فناورى اطلاعات، حسابدارى مديريت را دگرگون ساخته است
بخش خبر آی تی ایران – حسابدارى مديريت با بهرهگيرى از امکانات فناورى اطلاعات مى تواند نقش به سزايى در نگرش و جهتگيرى گزارشدهى فعاليتهاى مالى و عملياتى در سازمانها داشته باشد.
مهدى انصاريان، مديرعامل شركت مديريت طرحهاى عمومى همكاران سيستم در سخنرانى ماهانه علمى اين شركت كه با عنوا «تحولات حسابدارى مديريت و نقش فناورى اطلاعات در آن» روز چهار شنبه، 6 خرداد ماه در تالار شهيد مطهرى دانشگاه تربيت مدرس برگزار شد، با بيان مطلب ياد شده اظهارداشت: به كارگيرى فناورى اطلاعات در سازمانها، تحولات اساسى در حسابدارى مديريت ايجاد كرده است. اينك مديران سطوح عالى سازمان از سيستمهاى عملياتى نرم افزارى به سوى سيستمهاى حسابدارى مديريت روى مىآورند چه بسا فناورى اطلاعات، حسابدارى مديريت را دگرگون ساخته است.
وى افزود: شرايط اقتصادى دو دههى گذشته موجب كم رنگ شدن نقش حسابدارى مديريت در بنگاههاى اقتصادى كشور شده بود، اما به تازگى با حركت به سمت خصوصىسازى، اقتصادى كردن فعاليتها و ايجاد بازار رقابتى، جاى خالى حسابدارى مديريت در بنگاههاى اقتصادى به خوبى نمايان گشته است.
وى با ارايه تعريفى از حسابدارى مديريت بيان داشت: حسابدارى مديريت يك سيستم اندازه گيرى براى گردآورى اطلاعات مالى و عملياتى است كه فعاليت مديريتى و رفتارهاى انگيزهاى را هدايت و ارزشهاى فرهنگى را براى به دست آوردن اهداف استراتژيك سازمان، خلق و حمايت مىكند .
وى افزود: حسابدارى مديريت ماهيتا” يك فرايند اندازهگيرى است و محدوده آن شامل اطلاعات عملياتى مانند نقص يا كمبود واحدهاى توليد شده است. هدف از حسابدارى مديريت كمك به يك سازمان به منظور رسيدن به اهداف استراتژيك كليدى تعيين شده است.
انصاريان هدف حسابدارى مديريت را کمک به يک سازمان به منظور به دست آوردن اصول استراتژيک آن سازمان دانست و گفت: امتيازات رقابتى برروى سه بعد كيفيت ، زمان و هزينه استوار است. مشتريان انتظارات مختلفى از حالات و كيفيت قابل اعتماد به محصول را دارند،آنها بهاى تمام شده، زمان و چگونگى تحويل محصول يا خدمتشان را مد نظر قرارمى دهند . براى راضى نگه داشتن مشتريان و رقابت با ساير توليد كنندگان بايد به صورت همزمان روى سه بعد كيفيت، هزينه و زمان رقابت كرد . اين سه عنصر يك مثلث استراتژيك را تشكيل مى دهند .
وى تصريح كرد: در اين ميان، بهرهگيرى از فناورى اطلاعات در حسابدارى مديريت مىتواند توان كاربردى آن را در هدايت و راهبرى فعاليتهاى اقتصادى بنگاهها و سازمانهاى مختلف افزايش دهد. چه آن كه، مديران براى داشتن يك سيستم حسابدارى مديريت مناسب و كارا نيازمند اطلاعات كافى از سيستمها، مسئوليتها و فرايندهاى مورد نياز هستند.
به گفتهى وى نتايج به دست آمده از سيستمهاى جامع اطلاعاتى در حوزهى حسابدارى مديريت و ديگر حوزهها مىتواند اطلاعات مورد نياز از بخشهاى مختلف را در اختيار مديران قرار دهد و به آنان در جهتگيرىها و تصميمگيرىهاى استراتژيك سازمان ياى رساند.