لزوم استفاده کاربران کامپیوتر از کرم ضد آفتاب
يک مدرس دانشگاه بر لزوم استفاده از کرمهاي ضد آفتاب براي استفاده طولانيمدت از رايانه تاکيد کرد.
شكوفا مسعودي در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، با اشاره به خطر كار كردن طولاني با رايانه اظهار کرد: افرادي که ناگزيرند ساعتهاي طولاني روبهروي رايانه بنشينند، بايد از ضدآفتاب استفاده کنند.
وي با اشاره به اينکه اشعههاي ناشي از رايانه ميتواند سبب ايجاد و يا پررنگ شدن لکهاي صورت فردي شود که ساعتهاي طولاني از روز را با رايانه کار ميکند، تصريح کرد: اشعه ماوراي بنفش به ويژه نوع A که از رايانه خارج ميشود، ميتواند سبب ايجاد لکهايي در صورت فرد شود، از اينرو کاربران بايد از نمايشگرهايي استفاده کنند که استاندارد بوده و داراي اشعه کمتري باشد.
مسعودي ادامه داد: بهدليل وجود ميدان الکتريکي چند هزار ولتي در داخل لامپ تصوير، روشنايي که الکترونها حين عبور از فاصله بين کاتد و صفحه موزاييکي کسب ميکنند، باعث ميشود انرژي آزاد شده سبب تابش درصد قابل توجهي اشعه ايکس و اشعه ماوراءبنفش شود که الزاما بايد با تدابير تکنيکي حين طراحي لامپ تصوير از نفوذ آنها به سطح خارجي و رسيدن به بدن کاربر رايانه جلوگيري کرد.
وي با بيان اينکه عموم کارشناسان و متخصصان پوست معتقدند بيشتر نمايشگرهايي که امروز مورد استفاده قرار ميگيرند حاوي هيچگونه اشعهاي نيستند و کار با اين رايانهها را کاملا بيضرر ميدانند، گفت: به عقيده من اشعه ماوراي بنفش رايانهها به شدت اشعه خورشيد نيست و نميتواند به همان اندازه هم خطرناک باشد، زيرا در حال حاضر تمام نمايشگرها بهخصوص نمايشگرهاي LCD فاقد اشعه UV هستند.
مسعودي با اشاره به اين که نمايشگرهاي قديميتر هم که اين اشعه را ساطع ميکردند، نمايشگرهاي لامپ تصويري بودند که اين دستگاهها هم بق استانداردهاي اروپا فيلتر آنتيUV داشتند و اين اشعه را کاملا جذب ميکردند، بيان کرد: اين نمايشگرها اشعه UVA از خود ساطع ميکردند که خطرات اين اشعه بهدليل شدت و فرکانس کمتر قابل مقايسه با خطرات اشعه UVB نيست.
او در اين راستا ادامه داد: با استناد به آخرين گفتههاي متخصصان چشمپزشکي، کار با رايانه ممکن است فرد را به مشکلات چشمي دچار کند ولي اشعه ماوراي بنفش در ايجاد اين مشکلات چشمي و حتي مشکلات ديگر هيچ نقشي ندارد.
مسعودي با بيان اينکه گرد و غبارها خطرناکترند، افزود: صرفنظر از اينکه به عقيده کارشناسان، رايانهها از جهت تابش اشعههاي مضر نميتوانن خطر جدي براي کاربران آن داشته باشند، در عين حال متخصصان ريه اذعان ميکنند که خطرات ناشي از مواجهه با گرد و غبار رايانهها را نميتوان ناديده گرفت.
اين مدرس دانشگاه در پايان خاطرنشان کرد: اصولا هر ذره خارجي غير از اکسيژن که با تنفس وارد ريه و برونش شده و تجمع پيدا کند، باعث تنگي نفس، آمفيزم و برونشيت مزمن ميشود که ذرات گرد و غباري که در برخي وسايل الکترونيکي وجود دارد، در اين باره خطرناکتر است.