تکنولوژی

سومين نشست کميته تدارک اجلاس جهانى جامعه اطلاعاتى آغاز به کار کرد

IRANWSIS – سومين نشست کميته تدارک اجلاس جهانى جامعه اطلاعاتى(۲۴ شهريور تا اول مهر ۱۳۸۲) آغاز به کار کرد. در نخستين روز اين نشست بيش از ۴۰ تن از رهبران جهان اعلام کردند که در نخستين مرحله اجلاس جهانى جامعه اطلاعاتى که قرار است از ۱۹ تا ۲۱ آذرماه سوئي برگزار شود، شرکت خواهند کرد.
آقاى «يوشيو اوتسومى»، دبيرکل اتحاديه بين‌المللى ارتباطات دور ITU گفت: «علاقه‌اى که از سوى رهبران کشورهاى توسعه‌يافته و در حال توسعه ابراز شده، شاهدى است بر اين که فناورى‌هاى اطلاعاتى و ارتباطاتى تا چه اندازه در حال تحول اقتصاد و جامعه جهانى است». وى همچنين يادآور شد: «بسيارى از رهبران جهان اذعان دارند که براى پرداختن به شکاف ديجيتالى و مشکلات آن بر سر تحولات گسترده اجتماعى و اقتصادى، مستلزم اقدام جمعى است».
سومين نشست کميته تدارک اجلاس جهانى جامعه اطلاعاتى که از ۲۴ شهريور تا اول مهرماه ادامه خواهد داشت، به کار بر روى پيش‌ويس «بيانيه اصول» و «طرح عملى» براى به خدمت گرفتن فناورى‌هاى‌هاى اطلاعاتى به عنوان ابزارى براى توسعه و همچنين ايجاد يک جامعه اطلاعاتى که به نفع مردم همه مناطق جهان باشد، ادامه خواهد داد.
موضوع‌هاى جامعه اطلاعاتى که در جريان نشست کميته تدارک مورد بحث قرار خواهند گرفت عبارتند از: امنيت، حريم‌خصوصى، دسترسى جهانى و در استطاعت همگان به فناورى‌هاى اطلاعاتى و ارتباطاتى، نرم‌افزارهاى بدون محدوديت در اصل برنامه‌ريزى، و همچنين بکار‌گيرى فناورى اطلاعات و ارتباطات در بهداشت، آموزش، تجارت، اشتغال، محيط‌زيست، و دولت.
موضوع‌هاى نظير لزوم تضمين تنوع زبانى و فرهنگى در محيط سايبر و همچنين آزادى بيان در جامعه اطلاعاتى نيز از جمله مباحث نشست خواهد بود. اهداف جهانى که در سومين نشست کميته تدارک براى گنجاندن در «طرح عملى» مدنظر قرار خواهد گرفت عبارتند از:
تمام روستاهاى دنيا تا سال 2010 از اتصال برخوردار شوند و تا سال 2015 هر جامعه‌اى داراى نقطه دسترسى باشد.
تمام دانشگاه‌هاى دنيا تا سال 2005، تمام دبيرستان‌ها تا سال 2010 و تمام دبستان‌ها تا سال 2015 از اتصال برخوردار شوند،
تمام بيمارستان‌ها تا سال 2005 و تمام مراکز بهداشتى و درمانى تا سال 2010 از اتصال برخودار شوند.
تمام جمعيت جهان تا سال 2010 به خدمات راديويى محلى و تا سال 2015 به خدمات تلويزيونى دسترسى يابند.

شرايط فنى لازم براى آن که همه زبان‌هاى جهان بتوانند در اينترنت حضور داشته باشند و مورد استفاده قرار گيرند بايد تا سال 2010 فراهم شده باشد.
آقاى اوتسومى، از رهبران جهان خواست که به انتظارات عظيمى که با ظهور فناورى‌هاى اطلاعاتى و ارتباطاتى به عنوان اجزاى اساسى توسعه اجتماعى و اقتصادى به وجود آمده است پاسخ بگويند.
وى گفت: «به اقدامات بى‌باکانه‌اى نياز است تا جامعه‌اى اطلاعاتى به‌وجود آيد که به نفع همگان باشد». وى همچنين افزود: «فضاى همکارى و سودمند موجود در فرايند تدارک اجلاس جهانى به من اين خوش‌بينى را مى‌دهد که هه طرف‌هاى ذينفع بر سر يک طرح عملى مشخص براى برخورد با مبرم‌ترين مسائلى که پيش‌روى ماست به توافق خواهند رسيد».
آقاى «مارک فورر»، رئيس هيئت سوئيسى شرکت کننده در نشست تدارکاتى نيز گفت که وى از پاسخ‌هايى که رهبران جهان تا به امروز به دعوت شرکت در اجلاس جهانى داده‌اند خشنود است، اما از رهبران کشورهاى توسعه‌يافته خواست تا به اندازه رهبران کشورهاى در حال توسعه، در اين زمينه پايبندى نشان دهند. «اجلاس جهانى فرصتى است براى ايجاد همکارى و مشارکت خلاق ميان کشورهاى توسعه‌يافته و درحال توسعه و همچنين همکارى آنان با بخش خصوصى، جامعه مدنى و رسانه‌ها».
آقاى «آدام ساماسکو» رئيس کميته تدارک اجلاس جهانى، خاطرنشان کرد که «سومين نشست ما براى موفقيت اجلاس بسيار حياتى است زيرا ما بايد در اين نشست کار بر روى بيانيه اصول و طرح عملى را نهايى کنيم. اين امر تنها در صورتى ممکن است که ما «روح نشست پاريس» را دريابيم، که ويژگى آن گوش‌سپردن دقيق به يکديگر و تعامل و همکارى بيشتر ميان انواع طرف‌هاى ذينفع بود و همچنين پايبندى به وفاقى قوى‌تر و به‌وجود آوردن يک همبستگى بين‌المللى جديد بدون احتراز از پرداختن به پربحث‌وجدل‌ترين موضوع‌ها ».

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا