يك هفته با وبلاگ هاى فارسى
نام نویسنده: مينو مومنى
شرق – وبلاگ نويسى فارسى دوره هاى مختلفى را پشت سر گاشته است. لاقيدى بلاگرها در نوشتن مطالب باعث شده كه بسيارى از مطالب آنها به صورت دقيق قابل تحليل و بازيابى نباشد، در حقيقت كسانى كه به دنبال مطالب مشخص در حوزه هاى خاص هستند كمتر به سراغ وبلاگ ها رفته اند و احتياجات خود در زمينه اطلاعات را با سايت هاى ديگر پر كرده اند. يك دليل ديگر پراكندگى وبلاگ ها شايد استفاده از زبان و نثر متفاوت باشد.
در حالى كه در بسيارى از سايت ها زبان به يك شكل ايستا و باانعطاف كم بيننده را به سرعت به معناى محتواى ارائه شده نزديك مى كند. در وبلاگ هاى متفاوت زبان هاى متفاوت ديده مى شود و خواننده براى درك مناسب مطلب بايد خود را با آن زبان (حالا گاه محاوره اى، گاه ساده و يا كتابى و گاه حتى با دشنام) نزديك كند. به هر حال به تدريج برخى بلاگرها خصوصاً آنان كه در حوزه مشخص و دقيقى مى نويسند توانسته اند هم زبان مشخصى را براى خود ثابت كنند و هم مطالب خود را به سمت سويى ببرند كه با نوشته هاى گذرا و از سر تكليف تفاوت داشته باشد.با اين مقدمه به تعدادى از وبلاگ هاى كامپيوترى ايرانى سرى مى زنيم و جديدترين مطالب آنها را مرور كنيم.
• گوگل چشم در چشم مايكروسافت
گوگل موضوعى عمومى است كه مورد توجه همه از سايت هاى خبرى گرفته تا وبلاگ نويسان قرار مى گيرد. نويسنده وبلاگ امير http://amirfs.blogspot.com/ در مطلبى با عنوان برنده كيست ، گوگل يا مايكروسافت را كه ترجمه مطلبى از سايتhttp://www.tcmagazine.info است مى نويسد: طى هفته هاى اخير شايعات بسيارى در مورد ارائه مرورگر گوگل (جى براوزر) و تاثير احتمالى آن بر مايكروسافت و مرورگر معروفش اينترنت اكسپلورر شنيده مى شود، حدس آنكه نهايتاً چه پيش خواهد آمد بسيار دشوار است اما به نظر من انتظار به وجود آمدن نزاع و جنگى تمام عيار بين گوگل و مايكروسافت اصلاً بعيد نيست. ما بايد نزاعى را كه پيشتر مايكروسافت در قبال مرورگر نت اسكيپ داشت به خاطر بياوريم حتماً مى دانيد كه مايكروسافت موفق شد در رقابت با نت اسكيپ اين مروگر را از صحنه روزگار حذف كند.در ادامه اين مطلب با اشاره به استراتژى گوگل در مورد رقابت در حوزه اى ميل و ايجاد سرويس جى ميل و همچنين ايجاد جست و جوگر دسك تاپ آمده است: ترديد دارم كه گوگل به سوى اعمال استراتژى برود كه سال ها پيش نت اسكيپ به دنبال آن رفت زيرا مديران گوگل اظهار داشته اند كه آنها مى توانند دسك تاپ كامپيوترها را تحت كنترل خود در بياورند، آنها مى توانند از براوزر خود به عنوان يك حلقه اتصال در استراتژى دستيابى به دسك تاپ استفاده كنند تا نياز به ويندوز مايكروسافت را كاملاً از بين ببرند.
• الكامپ منفى در مثبت
برگزارى نمايشگاه الكامپ يكى از موضوعاى بود كه وبلاگ نويسان در طول هفته گذشته به آن اشاره كرده و گاه عكس هايى را كه خود از اين رويداد گرفته بودند نيز روى وبلاگ ها قرار دادند. همچون بسيارى از موضوعات ديگر در اين مورد نيز وبلاگ نويسان در مورد الكامپ نظرات يكسانى نداشتند. نويسنده وبلاگ فارس تك www.farstec.com در اين مورد نوشت: نمايشگاه الكامپ امسال افتضاح شده بود. از من مى شنويد اگر نرفته ايد اصلاً نرويد باور كنيد يك ۲ ريالى هم خرج كنيد تا برويد اين نمايشگاه مثلاً الكترونيك و كامپيوتر كلى ضرر كرده ايد. حيف از اين همه وقت حيف…
در مقابل نويسنده وبلاگ خبرنگار http://ziaiy.persianblog.com نيز نوشت: الكامپ دهمين تجربه ايران در باب نمايشگاه كامپيوتر و الكترونيك است. مى گويند ديكته ننوشته غلط ندارد، بايد نمايشگاه برگزار كرد تا ضعف هاى آن در بيايد، توانمندى هايمان سنجيده شود و بفهميم كه كجاى كاريم. از الكامپ نبايد توقع «جى تكس» يا «سبيت» داشت، الكامپ، الكامپ است با همه خصوصيات ايرانى اش. ايرانى كه به قانون كپى رايت نپيوسته، ايرانى كه مورد تحريم آمريكا است و ايرانى كه حتى براى برگزارى نمايشگاهش بايد از چند فيلتر و معبر مجوز عبور بگيرد. با برگزارى هر نمايشگاهى، فرهنگ نمايشگاه در كشور رونق بيشترى مى گيرد و الكامپ توانست ده ها هزار نفر از مرد به خصوص جوانان مشتاق و علاقه مند را به خود جذب كند، اين خود به تنهايى دستاورد خوبى است.
• وبلاگ فارسى، خليج عربى
دنياى وبلاگ نويسان به دليل آنكه اطلاعات به سرعت نور در آن جابه جا مى شود نسبت به مسائل پيرامونى بسيار حساس هستند. حتى در مورد بعضى وقايع وبلاگ نويسان زودتر از افكار عمومى به يك موضوع حساسيت نشان مى دهند در مورد استفاده از نام خليج عربى در مجله نشنال جئوگرافى به جاى خليج فارس اولين بار سروصدا ها از چند وبلاگ بلند شد. شايد منسجم ترين حركت در اين زمينه هم توسط پرشين بلاگ انجام گرفت و آن زمانى بود كه آنها صفحه خاصى را به دو زبان فارسى و انگليسى هماه با اطلاعات كامل در مورد واقعه طراحى كردند و از معترضان خواستند تا نامه اى از پيش نوشته شده را امضا كرده براى مسئولان نشنال جئوگرافى ارسال كنند. در بخشى از اين نامه http://persianblog.com/persiangulf.asp آمده است: نام خليج فارس، هميشه خليج فارس بوده و خواهد بود. به كار بردن عنوان «خليج عربى» در كنار نام تاريخى خليج فارس، بى احترامى به تاريخ ايرانيان است و درخور حساسيتى جدى از سوى ايرانيان در سراسر دنيا. اين عملكرد موسسه براى هيچ فرد ايرانى پذيرفتنى نيست. لذا بدين وسيله اعتراض خود را به اين عمل كه يك تحريف تاريخى محسوب مى شود، اعلام مى كنيم.اين نامه تنها در روز نخست بيش از ۵ هزار امضا به دست آورد.