تکنولوژی

سونامی سوم آمد

بزرگراه فناوری- کنسول بازی طراحی شده توسط Sony ابتدای هفته گذشته در بازارهای ژاپن جهت استفاده طرفداران این کنسول قدرتمند عرضه شد. افراد بسیاری شب قبل 19 آبان را در مقابل مراکز فروش این کنسول‌ها به‌سر بردند تا در دسته خریداران اولیه این کنسول قرار بگیرند. مشاهده تصاویر این افراد در سایت‌های اینترنتی یادآور شب‌خوابی در مقابل باجه فروش بلیت قطار در اواخر دهه شصت شمسی است. برخی تصاویر منتشر شده نشان از تجمع هزار نفری جوانان در یک سالن ورزشی تحت کنترل پلیس و نیروهای ضدشورش داشته است که اگر توضیحات تصویر را نخوانید، ایشان را با تجمع نجات‌یافتگان سونامی اشتباه خواهید گرفت.

PS3 در دو مدل Basic و Premium عرضه شده است. قیمت این کنسول در کشورهای جهان متفاوت خواهد بود. به‌عنوان مثال در ژاپن مدل Basic به‌ قیمت 420 دلار و مدل Premium به‌قیمت 508 دلار، در آمریکا مدل Basic به‌قیمت 499 دلار و مدل Premium به‌قیمت 599 دلار، در کشورهای عضو اتحادیه اروپا مدل Basic به‌ قیمت 499 دلار و مدل Premium به ‌قیمت 660 دلار عرضه شده است. این کنسول روز گذشته در آمریکای شمالی توزیع شد.

نرم‌افزار نصب شده روی این کنسول از فرمت‌های مختلف صوت، تصویر و فیلم پشتیبانی کرده و قابلیت سیستم عامل لینوکس را در اختیار مصرف‌کننده قرار خواهد داد. سیستم پردازش گرافیکی این کنسول بر پایه چیپ‌ست گرافیکی nVIDIA G70 طراحی شده است که قابلیت پشتیبانی از استانداردهای تلویزیون‌های دیجیتال معمول (HDTV) و جدید (HDMI) را فراهم خواهد ورد. پشتیبانی از صدای دیجیتال هشت‌کاناله و Dolby TrueHD و برخی فرمت‌های دیگر در کنار رابط Bluetooth به این کنسول افزوده شده است. پورت شبکه گیگابیت، چهار رابط USB 2.0 و رابط کارت‌های حافظه Memory Stick، Compact Flash یا SD/MMC در این کنسول مهیا شده است. مدل کنسول پایه از کارت‌های حافظه، رابط شبکه بی‌سیم Wi-Fi و اتصال بی‌سیم Bluetooth پشتیبانی نمی‌کند. تا یادم نرفته بگویم که PS3 از دستگاه نوری Blue-ray استفاده خواهد کرد و از IPV6 که در آینده جایگزین IPV4 کنونی خواهد شد نیز پشتیبانی خواهد کرد.

قسمت‌هایی از این کنسول مانند چیپ‌گرافیکی EE+GS که عرضه آن قدری با تاخیر همراه بود، با کنسول PlayStation2 مشترک است که انتقاداتی به‌همراه داشته است. همچنان‌که قسمت‌هایی از مادربرد و چیپ‌های طراحی شده توسط NEC در PS1 بدون هیچ تغییری در PS2 مورد استفاده قرار گرفت. شرکت Microsoft به‌عنوان یکی از رقیبان جدید و جدی Sony تصمیم گرفته است نسل بعدی کنسول‌های بازی Xbox را در مجموعه خود طراحی کند تا علاوه بر محلی کردن تکنولوژی، سازگاری مجموعه را افزایش دهد. کارشناسان این حوزه این قابلیت را در Sony‌نمی‌بینند که قدم در راه Microsoft‌نهد. کنسول پایه‌ای که Sony با قیمت 420 دلار عرضه کرده است از کارت‌گرافیک جدید 450 دلاری Geforce 8800 شرکت nVIDIA‌ارزان‌تر بوده و به‌طور حتم طرفداران بسیاری خواهد داشت. در نظر داشته باشید که قیمت کارت‌های گرافیکی ذکر شده و نیز کنسول‌های Sony در ایران قدری بالاتر از رقم دلاری آن خواهد بود. تا سال 2005 میلادی حدود 100 میلیون کنسول بازی PlayStation از زمان تولید آن فروخته شده است.

AMD برای Intel چیپ ساخته است!

عجب دنیایی است این دنیای تجارت و گردش روزگار چه می‌کند با آدم‌ها و شرکت‌ها!

چندین سال است که شرکت ATI برای مادربردهای Intel چیپ می‌سازد. هرچند چیپ‌هایی که ATI برای مادربردهای Intel ساخته است چندان طرفدار ندارد، اما پس از معرفی تکنولوژی Crossfire که از دو کارت‌گرافیک پشتیبانی می‌کند، چیپ‌هایی که ATI برای پشتیبانی از این تکنولوژی در مادربردهای سازگار با Intel طراحی کرده است نشان‌دهنده اهتمام جدی ATI در رشد و توسعه این قابلیت در مجموعه خود است. اواسط تابستان امسال AMD رقیب جدی Intel اقدام به خرید شرکت ATI کرد و میراث‌دار بسیاری از پروژه‌های کنونی و توسعه‌دهنده پروژه‌های آینده ATI‌شد. AMD پس از مدت‌ها تاخیر و بحث و جدل در داخل مجموعه خود، چیپ‌ست RD600 را برای پشتیبانی از پردازنده‌های نسل جدید Core 2 Duo در اختیار سازندگان مادربرد قرار داد. رفیق شفیق ATI که Sapphire باشد اعلام کرده است که هیچ مادربردی بر اساس این چیپ‌ست نخواهد ساخت. DFI تا چندی دیگر مادربرد بر پایه RD600 وارد بازار خواهد کرد. انتظار می‌رود که قابلیت‌های OverClocking چیپ‌س RD600 از نمونه‌های طراحی شده توسط خود Intel مانند P965 و 975X بالاتر باشد. به‌نظر بنده AMD کنونی توسط یک تیم راهبری بسیار هوشمند هدایت و کنترل می‌شود. کارهای این‌چنینی ذات تجارت را نمایان کرده است. کمتر شرکتی حاضر است که از رقیب خود پشتیبانی کند!

حافظه‌ها در خارج!

به‌خاطر این تیتر بی‌معنی از شما پوزش می‌طلبم، اما به امکان جدیدی که Apacer تحت سیستم‌عامل Vista فراهم خواهد آورد نامی بهتر از این می‌توان اطلاق کرد. شرکت Apacer سازنده باسابقه قطعات حافظه باکیفیت نمونه جدیدی از قطعات حافظه Flash خود را با کمک شرکت Microsoft توسعه تست کرده است که تحت سیستم‌عامل Vista فعالیت خواه کرد. قطعات حافظه flash جدید Apacer به انضمام قابلیت ReadyBoost کارایی سیستم را تا 50 درصد افزایش خواهد داد. ReadyBoost این امکان را برای چیپ‌ست کنترلی مادربرد فراهم خواهد کرد تا در مواقع لزوم از فضای حافظه flash متصل شده به ‌سیستم از طریق رابط USB 2.0 استفاده کند. به ‌بیان دیگر، اگر با کمبود حافظه مواجه شدید، کافی است تا یک قطعه حافظه flash جدید Apacer را از طریق رابط USB 2.0 به سیستم متصل کرده تا سیستم قطعه الصاق شده را به‌عنوان بخش اضافه شده به حافظه داخلی سیستم تلقی کرده و از فضای آن برای انجام فعالیت‌ها استفاده کند. برای عملیاتی شدن این قابلیت، Apacer از چیپ‌هایی استفاده کرده است که قادر به تبادل اطلاعات با سرعت 200X باشند. در آینده‌ای نزدیک کارت‌های حافظه سازگار با این قابلیت که بیشتر در کامپیوترهای همراه مورد استفاده قرار خواهند گرفت تولید خواهند شد. تست‌های انجام گرفته در هنگام اجرای چند برنامه هم‌زمان نشان داده است که قطعات حافظه flash با ظرفیت 256 و 512 مگابایت کارایی سیستم را تا 40 درصد افزایش داده است.

Lite-On پیش‌قراول سرعت شد!

شرکت تایوانی Lite-On از پیشگامان طراحی و ساخت دستگاه‌های نوری موفق شد تا دستگاه ‌نوری تولید کند که اطلاعات کاربر را روی دیسک‌های DVD با سرعت 20X و با فرمت‌های DVD+R/-R ذخیره کند. LH-20A1P که در تعدادی محدود توزیع خواهد شد، قادر است تا انواع استانداردهای موجود و مورد نیاز برای ایجاد انواع دیسک‌‌های Audio CD، VCD و DVD را مهیا کند. LH-20A1P قادر به پشتیبانی از دیسک‌های DVD دولایه DVD+R/-R (Dual Layer) با سرعت 8X، دیسک‌های CD با سرعت 48X خواهد بود. پس از عرضه این محصول منتظر معرفی محصول جدید با مشخصات مشابه توسط Sony باشید، چراکه اغلب دستگاه‌های نوری Sony توسط Lite-On طراحی و تولید می‌شوند و در آخر نام Sony روی قاب آن حک خواهد شد.

Epson وارد بازار Laptop‌شد!

شرکت ژاپنی Epson که بیشتر به‌عنوان تولیدکننده چاپگر و ویدئوپروژکتور معروف است، وارد بازار تولید و توزیع کامپیوتر همراه شده است. این شرکت ژاپنی مدلی با نام Endeavor NJ1000 وارد بازار کرده است که از حداقل‌های موجود برخوردار بوده و با قیمتی در حدود 550 دلار عرضه شده است. نمایشگر 15 اینچی، 256 مگابایت حافظه، 40 گیگابایت هارددیسک، Celeron M 410 و CD-ROM از امکانات این کامپیوتر ارزان‌قیمت هستند. درباره کیفیت این محصول مطلبی منتشر نشده که امری بدیهی است. پیشنهاد می‌کنم که خانم‌های خانه‌دار از این کامپیوتر برای تزئین دکوراسیون منزل استفاده کنند!

مادربردهای سری nForce 600

سه شرکت AsusTek، universal abit و Biostar مادربردهای مبتنی بر چیپ‌ست‌های خانواده nForce 600 خود را طراحی و وارد بازار کردند. دارنده مقام اول دنیا در تولید مادربرد، مدل Asus P5N32-E SLI را که مبتنی بر چیپ‌ست nForce 680i تولید شده است، با قابلیت‌های جدید وارد بازار کرد. چیپ‌ست nForce 680i از FSB1333، پردازنده‌های چهارهسته‌ای Intel و تکنولوژی توسعه‌یافته SLI که قابلیت استفاده هم‌زمان از چهار کارت‌گرافیک را داراست، پشتیبانی خواهد کرد. روی مادربرد این محصول سه شکاف PCIe X16 تعبیه شده است. کیفیت این محصول که قیمت آن حوالی 300 دلار خواهد بود، از مادربرد مرجع nVIDIA بالاتر است. مدل تعدیل‌یافته‌ای نیز با نام P5N-E SLI طراحی شده است که از چیپ‌ست nForce 650i استفاده کرده، قابلیت‌های محدودتر و به تناسب آن قیمت پایین‌تری خواهد داشت. نکته جالب توجه در مادربردهای جدید، عرضه امکانات صوتی بسیار خوب و توسعه‌یافته در مدل‌های جدید است. پشتیبانی از سیستم‌های صوتی هشت‌کاناله و Dolby در برخی مادربردها موجب صرفه‌جویی در هزینه‌ها خواهد شد. در واقع تولید کارت‌صدا تنها برای حرفه‌ای‌ها صورت خواهد گرفت.

در آن‌ سوی بازار نیز شرکت معتبری مانند Universal abit که شما بیشتر نام abit آن را شنیده‌اید، محصول بسیار قدرتمندی با نام abit IN9 32X-MAX در بازار وارد کرده است که همچون Asus از چیپ‌ست اصلی nForce 680i به‌عنوان پل ‌شمالی و از چیپ‌ست SPP 190 به‌عنوان پل‌جنوبی بهره برده است. OTES که تکنولوژی معرفی شده توسط abit است، سکوت را به کاربر هدیه خواهد داد، چراکه فن را از سیستم خنک‌ننده پردازنده و مادربرد حذف کرده است. شرکت‌های Asus و Gigabyte نیز به‌شکل گسترده‌ای از این تکنولوژی در محصولات جدید خود استفاده کرده‌اند. Abit یک خاصیت جالب دارد و آن قابلیت‌های وسیع OverClocking خواهد بود که شکل ویژه‌ای به محصولات این شرکت داده است. این مادربرد از صدای دیجیتال Dolby هشت‌کاناله و DTS پشتیبانی خواهد کرد. تمام خازن‌های این مادربرد از انواع Solid-State و اصل ژاپن است. شرکت Gigabyte نیز تمام خازن‌های قدیمی خود را با نمونه‌های Solid-State جایگزین کرده است. نکته جالب توجه این است که این مادربرد قادر به پشتیبانی تا 32 گیگابایت حافظه، FSB1333، قطعات حافظه DDR2 دوکاناله تا 1066 مگاهرتز خواهد بود، هرچند برخی نمونه‌های 1200 مگاهرتزی نیز به‌خوبی با این مادربرد سازگار بوده‌اند. این محصولات را به ‌احتمال زیاد در ابتدای زمستان در بازار ایران مشاهده خواهید کرد.

میزان فروش مادربرد در جهان!

دو شرکت AsusTek و Elitegroup آخرین گزارش فروش محصولات خود را در سال 2006 اعلام کردند. گزارش نهایی شرکت‌ها در ابتدای سال 2007 منتشر خواهد شد. این گزارش حاکی است که Asus طی 10 ماه ابتدایی سال 7/45 میلیون و Elitegroup که با نام تجاری ECS فعالیت می‌کند، 20 میلیون قطعه مادربرد فروخته‌اند. در همین زمان Asus تعداد 15/4 تا 20/4 میلیون دستگاه کامپیوتر همراه و ECS تعداد 577 هزار دستگاه کامپیوتر همراه فروخته‌اند. در این فاصله 10 ماهه Asus حدود 58/8 میلیون قطعه کارت‌گرافیک در بازارهای جهانی فروخته است. ECS در حوزه کارت‌گرافیک فعالیت نمی‌کند. اگر نگاه دوباره‌ای به آمارهای سال‌های قبل داشته باشیم، می‌توان پیش‌بینی کرد که تعداد کل مادربردهای فروخته شده Asus در سال 2006 میلادی از 50 میلیون فراتر خواهد رفت و ECS حداکثر به تعداد 26 میلیون قطعه دست خواهد یافت. دیگر تولیدکنندگان تایوانی در سال گذشته موفق شدند تا 15 و 18 میلیون قطعه مادربرد در بازارهای جدید عرضه کنند. پیش‌بینی می‌شود که در سال جاری Gigabyte به مرز 18 میلیون قطعه و MSI به حد 20 میلیون قطعه برسند. اما نکته جالب در بازر جهانی حضور Foxconn چینی به‌عنوان یک رقیب قدر در این میدان است. این شرکت چینی به‌ تنهایی قادر به تولید حداقل 45 میلیون قطعه مادربرد سال است. با حضور قدرتمند Foxconn وضعیت بازار دچار تحولات جدیدی شده است که نتایج آن در ابتدای سال 2007 میلادی بیشتر نمایان خواهد شد.

درباره سازندگان Laptop

اغلب کامپیوترهای همراهی که در بازارهای جهانی وجود دارند توسط چهار شرکت تایوانی Quanta، Compal، Inventec و Wistron ساخته می‌شوند. در آینده درباره این شرکت‌ها بیشتر خواهیم نوشت، در این مجال به‌ همین بسنده می‌کنیم که Compal به ‌تنهایی قادر به تولید پنج میلیون Laptop در سال است. اگر از لحاظ آماری نگه کنیم، حدود 40 درصد بازار در اختیار Quanta، 25 درصد در اختیار Compal و مابقی با سهم‌های برابر در اختیار Wistron و Inventec است. به ‌بیان دیگر بیش از 80 درصد کامپیوترهای همراه موجود در بازار ایران محصول این شرکت‌ها خواهد بود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا