تکنولوژی

مديرعامل شركت مخابرات:تاكنون 350 سايت غيرمستهجن را فيلتر كرده‌ايم

ايسنا – مديرعامل شركت مخابرات ايرات، درباره‌ى ثبت‌نام تلفن همراه در سال جارى، گفت: قولى كه ما درباره‌ى ثبت نام تلفن‌هاى همراه داده بوديم هنوز پابرجاست، ولى چون ما بنا نداريم كه بيش از يك سال از زمان ثبت نام تا واگذارى بگذرد، زمان ثبت نام را به تعويق انداخته‌ايم.
دكتر على‌اكبر صنعتى، در جمع خبرنگاران گفت: نتايج عملكرد در اين دوره‌ى 25 ساله مويد تلاش در مخابرات است، چون در مخابرات از توان تخصصى بالايى برخورداريم. با نگاهى به 25 سال گذشته متوجه مى‌شويم كه در بخش تلفن ثابت از 850 هزار شماره به 14 ميليون و 800 هزار شماره در كل كشور رسيده‌ايم و همچنين ضريب نفوذ را از عدد 2 به بيش از 22 افزايش داده‌ايم.
وى، افزود: اين در حالى است كه شبكه‌ى الكترومكانيك مخابرات به يك شبكه‌ى هوشمند تبديل شده و بسيارى از شبكه‌ها را بازسازى كردهايم، كه شبكه‌ى بازسازى شده نيز از آخرين فناورى بهره‌مند است.
وى، گفت: در خصوص شبكه‌ى انتقال شروع به نوسازى سيستم‌هاى راديويى كرده‌ايم و از سال 69 توسعه‌ى شبكه‌ى انتقال را با استفاده از فيبرنورى آغاز كرده‌ايم. هم در شكبه‌ى شهرى و هم در شبكه‌ى بين شهرى 50 هزار كيلومتر فيبرنورى نصب شده است.
وى، افزود: با همكارى كه با بخش خصوصى انجام گرفت و با ظرفيتى كه شركت‌هاى ICP در نقطه‌ى تماس بين الملل ايجاد كردند، ظرفيت از 400 مگا بيت در ثانيه به 800 مگا بيت در ثانيه افزايش يافت. وى گفت: در سال جارى يك ميليون و 900 هزار شماره تلفن ثابت داير كرديم و يك ميليون و 150 هزار تلفن همراه داير شده و در شبكه‌ى بين شهرى كشور 8 هزار كيلومتر فيبرنورى كشيده شده، كه اميدواريم اين عدد افزايش يابد.
وى، گفت: 96 درصد برنامه‌ى توسعه‌ى سوم در تلفن ثابت را انجام داده‌ايم و 4 درصد باقى مانده تا پايان سال انجام مى‌شود. در توسعه‌ى شبكه‌ى روستايى فراتر از برنامه هستيم. هم‌چنين در زمينه‌ى تهيه‌ى سيستم‌هاى بين شهرى با مشكلاتى مواجه بوديم، چون هنوز ظرفيت گذارى انجام نشده و حجم عظيم كار عمليات مربوط به كابل كشى بين شهرى است.
صنعتى، ادامه داد: با اين توان ديگر ما نگران تقاضاهاى زياد نيستيم و به تناسب همين وضع در استانها هم اين ظرفيت سازى را انجام مى‌دهيم اميداوريم به جايى برسيم كه بتوانيم سالانه بيش از 6 ميليون تلفن همراه را عرضه كنيم و اين ظرفيت سازى براى ما بسيار مهم است.
وى، درباره‌ى محور سوم استفاده از بخش خصوصى گفت: محور سوم، استفاده از مشاركت بخش خصوصى در ايجاد شبكه است و ما در اين زمينه از ظرفيت زيرساختى كه داريم در اختيار بخش خصوصى قرار مى‌دهيم، ولى چون بخش خصوصى در اين زمينه تجربه‌اى ندارد، پيشنهاد مى‌كنيم كه از تجربيات كارشناسان خارجى استفاده كنند.
صنعتى، گفت: وزارت‌خانه به بخش خصوصى اجازه مى‌دهد كه با گرفتن مجوز، خود مستقل به تشكيل شبكه اقدام كند، چون رقابت بايد در بخش مخابرات وجود داشته باد و اميدواريم با برنامه‌ريزى كه در وزارت‌خانه شده اپراتور دوم تلفن‌همراه بتواند تا پايان سال جديد وارد فعاليت در اين زمينه شود.
صنعتى، درباره‌هاى پروژه‌هاى دهه‌ى فجر گفت: در هفته‌ى دولت 3875 پروژه با هزينه‌يى بالغ بر 439 ميليارد تومان، آماده‌ى بهره‌بردارى در 28 استان كشور شده است، كه اين پروژه‌ها شامل 1055 مراكز تلفن پرظرفيت و كم ظرفيت با ظرفيت بيش از يك ميليون شبكه و 496 ايستگاه تلفن‌همراه و 1611 مركز مربوط به دفاتر مخابرات در روستاهاست.
وى درباره‌ى علل به تعويق انداختن زمان ثبت‌نام تلفن‌هاى همراه، گفت: براى اين كار تجهيزاتى نياز داشتيم كه تجهيزات ما عمدتا منابع خارجى است، بنابراين تا مجوزهاى لازم را اخذ نكنيم اقدام به فروش فيش نخواهيم كرد. البته بخشى از مجوزها اخذ شده و براى اخذ بقيه‌ى آن در تلاشيم و موضوع فعلا در دست بررسى است اميدواريم ظرف يك هفته‌ى آينده اين موضوع مشخص شود.
دكتر صنعتى، گفت: ما به مرحله‌اى رسيده‌ايم كه طرح‌هايمان را در هر مقطع مورد بازبينى قرار دهيم و بايد اين را بپذيريم كه ديگر دوره‌ى سعى و خطا گذشته است.
صنعتى، درباره‌ى محور دوم استفاده از بخش خصوصى در مخابرات، گفت: اين محور ارجاع دادن كارهاى اجرايى مخابرات به بخش خصوصى است و بايد بتوانيم از ظرفيت كشور براى اين كار استفاده كنيم.
وى، افزود: تجربه‌ى 7 ماهه‌ى گذشته نشان مى‌دهد كه در تعداد سايت‌هايى كه در روز وارد شبكه مى‌شود با محدوديت مواجه هستيم و اين ظرفيت پاسخگوى نيازهاى ما نيست و براى اين منظور از حدود 8 ماه پيش از بخش خصوصى دعوت كرديم و از آن‌ها در اين زمينه يارى گرفتيم و نتيجه‌ى اين كار ايجاد 30 سايت در ماه در تهران است و از اول شهريور تا پايان دى ماه 150 ايستگاه جديد در شهر تهران وارد شبكه شده يعنى ظرفيت گذشته را با استفاده از توان بخش خصوصى تا حالا ده برابر كرده ايم. وى، ابراز اميدوارى كرد كه در طول 4 ماه آينده و 3 ماه اول سال 83 بتوانند ظرفيت را در تهران به 100 سايت در ماه برسانند.
دكر صنعتى در پايان در خصوص تعداد سايت‌هاى اينترنتى فيلتر شده از جانب مخابرات، گفت: تاكنون 350 سايت غير مستهجن معرفى شده از سوى شوراى نظارت را فيلتر كرده‌ايم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا