تکنولوژی

گزارش تهران در اجلاس جامعه اطلاعاتی توسط دبير شوراى عالى اطلاع‌رسانى ارايه شد

ایسنا – گزارش جامعه‌ى اطلاعاتى تهران توسط مهندس «نصرالله جهانگرد» دبير شوراى عالى اطلاع رسانى ورييس کنفرانس سطح بالاى منطقه‌يى آسيا اقيانوسيه در مورد اجلاس جهانى سران درباره‌ى جامعه اطلعاتى در سومين نشست کميته مقدماتى اجلاس WSIS در ژنو ارائه شد.

به گزارش سرويس جامعه اطلاعاتى خبرگزارى دانشجويان ايران (ايسنا) مهندس «جهانگرد» در اين گزارش، عنوان كرد:

«كنفرانس سطح بالاى آسيا اقيانوسيه در مورد اجلاس جهانى سران درباره جامعه اطلاعاتى (WSIS) از 31 مى تا 2 ژوئن 2005 در تهران، جمهورى اسلامى ايران، و در چارچوب کنفرانس‌هاى منطقه‌يى اجلاس WSIS برگزار شد. اين کنفرانس مشترکا توسط دولت ايران و کميسيون اقتصادى اجتماعى سازمان ملل در منطقه آسيا اقيانوسيه (UNESCAP) با همکارى برنامه توسعه‌ى آسيا_ اقيانوسيه و اتحاديه‌ى بين‌المللى مخابرات (ITU) سازماندهى شد. بيش از 139 شرکت کننده و ناظران از سوى اعضاى کشورى UNESCAP و سازمان‌هاى بين المللى، NGOها و بخش خصوصى در کنفرانس تهران شرکت كردند.

اهداف کنفرانس تهران تعريف راهکارهاى منطقه اى براى ايجاد جامعه اطلاعاتى مردم گرا، جامع و توسعه‌گرا در منطقه آسيا و اقيانوسيه، همانطورکه در اعلاميه‌ى اصول و برنامه عمل مصوبه مرحله ژنو اجلاس WSIS بيان شده، است و همچنين همکارى در فرآيند مقدماتى مرحله تونس اجلاس از طريق بحث و مذاکره در مورد مسائل باقى مانده اصلى از مرحله ژنو، شامل حاکميت اينترنت و مکانيسم‌هاى مالى ICT براى توسعه است. علاوه بر اين، نظر به اين‌که آسيا اقيانوسيه در دنيا، منطقه مستعد بلايا مى‌باشد، کنفرانس تصميم گرفت تا روى مديريت دانشى سوانح و چگونگى استفاده از پتانسيل ICT براى اخطار سريع، جلوگيرى از سانحه، و مديريت سانحه بحث و تمرکز کند.

براى نشان دادن نتايج و تجربيات بدست آمده در نشست‌هاى مرتبط پيش از کنفرانس تهران، گزارش نشست مقدماتى که در مقر UNESCAP در بانکوک در اکتبر 2004 برگزار شد، همچنين گزارش چهار نشست زيرمنطقه‌اى که در بيشکاک در نوامبر 2004، سوا در دسامبر 2004، بالى در فوريه 2005 و در کاتماندو در 2005، به کنفرانس ارائه شد.

علاوه بر اين وزرا و ساير نمايندگان سطح بالاى کشورهاى عضو، ناظران، نمايندگان سازمان‌هاى بين المللى، NGOها و بخش خصوصى، تعدادى افراد مشاور در آخرين موضع مذاکرات و توسعه هاى مرتبط با حاکميت اينترنت، سرمايه گذارى ICT براى توسعه در آسيا اقيانوسيه، و مديريت سوانح بر اساس ICST به ارائه مطلب پرداختند. همچنين «نيتين دسائى»، نماينده ويژه دبيرکل سازمان ملل در مورد WSIS و رياست منتخب براى گروه کارى راهبرى اينترنت، سفير جنيس کارکينز، رئيس کميته مقدماتى مرحله تونس اجلاس WSIS و گارلز گيگر، مدير اجرائى دبيرخانه اجلاس سخنرانى هاى اصلى را ايراد كردند.

دانيل استافشر، نماينده‌ى مجمع فدرال سوئيس در مورد WSIS و زيتون هاسومى، مدير کميته نمايشگاه، مرحله تونس اجلاس WSIS، در تونس، به عنوان نمايندگان شورهاى ميزبان اجلاس WSIS، به ايراد سخن پرداختند.

گفتنى است سه کارگاه آموزشى و ميزگرد در مورد موضوعات a) حاکميت اينترنت، b) جامعه اطلاعاتى و c) ICTs براى توسعه روستائى، سازماندهى شده بود و توسط شرکت کنندگان و همچنين جامعه دانشگاهى ايرانى، NGOها و بخش خصوصى مورد استقبال قرار گرفت.

کنفرانس بر اساس پيشنهاداتى که توسط گروه هاى کارى تشکيل شده در نشست عمومى ارائه شد، اعلاميه تهران و طرح کارى منطقه اى – شامل برنامه ها يا پروژه ها و متدولوژى همکارى منطقه اى – را به اتفاق آرا تصويب کرد.

در اسناد نهائى کنفرانس، کنفرانس روى نياز به تلاشهاى مشترک براى اطمينان از دسترسى هانى، جامع و بدون تبعيض به ICTs و همچنين نياز به حمايت از تلاشهاى ملى کشورهاى در حال توسعه در رابطه با ايجاد ظرفيت براى تسهيل مشارکت واقعى در تمام حوزه هاى جامعه اطلاعاتى، از طريق در دسترس قرار دادن منابع، سرمايه گذارى يا بالعکس و انتقال تکنولوژى، دوباره تصريح شد. در اين اسناد تاييد شد که جامعه اطلاعاتى بايد بر اساس احترام به هويت فرهنگى، تنوع فرهنگى و زبانى، سنت ها و مذاهب، و رشد گفت‌وگوى بين فرهنگ‌ها و تمدن ها پايه گذارى شود. در حاليکه اهميت مسائل اخلاقى جامعه اطلاعاتى، نياز به پيشگيرى از سوء استفاده از ICTs تصديق مى شد، روى اهميت بسيار زياد همکارى‌هاى بين‌الملى و منطقه‌يى در ساخت جامعه اطلاعاتى براى تکميل تلاش‌هاى ملى تاکيد شد. براى انجام اين کار، کنفرانس از موسسات مالى منطقه‌يى و جوامع خيريه براى افزايش فعاليت در سرمايه گذارى روى ICTs براى توسعه دعوت نمود.

بدين وسيله متعهد شده‌ام تا نتايج کنفرانس سطح بالاى آسى اقيانوسيه در مورد اجلاس جهانى سران درباره جامعه اطلاعاتى (WSIS) را، شامل اعلاميه تهران و برنامه‌ى عمل منطقه‌يى – برنامه هايا پروژه‌ها و متدولوژى همکارى‌هاى منطقه‌يى را به عنوان توافق منطقه‌ى آسيا_ اقيانوسيه براى ملاحظه در نشست PrepCom3 و اجلاس، ارائه دهم».

گفتنى است اين نشست كه از 19تا 30 سپتامبر 2005، د ژنو در حال برگزارى است ،و در پايان تصميم نهايى در خصوص مديريت اينترنت از سوى نمايندگان دولتها اتخاذ خواهد شد .همچنين جمهورى اسلامى ايران گزارشى درباره‌ى حاكميت اينترنت دراين نشست ارايه خواهد داد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا