تکنولوژی

مديريت بازارهاى الکترونيکى در سازمان (14)

نام نویسنده: فرنود حسنى*

بخش مقاله ITiran – حفظ و گسترش بازارهاى فروش در مورد محصولات و خدماتى که توسط شرکت و سازمان هاى مشابه نيز ارائه مى شوند بسيار دشوارتر است به خصوص در محدوه بازارهاى الکترونيکى که معولاً گروههاى شغلى خاصى وارد عرصه رقابت و کسب و کار الکترونيکى مى شوند. بنابر اين شما مجبور هستيد به صورت فعالانه در برنامه هاى تحقيق و توسعه سرمايه گذارى کنيد اين مهم شما را در اشاعه جريانب به هم پيوسته از محصولات جديد و ابتکارى در بين مشترين يارى مى رساند و سازمان شما را در ذهن مشترى به يک سازمان خلاق تبديل مى کند.
شما با استفاده مدام از سيستم هاى اطلاعاتى در توزيع و جمع آورى اطلاعات بازار، مسير پيشرفت تکنولوزيکى را هدايت خواهيد کرد. تا اين اطمينان حاصل شود که در بازر تقاضا و انتظر و اقعى براى محصول جديد وجود دارد. از اين طريق شما در عرصه يک بازار رقابتى مشتريان جديد ، فروش وقدرت بيشترى در رقابت مابين شرکتهاى ديکر را تجربه خواهيد کرد.

• نظارت سيستم هاى اطلاعاتى بر خرده فروشى ها
گاهى اوقات پيش مى آيد که سياست سازمان بر فروش مستقيم به مصرف کننده استوار نيست وش رکت محصولات خود را در اختيار خرده فروش ها مى گذارد و بنابراين در اختيار گرفتن و هدايت خرده فروشى ها بيشتر منجر به سيطه بيشترى بر بازار خواهد شد. سيستم هاى سنتى توزيع کالا در بين خرده فروشى ها همکنون نيز اجرا مى شود ولى ارتباط دقيق و مناسبى بين خرده فروش و کارخانه برگذار نمى شود. سيستم هاى اطلاعاى مى توانند هدايت توليد و توزيعمحصول را به عهده بگيرند و بر ارسال موثر محصولات به بازرهاى متعدد خرده فروشى، زمانيندى يهتر توليد و کنترل موجودى کارخانه هاى نظارت داشته باشند.همچنين شما قادر خواهيد بود با سيستم هاى اطلاعاتى، اطلاعات فروش محصولات شرکت را در کمترين زمان ممکن از طريق ارتباط دائم(online ) با پايانه هاى فروش يا همان خرده فروشى ها بر قرار کنيد.
با استفاده از سيستم هاى اطلاعاتى بخش فروش و يا ازاريابى سازمان شما مى تواند براى کنترل پيشرفت هاى بدست آمده در بازار فروش واقعى سازمان با انتظارات و برنامه هاى اوليه مورد مقايسه قرار دهند. اين سيستم هاى و کارايى آنها به خوبى مى توانند با سيستم هاى شرکت و سازمان رقيب مورد مقايسه قرار گيرند.و درصر فروش شرکت شما را در يک محله تا سطح کشور مورد بررسى قرار گيرد که اين خود مى تواند نشانى از بازخورد و اقبال عمومى براى خريد کالاهاى شما باشد و کمک بزرگى براى تهيه برنامه هاى تبليغاتى و ترويجى و آموزشى در مناطق مختلف برحسب توجه مردم و گزارش هاى دريافتى از سيستم هاى اطلاعاتى براى شما باشد.
يکى از جنبه هاى ظريف و مثبت در کاربرد سيستم هاى اطلاعاتى در سازمانها ايجاد بستر هاى مناسب براى کارآفرينى و خالقيت است. سيستم هاى اطلاعاتى بر حسب تنوع کارى داراى زير سيستم هايى نيز خواهئد بود به طور مثال شما اگر از طريق يک وب سايت اقدام به فروش برخط مى کنيد در صفحه اول سايت خود فقط تصاوير و يک لينک هايى ا ز خدمات خود را در اختيار بيننده مى گذاريد و او براى به دست آوردن اطلاعات در مورد مثلاَ محصول الف بايد به زير صفحه لينک الف وارد شود و همينطور براى دست يابى به اطلاعات جزيى تر به صفحات مخصوص کاربران عضو.
شما با ايجاد سرويس هاى پاسخگويى به شکايات مشتريان در سيستم هاى اطلعاتى خود خواهيد توانست ه پرسش ها و شکايتهاى مشتريان خود مديريت کنيد. تفاواى که شکايتهاى مشترى در سيستم هاى اطلاعاتى دارند با شکايتهايى که در سيستم هاى معمولى مى شوند دارند در اين است که به شما اين امکان را مى دهند که قئه خلاقيت خود را با آنها هماهنگ سازيد و بدون واهمه با آنها برخورد کنيد و با استفاده از اين منبع مفيد ايده هاى مشتريان براى بهبود کيفيت محصولات خود تلاش کنيد.
سيستم هاى اطلاعاتى نقش مفيدى در جهت تنظيم قيمتها و هماهنگى بازار دارند شما با تعيين استراتژى هاى اساسى و پياده سازى آنها در خرده فروشى ها مى توانيد آنها را در امر قيمت گذارى يا استراتژى افزايش فروش، استفاده از pos و… هدايت ويکپارچه کنيد.

ادامه دارد….
*مسئول روابط عمومى مرکز ملى فناورى اطلاعات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا