تکنولوژی

هشدار نسبت به ‘تجزيه’ اینترنت

بی بی سی – نظریه پردازان سازمان دهی اینترنت هشدار می دهند روزی فرا خواهد رسید که اینرنت به شبکه های محلی جداگانه “تجزيه شود”.

نیتین دسايی، مدیر مجمع نظارت و ساماندهی اینترنت (IGF) که توسط سازمان ملل ايجاد شده است هشدار داده است که در آینده شبکه اینترنت محتوایی کاملا متفاوت بر اساس زبان های مختلف خواهد داشت.

وی می گوید تنش هایی در باره آینده سازمان دهی اینترنت به ویژه در باره موضوعات خاصی چون شناسه های (domain) بین المللی، وجود دارد.

آقای دسايی می گوید تا پنج سال آینده بر تعداد کاربران اینترنت در آسیا، اروپا و آمریکا به میزان قابل توجهی افزوده می شود.

او می گوید به این ترتیب تا پنج سال آينده “تعداد صفحات اينترنتی (تارنماهای) چینی بیشتر ا صفحات انگلیسی خواهد شد.”

مدیر مجمع نظارت و ساماندهی اینترنت معتقد است نحوه استفاده کاربران اینترنت در چین و هند با غرب متفاوت است زیرا آنها به جای کاربرد تجاری یا رسانه ای از آن در پی کاربرد آن در زمينه خدمات عمومی هستند.

وی می گوید که عرضه کنندگان اینترنت و دولت ها بیش از پیش به امنیت محتوای داده ها در اینترنت توجه نشان داده اند.

بنا بر گفته آقای دسايی با توجه به گوناگونی نوع استفاده از اینترنت در کشورهای مختلف امکان تغییرات بسیاری در این شبکه وجود دارد. به عنوان نمونه در چین بسیاری از مردم ترجیح می دهند که از الفبای چینی برای شناسه های اینترنتی استفاده کنند، بنابراین عجیب نیست که دولت چین بخواهد که شناسه وبسايت های چینی به جای حروف لاتین به زبان چینی باشد.

برخی دیگر از سخنرانان این کنفرانس از این پدیده به عنوان “بالکانیزه” کردن (تقسيم به واحدهای کوچکتر و اغلب متخاصم) اینترنت نام برده اند.

پرفسور هووارد ویلیامز که با بانک جهانی کار می کند می گوید مباحثه در باره آینده نظارت بر اینترنت در برابر این فرض قرار گرفته است که در آینده تنها یک گونه از اینترنت وجود خواهد داشت.

اینترنت بی طرف

پرفسور ویلیامز همچنین استمرار فن آوری کنونی برای آینده را نیز زیر سوال می برد.

وی می گوید “بالکانیزه شدن انترنت از هم اکنون آغاز شده است.”

در اوایل سال جاری یک کمیته مجلس سنای آمریکا به عرضه کنندگان خدمات اینترنت اجازه داد که برای برخی از مشتریان خود امکانات بیشتری از جمله سرعت و پهنای باند بیشترارائه کنند اما طرفداران “اینترنت بی طرف” با این موضوع مخالفت کردند و گفتند که خدمات اینترنت باید برای همه کاربران یکسان باشد.

در همین حال یکی از سخنگویان مدیریت اینترنت در بریتانیا می گوید: “اگر بالکانیزه شدن به معنای جدایی کامل شبکه ها از یکدیگر باشد سبب محدودیت انتخاب و دسترسی مشتریان خواهد شد. اما اگر این امر به معنای سطوح مختلف امنیت و کارکردهایی نظیر سرعت باشد یز خوبی است.”

دیوید هارینگتون از انجمن مدیریت ارتباطات می گوید تفاوت های فرهنگی “لاجرم به بالکانیزه شدن اینترنت” خواهد انجامید.

آقای هارینگتون می گوید مجمع نظارت اینترنت باید این موضوعات را به بحث بگذارد.

وی می گوید که هیچ کس طرفدار جاری شدن قوانین مشابه با قوانین حاکم بر ارتباطات راه دور در اینترنت نیست.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا