هر جا می روم آی پاد همراه من است
بی بی سی – با گسترش دامنه تکنولوژی اطلاعاتی در افغانستان، وسایل جدید و پیشرفته کامپیوتری نز در این کشور بیشتر شده و رفته رفته، شمار بیشتر افغانها با این وسایل آشنایی یافته اند.
این افراد، بیشتر کسانی هستند که یا در سالهای اخیر در کشورهای خارجی زندگی کرده اند و یا افرادی که در بخش تکنولوژی اطلاعاتی درس خوانده و یا هم کسانی که کار آنان به شکلی با این بخش مرتبط است.
شهر نو کابل، محلی است که به سادگی می توان وسایل جدید کامپیوتری را در آن به دست آورد.
اگرچه شماری از افغانها، از قیمت های بلند این وسایل ناراضی هستند اما در جریان روز، کمتر دکان فروش وسایل کامپیوتری را در شهرنو کابل می توان سراغ گرفت که حداقل یک یا دو مشتری نداشته باشد.
به یکی از این دکان ها سر زدم که تعدادی از جوانان سرگرم چانه زدن برای خرید ام پی تری پلیر (MP3 player) و آی پاد (iPod) بودند.
یک فروشنده در این دکان می گوید که مشتریان او را بیشتر جوانان تشکیل می دهند.
او می گوید: “روزانه دهها نفر به این دکان می آیند. یا می خرند و یا تنها یک گشت می زنند و می روند. اما نظر به سالهای گذشته، تعداد کسانی که این وسایل را می خرند بیشتر شده است.”
وسایل کوچک
رشد سریع تکنولوژی، جهان را بیش از هر زمان دیگری به هم نزدیک کرده است.
با عرضه وسایل جدید کامپیوتری به بازارها، مردم کارهایی را که یک زمان با صرف وقت و پول بیشتری انجام می دادند، حالا به سادگی و در زمان اندکی بسر می رسانند.
همزمان با این، پیشرفت در وسایل نشراتی و اطلاع رسانی نیز موضوعی است که امروزه در زندگی هر فردی قابل لمس است.
آی پاد ‘در همه جا’
در میان وسایل کوچک جیبی، آنچه به ویژه بیشتر در کابل کاربرد دارد، MP3 players و پیشرفته تر از آن، MP4 players و آی پاد است.
احمد فرهاد یک جوان افغان می گوید که استفاده از این وسایل چگونه زندگی او را متحول کرده است.
او می گوید: “هر جا می روم آی پاد به همراه من است. در دفتر، در موتر، در خانه با استفاده از آی پاد موسیقی می شنوم. برای من که عاشق موسیقی هستم، آی پاد واقعا وسیله عجیبی است.”
در بازارهای کابل، تازه ترین محصولات تکنولوژی جدید جهان را می توان یافت و روزانه دهها نفر مشغول خرید و فروش این وسایل هستند.
این مسئله در کشوری که شش سال پیش، به نام کشور بدون صدا و تصویر شهرت داشت، تحول بزرگی محسوب می شود.