه، چندین نماینده مجلس طی نامه‌ای از تیموتی گیتنر، وزیر خزانه‌داری درخواست کردند تا شرکت ZTE را به اتهام تجهیز بزرگترین ارائه دهنده خدمات مخابراتی ایران با تجهیزات پایش و شنود و همچنین فناوری ساخت آمریکا که بر اساس تحریم‌های کنونی آمریکا علیه ایران، فروش آنها به این کشور ممنوع است، مورد بازرسی قراردهد.

همچنین بر اساس تحقیقات ماه‌های گذشته، شرکت ZTE به دلیل وجود حفره‌های امنیتی گیج‌کننده در برخی از محصولات فروخته شده در آمریکا، متهم به فروش یا انعقاد قرارداد فروش تجهیزات و نرم‌افزارهای کامپیوتری مشمول تحریم شرکت‌های مایکروسافت، Hewlett-Packard، اوراکل، سیسکو، Dell، جونیپر و سایمنتک به شرکت مخابرات ایران می‌باشد.

امضاکنندگان همچنین شرکت چینی شنژن را متم به عدم رعایت تحریم آمریکا علیه ایران و فروش فناوری‌های پایش و شنود به شرکت مخابرات ایران کرده‌اند. لازم به ذکر است شرکت مخابرات ایران می‌تواند با استفاده از این تجهیزات کلیه ارتباطات اینترنتی، خط ثابت و تلفن همراه در سراسر ایران را تحت کنترل و نظارت خود داشته باشد».

علیرغم اینکه شرکت مخابرات ایران در نیمه دوم دهه گذشته خصوصی‌سازی شده و در سال 2009 عرضه عمومی اولیه سهام را انجام داده است اما در این نامه از آن به عنوان یک شخصیت حقوقی تحت کنترل دولت ایران یاد می‌شود. مع الوصف بخش اعظم سهام شرکت مخابرات ایران به کنسرسیوم توسعه اعتماد مبین واگذار شده است که مدریت آن به عهده نیروهای سپاه پاسداران – یکی از نیروهای نظامی ایران – می‌باشد که طبق گزارش‌های واصله، تمرکز این نیروها بر فرونشاندن اعتراض‌های داخلی و آشوب‌های نظامی است.

گزارش امنیت سایبری هوواوی قبلاً نیز مورد انتقاد تحلیل‌گران آمریکایی قرار گرفته است. مطابق yesterday’s Security Roundup، جفری کارر – مفسر برجسته امنیتی – معتقد است که گزارش سافولک، نگرانی‌های وی و سایرین در مورد این شرکت را بر طرف نمی‌کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا