تکنولوژی

کانديداهای رياست جمهوری آنده و آی تی

نام نویسنده: محمد ثروتى

آی تی ایران – تا چند ماه آينده وارد مرحله اى حساس از تاريخ کشور خواهيم شد که قرار است فردى سکان رياست جمهورى را در دست بگيرد و براى حداقل چهار سال ديگر زمام امور اجرايى ممکلت را عهده دار گردد.

اين روزها گرچه هنوز اسامى نامزدها به قطعيت مشخص نشده است اما نوع ديدگاه ها و برنامه هاى افراد و آن چه که بايد در آينده در پيش بگيرند کم و بيش در مطبوعات و در محافل سياسى مورد توجه و نقد کارشناسان فن قرار گرفته است.

با نگاهى به اين نوع نظرات در مى يابيم که بيشتر آن ها از منظر سياست، اقتصاد و روابط بين المللى به موضوع مى نگرند و ساير موضوعات مانند فن آورى اطاعات و ارتباطات و توسعه آن مورد بى توجهى قرار گرفته است.

کشور ما داراى حداقل 5 ميليون کاربر اينترنت است که با نرخ 60 درصد در سال رشد مى کند و پيش بينى مى شود تا اواخر سال 84 اين رقم به حداقل 8 ميليون نفر يعنى بيش از 13 درصد کل افراد کشور برسد.

امروزه بخش قابل توجهى از جوانان ما با اينترنت آشنا هستند و رايانه و فن آورى اطلاعات در حال شکل دادن انقلابى علمى در همه بخش هاى کشور من جمله دولت است و تاثيرات آن در همه بخش هاى اقتصادى و سياسى و فرهنگى جامعه به خوبى مشهود است.

فن آورى اطلاعات در روابط بين الملى ايران با ساير کشورها نقش ويژه اى ايفا مى کند و نوع برخورد سردداران و حاکمان کشور با اين مقوله موضوعى چالش برانگيز و با اهميت و سرنوشت ساز است.

در کشور ما بودجه هاى هنگفتى صرف اين حوزه مى گردد و در برنامه چهارم توسعه نيز توجه ويژه اى به آن شده است.

با اين اوصاف جا دارد که خبرگزارى ها، مطبوعات و انجمن هاى صنفى و تخصصى ما از هم اکنون براى محک زدن و انتشار نظرات و برنامه هاى کانديداهاى رياست جمهورى و احزاب و گروه هاى حامى آنان در خصوص مقولاتى مانند اينترنت و توسعه آن، فيلترينگ، دولت الکترونيکى،پديده وبلاگ ها، جامعه اطلاعاتى،مالکيت معنوى، قوانين و مقررات لازم براى توسعه آى تى گام برداشته و تلاش نمايند کانديداها را بر ان اساس ارزيابى و مقايسه کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا