تکنولوژی

معاون صدا و سیما: ۴۵ میلیارد تومان هزینه پورتال ملی عدد بزرگی نیست

فاز اول پورتال ملي با هزينه‌اي بالغ بر 10 تا 12 ميليون تومان راه‌اندازي شده و تا يك ماه ديگر اعلان عمومي ‌خواهد شد.

مهدي افراسيابي – معاون سازمان صدا و سيما – در گفت‌وگو با خبرنگار سرويس فناوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اعلام اين خبر اظهار داشت: فاز اول اين پورتل (درگاه) آماده شده است و در حال رفع ايراد و اشكالات سيستم هستيم كه پس از پايان يافتن بازي‌هاي جام جهاني فوتبال، راه‌اندازي آن را اعلام خواهيم كرد.

او با اشاره به اين كه هزينه‌ي كلي پورتال تا فاز نهايي، 45 ميليارد تومان پيش‌بيني شده است، تصريح كرد: سعي داريم تمامي‌ نرم‌افزارها، سيستم‌هاي كاربردي و جست‌وجو و ايميل سرورها داخلي باشند؛ بنابراين هزينه‌ي 45 ميلياردي،‌ عدد بزرگي نيست، بلكه ممكن است به بيشتر از اين هزينه نيز نياز داشته باشيم.

وي سيستم عامل به كار گرفته شده در اين پورتال را سيستم عامل لينوكس عنوان كرد و گفت: تمامي‌ پلت‌فرم‌هاي سيستم را بر روي لينوكس اجرا خواهيم كرد كه اين امر با همكاري مركزICT شريف در حال انجام است.

افراسيابي چند‌ ماه پيش در مصاحبه‌اي گفته بود: اين پورتال در پنج فاز زماني به اجرا درخواهد آمد و برآورد هزينه‌ي ما براي اجراي پورتال تا فاز سوم كه در اين مرحله تقريبا كليه‌ي كاربردهاي الكترونيكي مفيد در اختيار كاربران قرار مي‌گيرد، حدود سه ميليارد تومان است و هر كدام از اجزاي پورتال با نام و آدرس مستقل به نوبت راه‌اندازي مي‌شود و درنهايت، كليه‌ي اجزا به يكديگر پيوسته و زير چتر هدايتي پورتال قرار مي‌گيرند.

افراسيابي اولين بخش از فاز اول پورتال را سايت ايران‌سيما معرفي كرد و افزود: سايت اينترنتي ايران‌سيما به آدرس www.iransima.ir است كه براي قرار دادن برنامه‌هاي راديو و تلويزيون سازمان صدا و سيما بر روي اينترنت طراحي شده و در حدود 15 ماه است كه به ‌صورت آزمايشي كار خود را آغاز كرده است.

او بيشتر مشتريان اين سايت را در حال حاضر ايرانيان خارج از كشور عنوان كرد و اظهار داشت: علي‌رغم زحمات و فعاليت‌هاي انجام شده، هنوز زيرساخت‌هاي مخابراتي كشور نمي‌توانند جوابگوي تصاوير متحرك (ويديو) با كيفيت مطلوب براي مردم كشورمان باشد، اما ايرانيان خارج از كشور بدون هيچگونه مشكلي مي‌توانند برنامه‌هاي تلويزيوني ايران را از اينترنت تماشا كنند.

معاون صدا و سيما ادامه داد: در حال حاضر اين سايت بدون اعلان عمومي ‌مشتريان ثابتي دارد و با توجه به اين‌كه در برخي زمان‌ها، پهناي باند به بيش از يك صد مگابايت در ثانيه مي‌رسد، مي‌توان اميدوار بود كه با بازنگري در سخت‌افزار، نرم‌افزار در صورت اعلام، با اقبال چشمگيري روبه‌رو شود.

وي همچنين گفت: كاربردهاي الكترونيكي از قبيل آموزش الكترونيكي، سرويس پيام كوتاه، پست الكترونيكي، بازي‌هاي رايانه‌يي و شبكه‌يي، كارت تبريك و تسليت، تجارت الكترونيكي و سايت تبليغات بازرگاني با هدف معرفي، شناسايي و خريد و فروش كالا و خدمات به روش مدرن اينترتي از ديگر اجزاي پورتال است كه آماده‌ي بهره‌برداري است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا