تکنولوژی

ارتقای نرم افزاری گاهی لازم است

نام نویسنده: جواد زارعی

امر ارتقا فقط به تغییر و بهبود کیفی سخت افزار محدود نمی شود و لازم است از زاویه بهبود نرم افزاری نیز مورد توجه قرار گیرد. درباره سخت افزارها صحبت می کنم که هرازچند گاهی لازم است بلایی بر سر نرم افزار آنها آورده شود. سیستم های عامل برای شناسایی و استفاده بهینه از منابع سخت افزاری موجود نیازمند برنامه های واسطه ای هستند که درایور خطاب شده و توسط سازنده قطعه تهیه و همراه با سخت افزار عرضه می شود.

هر چه قطعه از ساختاری پیچیده تر برخوردار باشد، اهمیت درایور راه انداز آن بیشتر خواهد بود. قطعات ساده ای چون کارت صدا، کارت شبکه و کارت مودم اغلب به سهولت وسط سیستم عامل شناسایی شده و حتی بدون نصب درایور هم قابل استفاده هستند. هر چند بسیار توصیه می شود اگر قطعه سخت افزاری مانند کارت مودم توسط سیستم عامل شناسایی شد و به درستی کار می کرد باز هم درایور مربوط را به صورت صحیح نصب کنید تا از تمام قابلیت های بالقوه قطعه استفاده شود. نصب درایور برای برخی قطعات مانند مادربورد و کارت گرافیک از اوجب واجبات است و بدون نصب درایور دستگاه درست و درمونی نخواهید داشت. اما برخی قطعات مانند درایوهای نوری هم وجود دارند که شاید بدون نصب درایور هم به خوبی کار کنند چراکه اغلب اطلاعات ضروری مورد نیاز از قبل در بطن سیستم عامل قرار گرفته است اما سازندگان همان قطعه در برهه های مختلف زمانی اقدام به بهبود عملکرد قطعه می کنند و برنامه لازم را در اینترنت منتشر می کنند. به طور معمول به برنامه های نرم افزاری که روی چیپ حافظه قطعه قرار گرفته و به عنوان واسطه ای میان قطعه سخت افزاری و سیستم عامل عمل می کند عنوان Firmware اطلاق می شود. به روزرسانی برنامه Firmware اغلب از طریق برنامه هایی صورت می گیرد که همراه با قطعه روی سی دی ارائه ده است و نیاز به مراجعه حضوری به وب سایت سازنده نخواهد داشت. به عنوان مثال ممکن است دستگاهی چون درایو نوری دی وی دی رایتر هنگام ثبت داده ها، تعداد زیادی دیسک دی وی دی را در اصطلاح بسوزاند. به طور قطع این قبیل مشکلات پس از نصب صحیح درایور و به روزرسانی برنامه Firmware کاهش پیدا خواهد کرد

این را هم بیفزایم که نصب و تنظیم صحیح برنامه های مدیریتی قطعاتی چون مادربورد و به خصوص کارت های گرافیک در افزایش کارایی آنها نقش بسزایی دارند.
و اما بعد
یک بار پیش از این گفته بودم که نصب صحیح درایور کمتر از خود قطعه نیست. خوب می دانم که به روزرسانی برخی قطعات کلی برای خودش دردسر دارد و شاید به همین دلیل باشد جماعتی از کاربران به سهولت بی خیال انجامش می شوند اما برخی سازندگان معتبر این مشکل را به سادگی مرتفع ساخته و برنامه های کمکی پدر و مادرداری برای انجام این مهم ارائه کرده اند. کافی است به اینترنت متصل شده و آنها را اجرا کنید. برنامه مذکور شما را برای ادامه کار راهنمایی خواهد کرد. این را هم بگویم که یکی از مشکلات شایع است. برخی اوقات سیستم عامل خود را به نفهمی می زند و قطعه ای را حتی با درایور اصلی اش شناسایی نمی کند. این مشکل اغلب برای کارت های مودمی که مدت هاست از نصب آنها گذشته، بروز می کند. کافی است موقعیت قطعه را روی شکاف های مادربورد تغییر دهید و تلاش خود را برای نصب درایور از ابتدا آغاز کنید.

منبع : سرمایه

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا