تکنولوژی

22 پرونده مربوط به سوءاستفاده از كارت‌‏هاي اعتباري بانك‌‏ها تشكيل شد

مديركل مبارزه با جرائم خاص و رايانه‌‏اي آگاهي، گفت: در سال گذشته، 22 مورد پرونده مربوط به سوءاستفاده از كارت‌‏هاي اعتباري بانك‌‏ها تشكيل شده است.

به گزارش ايلنا، مهرداد اميدي، مديركل مبارزه با جرائم خاص و رايانه‌‏اي آگاهي، در جمع خبرنگاران، با بيان اين كه سال گذشته 53 مورد پرونده مربوط به جرائم اينترنتي در كشور تشكيل شد، گفت: كشف پرونده‌‏هاي جرائم اينترنتي در اين مدت 50‌درصد بوده است. وي، مهم‌‏ترين موارد و جرائم اينترنتي در سال گذشته را 11 مورد پرونده كلاهبرداري اينترنتي، 7 مورد ايجد مزاحمت از طريق اينترنت، 3 مورد كپي‌‏رايت و 2 مورد انتشار اكاذيب در اينترنت ذكر كرد.

اميدي،‌‏ با بيان اين كه سهم جرائم اينترنتي از كل جرائم بسيار ناچيز است، خاطرنشان كرد: در خصوص مسائل اينترنتي هنوز در ابتداي كار هستيم، ضمن اين كه با رشد شبكه‌‏هاي اينترنتي، احتمال افزايش جرائم نيز وجود دارد.

وي، با اشاره به آمار جرائم سال گذشته، گفت: در سال گذشته، ميزان جعل 12‌درصد كاهش و كشف پرونده‌‏هاي جعل 4/65‌درصد افزايش داشته كه در مقايسه با سال 83، ميزان كشفيات 11‌درصد رشد يافته است.

مديركل مبارزه با جرائم خاص و رايانه‌‏اي آگاهي، افزود: ميزان كلاهبرداري در سال گذشته، 44‌درصد كاهش يافته و 83‌درصد پرونده‌‏هاي اين حوزه نيز كشف شده است.

به گفته اميدي، در سال جاري، 5/73‌درصد موارد جعل و 78‌درصد موارد كلاهبرداري كشف شده است.

وي با اشاره به تدوين طرح مقابله با جرائم اثرگذار در سال جاري، تصريح كرد: بر اساس اين دستورالعمل، آگاهي وظيفه دارد علاوه بر انجام امور جاري، برخي جرائم را كه علاوه بر خسارت‌‏هاي مالي و جاني در جامعه اثرات تخريبي دارند، در اولويت برنامه‌‏هاي خود قرار دهد. وي يادآور شد: بايد به سمتي برويم كه جرم عقيم بماند و هزينه و ريسك جرم افزايش يابد.

اميدي، با تاكيد بر اين كه در حال حاضر قانون مشخصي در صوص جرائم اينترنتي وجود ندارد، گفت: با پديده‌‏هايي كه جرم تلقي مي‌‏شوند، دوگونه برخورد وجود دارد و اگر منجر به خسارت‌‏هاي مادي شود، پس از مطابقت با قوانين موجود، مورد رسيدگي قرار مي‌‏گيرد. وي افزود: نفوذ يا دسترسي غيرمجاز به شبكه‌‏هاي رايانه‌‏اي موضوع جديدي است و نمي‌‏توان تحت چنين عنوان به اين موضوع رسيدگي كرد.

مديركل مبارزه با جرائم خاص و رايانه‌‏اي آگاهي، گفت: در صورتي كه در نتيجه نفوذ غيرمجاز به شبكه‌‏هاي رايانه‌‏اي خساراتي به فرد بزه ديده وارد شود، تحت عنوان وارد شدن خسارت يا تهديد اقامه دعوا مي‌‏شود.

اميدي افزود: لايحه‌‏اي از سوي قوه قضائيه و هيات دولت در خصوص جرائم رايانه‌‏اي به مجلس ارائه شده است كه اميدواريم در آينده در صحن علني مجلس بررسي شود.

وي شبكه‌‏هاي رايانه‌‏اي دستگاه‌‏هايي كه دچار ضعف امنيتي هستند را آماج نفوذگران رايانه‌‏اي دانست و گفت: در سال 84 و 85، هيچ‌‏گونه نفوذي به سيستم‌‏هاي بانكي گزارش نشده و پرونده‌‏اي در اين زمينه تشكيل نشده است.

اميدي، با اشاره به اين كه در قوانين موجود نحوه رسيدگي به هتك حرمت و توهين منتشره در رسانه‌‏ها مشخص شده است، گفت:‌‏ در صورتي كه چنين مسائلي در وبلاگ‌‏ها نيز مطرح شود، مانند رسانه‌‏ها كه انتشار عمومي مطالب را دارند، ‌‏با آن برخورد خواهد شد. وي افزود: در صورتي كه از طريق اينترنت براي افراد ايجاد مزاحمت شده يا نشر اكاذيب شود، مجازات‌‏هاي تعريف شده در قوانين اسلامي براي مجرمان اعمال خواهد شد. به گفته مديركل مبارزه با جرائم خاص و رايانه‌‏اي آگاهي، اگر جرم جديدي تحت عنوان نفوذ غيرمجاز به شبكه رايانه‌‏اي صورت گيرد، مجازات خاصي براي آن تعريف نشده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا