نخستین باتریهای بیسیم نبض بیماران آمریکایی را به دست گرفت
مسابقه ابداع اولين ابزار برای پزشکي و جراحي، به روم باستان و قرن 16 برميگردد و از آن پس فناوريها حرف اول را در صنعت پزشکي ميزند و نقش بسزايي در نجات مردم از انواع بيماريها و ناتوانيهاي جسمي دارد.
يکي از اين ابزار دستگاه تنظيم ضربان قلب (pacemaker) است که جان بسياري از مبتلایان به نارساييهاي قلبي را نجات داده است. اين دستگاه، از تغييرات ناگهاني جريان الکتريکي استفاده ميکند که از الکترودهايي که با ماهيچههاي قلب در ارتباطند ارسال ميشود و از طريق آن ضربان قلب را تنظيم ميکند.
دستگاههاي تنظيم ضربان قلب مدرن به گونهاي طراحي شدهاند که قابل برنامهريزي بوده و متخصصان قلب قادرند آن را با توجه به وضعيت جسمي بيمار خود برنامهريزي کنند.
اين ابزار به تازگي باز هم پيشرفت کرده و با فناوريهاي امروزي سازگارتر شده است. چنانچه دستگاه تنظيم ضربان قلبي طراحي شده که با فناوري بيسيم کار ميکند.
کارول کاسيانسکي (Carol Kasyjanski)، اولين بيمار آمريکايي است که از باتري قلب بيسيم استفاده ميکند. اين دستگاه به دکتر کارول امکان ميدهد که وضعيت جسمي وي را از راه دور و از طريق اينترنت تحت کنترل داشته باشد.
کارول 61 ساله، 3 هفته پيش، اولين آمريايي بود که اين دستگاه را که مجهز به سيستم نظارت خانگي بيسيم است و اطلاعات و هشدارهاي مربوط به وضعيت بيمار را از طريق اينترنت به دکترش ارسال ميکند در قلب خود جا داد. وي از 20 سال پيش از باتري قلب معمولي استفاده ميکرد و به خاطر ضعفهايي که اين دستگاه داشت، چندين بار دچار مشکلات قلبي شده بود. ولي اکنون معتقد است که دستگاه جديد حس اطمينان بيشتري به وي القا کرده و زندگي دوبارهاي به او بخشيده است.
کارول ميگويد: سالهاي پيش مشکلات زيادي داشتم. مثلا اگر غش ميکردم، کسي نميفهميد که حالم بد شده و تا زماني که بحران را پشتسر نميگذاشتم، هيچ آزمايشي نميتوانست مشکلم را تشخيص دهد.
دکتر استيون گرينبرگ، رييس بيمارستان فرانسيس در نيويورک که مسووليت کاشت باتري قلب بيسيم را بر عهده گرفته ميگويد: اين فناوري جديد به من کمک ميکند تا به بيمارانم بهتر کمک کنم.
وي معتقد است که اين فناوري به زودي به استاندارد جديدي در باتريهاي قلب تبديل
خواهد شد.
وي عنوان ميکند: سرور و سيستم کنترل از راه دور اين فناوري حداقل يک بار در روز اطلاعات دانلود شده از شرايط فيزيکي بيمار را براي پزشک معالجش ارسال کرده و اگر مورد غير طبيعي در وضعيت بيمار وجود داشته باشد، به پزشک بيمار
هشدار ميدهد.
وي ميافزايد: اگر حال بيمار بد شود و ما در راهاندازي سيستممان مشکلي داشته باشيم و عملا ارتباط از طريق سيستم وجود نداشته باشد، اين فناوري حتي ساعت 2 نيمه شب به صورت خودکار با پزشک معالج تماس ميگيرد.
اين باتري قلب بيسيم توسط شرکت St. Jude Medical ساخته شده و در ماه ژوييه از سوي FDA(آژانس نظارت بر مواد غذايي و دارويي) اجازه ثبت گرفت.
دکتر گرينبرگ ميگويد: اين فناوري براي بيماران بسيار راحت است. حتي ديگر لازم نيست به پزشک خود زنگ بزنند.
وي ميافزايد: اين فناوري توانايي ما در ارزيابي مشکلاتي که بيماران احيانا با آن خواهند داشت را بالا ميبرد و ما به راحتي ميتوانيم اختلالات احتمالي که اين فناوري روي قلب بيمار ايجاد ميکند را تشخيص داده و زود به داد آنها برسيم؛ موردي که تا پيش از اين برايمان مقدور نبوده است.
کارول ميگويد از اينکه اولين شخصي بودم که اين باتري در قلبم کاشته ميشد، هراس داشتم. اما فهميدن اين امر که من هر لحظه تحت نظارت پزشکم هستم به من قوت قلب ميداد و احساس کردم که يک شانس بزرگ در خانهام را زده است و ديگر مجبور نيستم هميشه نگران از کار افتادن قلبم باشم.
وي ميافزايد: هماکنون احساس ميکنم که ميتوانم دوباره براي دو فرزندم مادر باشم و سالهاي بيشتري را در کنارشان بگذرانم.
دکتر گرينبرگ پيشبيني ميکند که باتريهاي قلب در آينده فقط براي افرادي که از بيماري قلبي رنج ميبرند به کار نميرود. بلکه همه افراد ميتوانند براي تحت نظر بودن دکترشان از نظر فشار خون و قند از اين ابزار استفاده کنند.
گفتني است که در جهان حدود 3 ميليون بيمار قلبي وجود دارد که با باتري زندگي ميکنند و سالانه 600 هزار نفر از اين باتريها در قلب خود ميکارند.
منبع : فناوران