تکنولوژی

غير رقابتي بودن وب هوستينگ در ايران

نام نویسنده: كاوه جمالى

بخش مقاله ITiran – توسعه يك صنعت به عوامل خاصى وابسته است، مثلا توسعه كارخانجات توليدى به برق وابسته است. اگر شما در ناحيه اى كه دسترسى به برق سراسرى امكان پذير نباشد اقدام به ايجاد يك ناحيه صنعتى نماييد بايد برا توليد برق هزينه هاى بسيارى نموده كه ممكن است اين مسئله توليد را در آن منطقه غير اقتصادى نمايد.
اين مسئله را در مورد صنعت IT ايران و توسعه ارتباطات نيز مى توان تعميم داد. براى اينكه بتوان در ايران فعاليت ميزبانى وب (وب هوستينگ) را گسترش داد در ابتدا بايد براى شركت ها و افراد امكانات دسترسى سربع به اينترنت با قيمتى معادل يا ارزانتر از بقيه دنيا، فراهم آورد. متاسفانه قيمت دسترسى به اينترنت در ايران بسيار بالا و كاملا غير رقابتى است. حتى در ايران يك سرويس دهى Dialup اينترنتى مطمئن و بدون نقص در دسترس نيست. شركت هايى كه از طريق شركت مخابرات ايران به اينترنت دسترسى دارند به كرات شاهد قطع و يا افت سرعت اينترنت بوده اند. و شركت هاى مستقل نيز سرويس دهى بهترى را به مشتريان خود ارائه ننموده اند.
اگر مشتريان ايرانى همچنان حاضر به پرداخت هزينه بالا براى اين دسترسى مشكل دار به اينترنت هستند دليل آن را بايد در عدم وجود گزينه اى ديگر جستجو نمود، نه روند رو به رشد دسترسى آسان به اينترنت. اگر بخواهيم شركت هاى فعال در زمينه وب هوستينگ اين فعاليت را به داخل ايران منتقل كنند بايد در داخل كشور شرايطى مناسب براى اين امر فراهم نمود. فاكتورهايى كه بايد براى اين مسئله مهيا شود به شرح زير است:

1- دسترسى با سرعت بالا به اينترنت با هزينه اى بسيار پيين.
متاسفانه هزينه دسترسى با سرعت بالا در ايران بسيار بالا و كاملا غير اقتصادى است.

2- ايجاد Data Center هاى ايرانى امن از لحاظ انرژى الكتريكى، دسترسى چندگانه به اينترنت، ساختمانى ضد زلزله، ضد حريق و امنيت شبكه پليس.اين امكانات تا امروز در هيچ جاى كشور فراهم نشده است و برنامه اى نيز براى انجام اين كار وجود ندارد.

3- اطمينان دادن به شركت هاى وب هوستينگ در ارتباط با فعاليت غير قانونى و بدون مداخله. متاسفانه در ايران همه خود را متولى IT مى دانند و به راحتى به خود اجازه دخالت در هر كارى را مى دهد. كانال هاى بدون محدوديت قانونى همچون شوراى انقلاب فرهنگى و يا سيستم نحصارى ارتباطات ايران كه در دست شركت مخابرات ايران مى باشد همواره براى سرويس دهندگان اين دلنگرانى را در پى خواهد داشت كه ممكن است يك شبه در راه فعاليتشان سنگ بزرگى انداخته شود.

4- جلب اطمينان مشتريان ايرانى به سرويس هايى مطمئن در ايران. متاسفانه هر جا صحبت ازمنفعتى بوده است ارگان هاى رسمى ايران همه را به زور وادار به سود رساندن به ساختارهاى دولتى نموده اند. هيچگاه سرويس دهندگان اينترنت (ISP ها) به خاطر كيفيت سرويس هاى مخابرات و يا اقتصادى بودن آن از سرويس هاى گران قيمت مخابرات استفاده نمى نمايند. بلكه به عنوان راهكارى براى ادامه فعاليت حاضر به پرداخت اين هزينه ها هستند.
اگر مشتريان ايرانى مجبور به استفاده از سرويس هاى گران و بدون كيفيت در داخل كشور باشند ضربه محكمى به صنعت IT و اقتصاد مردم زده شده است.
مشتريان بايد به تدريج و به دلخواه خود، روى به اين مسئله آورند. البته بايد توجه داشت كه اينترنت دنياى آزادى است تا همگان بتوانند آزادانه از امكانات آن استفاده نمايند. امروزه شركت هاى ايرانى مشتريانى از سراسر دنيا دارند كه اين نكته اى اميد بخش است و در صورت اقتصادى بودن اين سرويس ها و ايجاد امكانات بانكى اين امر تداوم و گسترش خواهد يافت. اگر امكانات مورد نياز در مورد سرويس ها فراهم شود آنگاه مى توان اين بحث را مطرح نمو و گرنه درج اين همه مطلب در روزنامه ها و مجلات و صحبت در ضرورت انجام وب هوستينگ در ايران راه به جايى نخواهد برد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا