تکنولوژی

تحليل بيزينس ويك از صنعت آي‌تي در هند

نام نویسنده: رفيعه هرات

دنیای اقتصاد – بر كسي پوشيده نيست كه كسب و كار در هند با چالش‌هاي فراوان روبه‌رو است: سازماندهي، ديوان سالاري مطلق، ساد اداري و نفوذ سياسي چپ‌گرايان. اينها عواملي است كه اغلب باعث مي‌شود بسياري از مردم از خود بپرسند آيا كسب و كار در هند ارزشش را دارد.

اما از آنچه مشاهده مي‌شود مشخص است كه اكثريت 1000 شركت جهاني موافق هستند كه هند ارزش كسب و كار را دارد. زماني كه مشكلاتي كه شركت‌ها با آن درگير هستند و فرصت‌هايي كه دنبال مي‌كنند با آنچه هند مي‌تواند براي آنها فراهم كند مطابقت دارد. مي‌توان گفت هند ارزش كسب و كار را دارد. تخمين زده مي‌شود هند به عنوان بزرگترين عرضه‌كننده خدمات آي‌تي سالانه 15000 تا 30000 كارمند استخدام خواهد كرد تا براي رشد سريع تقاضاي جهاني در سال‌هاي بعد آماه باشد. تا اين اواخر صنعت آي‌تي در هند داستاني شبيه به داستان دو پسر عمو با سرنوشتي كاملا متفاوت داشت. پسرعموي صادرات و پسرعمومي صنايع داخلي. اولي بسيار موفق بوده است و كاملا در سراسر كشور مورد تحسين قرار گرفته است و دومي به عنوان عقب مانده و چيزي كه به زحمتش نمي‌ارزد به شمار مي‌آيد. اين استنباط به دليل تفاوت در موفقيت به دست آمده توسط صادرات و بخش‌هاي داخلي اين صنعت است. كل صادرات خدمات آي‌تي هند كه تحت تسلط شركت‌هاي داخلي است نه شركت‌هايي كه توسط خارجي‌ها كنترل مي‌شوند، در سال 2005، 21ميليارد دلار بود. در مقايسه با ارزش بازار داخلي هند، خدمات آي‌تي حدود 7/2ميلارد دلار در همان سال بود. اين مبلغ در مقايسه با ارزش خدمات آي‌تي در سال 2005 در ديگر كشورهاي منطقه مثل ژاپن (83ميليارد دلار)، استراليا (1/12ميليارد دلار) و حتي چين (5/4ميليارد دلار) بسيار ناچيز است. فعاليت‌هاي فشرده كه از صنعت متمركز بر صادرات حمايت مي‌كند در اقتصاد هند نتيجه معكوس دارد. اين فعاليت‌ها تمركز شركت‌هاي داخلي آي‌تي را تغيير مي‌دهد، بر سياست دولت اثر مي‌گذارد (مثل مشوق‌ها و تاسيس پارك‌هاي فناوري اطلاعات) و مانع مي‌شود كارفرمايان محلي كه صادركننده نيستند بتوانند كاركنان با كيفيت به دست آورند و يا آنها را حفظ كنند. در اوايل دهه 1990 بخش صادرات صنعت آي‌تي هند بيشترين آسيب را ديد زيرا شركت‌هاي آمريكايي شروع كردند به استخدام تعداد بسياري از تحليلگران سيستم ماهر و برنامه‌نويسان كامپيوتر تقاضا براي كارمندان شركت‌هاي هندي در آمريكا به سه علت به سطح بالايي رسيد: نگراني در مورد ويروس‌هاي كامپيوتري هزاره، رونق دات‌‌كام و اشتياق وافر شركت‌ها براي نرم‌افزار برنامه‌ريزي منابع. فقط پنج شش سال است كه صنعت آي‌تي هند از منبع استخدام كارمند به پيشرو در خدمات آي‌تي تبديل شده است. بسياري از شركت‌هاي هندي وقت را تلف نكرده‌اند.

مشاركت داخلي
سه اقدام در حال انجام است تا فرصت‌ها را براي شركت‌هاي خارجي، صنعت داخلي و صنعت صادرات شرح دهد. شركت امريكايي اينتل كه هم‌اكنون 3000هندي را در مركز توسعه و تحقيق خود در بنگلور استخدام كرده است، 250ميليون دلار براي مشاركت با شركت محلي زينتيس اينفوتك سرمايه‌گذاري كرده است. اين دو شركت قصد دارند كامپيوترهاي ارزان‌قيمت با قيمت 250دلار توليد كنند. اين كامپيوترها ارزان‌ترين كامپيوترهاي با ريزتراشه‌هاي اينتل هستند. بازار هدف اين كامپيوترها مناطق روستايي در هند است. شركت محلي بهارتي تل- ونچرز به رشد خود به شيوه مبتكرانه و غيرمنتظره ادامه مي‌دهد. شركت‌هاي بهارتي و آي‌بي‌ام در حال تاسيس دفتر خدمات آي‌تي هستند كه به دنبال مشتريان داخلي است. در بخش صادرات همه برون‌سپاران اصلي صنعت آي‌تي هند در چين، كره و ژاپن دفاتري تاسيس كرده‌اند تا مهارت‌هاي خدمات آي‌تي خود را افزايش دهند.

پتانسيل جهاني فوق‌العاده
اين مثال‌ها نشان مي‌دهد شركت‌هاي هندي مي‌توانند در مناطقي كه عموما به عنوان قدرت در نظر گرفته نمي‌شوند، ظرفيت ايجاد كنند و در توسعه در بازارهاي آسيا بيشتر از آمريكا جسور هستند. اين توانايي‌ها شركت‌هاي هندي را در آستانه يكي از بزرگ‌ترين موفقيت‌هاي اقتصادي در سراسر منطقه آسيا قرار مي‌دهد يعني پتانسيل جهاني هند و چين با يكديگر، نيروگاه خدمات آي‌تي جهان را به كارخانه جهان پيوند مي‌دهد. شكي نيست كه هند براي نشان دادن قابليت خود بايد فقط منابع صنعت آي‌تي خود را مورد توجه قرار دهد. در سال 1996 ارزش صادرات خدمات آي‌تي هند حود يك‌ميليون دلار بود. در سال 2004، اين ميزان 13ميليارد دلار بود. در سال 2000 ارزش سهم هندوستان در روند برون‌سپاري كسب‌وكار 148ميليون دلار بود. در سال 2004 اين ميزان 5/3 ميليارد دلار بود. هر دانشجوي بازرگاني مي‌داند كه اين نوع نرخ رشد به معني: فشارهاي مخرب و مبارزه‌طلبانه است كه مي‌تواند رقبا را از ميدان به در كند و برنامه‌هاي كسب‌و‌كار را نابود كند.

اولين گام‌ها براي ايجاد طرح «هندي چيني»

امروزه بايد استراتژي چين و استراتژي هن را در پيش گرفت. لازم است مراقب بود چگونه چين و هند در بازارهاي خاص متحد مي‌شوند، اتحادي كه به عنوان «بلوك هندي‌چيني» شناخته مي‌شود. اولين نشانه‌هاي اين اتحاد در زمينه خدمات آي‌تي، قطعات خودرو و برخي بخش‌هاي ديگر آشكار شده است. چين و هند به طور فزاينده بر اقتصاد جهان مسلط خواهند شد و اين روندي است كه طي قرن 21 ادامه خواهد يافت. به‌رغم مبالغ فراوان سرمايه‌گذاري شده، كيفيت اطلاعات، تحقيق و مشاوره در مورد اتخاذ تصميمات اساسي درباره مسائل مربوط به چين و هند، نامنظم است. مديران نيازمند ديدگاه جامع براي شناخت چين و هند به طور جداگانه و با يكديگر هستند و همچنين براي تخمين‌زدن خطرات آينده و فرصت‌هايي براي اقدامات مهم. چند نكته مهم وجود دارد كه پيشگامان كسب‌و‌كار براي تصميم‌گيري كارآمد بايد در نظر داشته باشند.

– اطلاعات دقيق در مورد وضع كنوني رقابت جهاني آي‌تي در هند و چين در بازارهاي داخلي آنها.
– سناريوهاي واقع‌بينانه كه نه تنها امكان ادامه رشد سريع اقتصاد را در هند و چين بررسي مي‌كند بلكه پتانسيل اجتماعي، سياسي و ديگر آشفتگي‌هاي اين اقتصادها را نيز بررسي مي‌نمايد.
– يك سري نقاط عطف كه مسائل محوري را در هر يك از سناريوها تعريف مي‌كند، با گذشت زمان بازده نقاط عطف را نشان مي‌دهد و به تعيين زمان و مكان سرمايهگذاري، مشاركت، رقابت، تحليل يا ناديده گرفتن اين كشورها، كمك مي‌كند.

برنامه‌ريزي براي آينده
آينده اقتصاد چين و هند، همكاري چين و هند با يكديگر و در واقع تاثير آينده چين و هند بر اقتصاد جهاني، پرسش‌هاي فراوان بي‌پاسخي را باقي مي‌گذارد. آيا مي‌توان نوآوري را برون‌سپاري كرد؟ آيا امكان دارد در بازارهاي آسيا رقابت كرد بدون بهره‌برداري غيرمجاز از مالكيت معنوي كه فرصت‌ها را از بين مي‌برد؟ آيا موفقيت‌هاي فزاينده هند و چين در بازارهاي جهان واكنش حمايت از محصولات داخلي را در اقتصادهاي پيشرفته ايجاد خواهد كرد؟

پاسخ اين پرسش‌ها براي تعيين دوره درازمدت و موفقيت اقدامات، بسيار مهم است. چگونگي دنبال كردن آنها مطمئنا كيفيت و شناخت از آنچه به دست مي‌آوريد را شكل مي‌دهد. چين و هند در آينده تكنولوژي و نوآوري نقش بزرگي خواهد داشت. براي هر كسب‌و‌كاري پيدا كردن بهترين راه‌ براي شريك شدن در اين آينده كليد موفقيت خواهد بود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا