خروج بيل گيتس به سود مايكروسافت است
دنیای اقتصاد – پس از آن كه مايكروسافت هفته گذشته از كنارهگيري بيل گيتس از راس اين شركت و كاهش نقش وي در كرسي اداره امور روزانه تا دو سال آينده خبر داد، كاربران با ارسال پيامهايي از تلاش وي در پيشرفت مايكروسافت و صنعت IT قدرداني كردند.
با وجود نگرانيهاي مرتبط با خروج گيتس از راس امور و مديريت كامل وي در مايكروسافت كه ميتواند باعث بيثباتي در بزرگترين شركت نرمافزاري دنيا شود، برخي از كارشناسان اين تغيير را مثبت ارزيابي ميكنند.
آنها معتقدند تغيير جايگاه گيتس در مايكروسافت به خارج شدن برخي رقيبان مثل گوگل، لينوكس و ساير رقباي نوظهور منجر خواهد شد و آن را به عنوان خبرهايي نويدبخش در آينده رقابتي مايكروسافت توصيف ميكنند.
همچنين اين احتمال ميرود كه اين شركت بخشي از عملياتهاي خود را به شركتهاي مجزايي واگذار كند.
تاخير گيتس در توسعه سيستم پردازشگر آتي ويندوز (ويستا) شايد نمونهاي از دغدغه فكري وي به پذيرفتن اين موضوع است كه زمان تغييرات كلي فرار رسيده است.
شايد با تحول در زمينههاي مديريتي و تزريق ايدههاي جديد، امكان رقابت مايكروسافت با بدعتگذاران و مبتكران كنوني بازار نظير گوگل، لينوكس و نسل آتي كاربردهاي WEB-BASED با تواني مضاعف صورت بگيرد و به حذف رقبا بينجامد.
وظايفي كه هماكنون توسط گيتس اجرا ميشند بين «ريلوزي»، «كريگ مونداي» كه قبلا پستهاي رييس فني را در شركت در اختيار داشتهاند، تقسيم ميشود.
در حالي كه گيتس اعلام كرده تا سال 2008 از رياست شركت مايكروسافت كنارهگيري ميكند، اين دو سال به عنوان دوره انتقالي براي مايكروسافت، دوران حساسي است زيرا دامنه اعتراضات به سوي «استيو بالمر» مدير اجرايي اين شركت افزايش يافته و وي همچنان با انتقادات بسياري از سوي سهامداران روبهرو است.
بالمر كه از حمايتهاي بسيار گيتس برخوردار است، در سال 2000 مديريت اجرايي مايكروسافت را به عهده گرفت ولي با افت ارزش سهام اين شركت تا 30درصد مواجه بوده كه سرمايهگذاران را به شدت نگران كرده است. «ريلوزي» 50ساله و به عنوان شانس اول جانشيني گيتس، از طراحان نرمافزار مايكروسافت است كه سال گذشته و پس از فروش شركت «Groove Networks» خود به مايكروسافت، وارد كادر مديران اين شركت شده است و در كنار خود كريگ مونداي را به عنوان همكار دارد. او كه با هدف جايگزيني گيتس به اين شركت ملحق شده است، توانسته نظر مثبت گيتس را به سوي خود جلب كند. انتظار ميرود موانداي 56ساله نيز كه پيش از اين تازه عنوان رييس بخش استراتژي و تحقيق مايكروسافت را به دست آورده بود
به تدريج مديريت امور تكوين تكنولوژي و تحقيق شركت را از گيتس دريافت كند. در مقطع زماني كنوني مونداي را در هدايت تغييرات اصلي مناسبتر از گيتس ميدانند و همچنين با توجه به تمايلات آشكار وي، قابليت ريسكپذيرياش به نفع مشتري را از گيتس نيز بيشتر ميدانند. اين درحالياست كه دستهاي از كارشناسان نسبت به اين تغيير جايگاه مديريتي در اين شركت نگران هستند و معتقدند مايكروسافت بدون گيتس شركتي بيهويت و بينام و نشان مثل IBM در نظر گرفته خواهد شد، آنها اضافه ميكنند: «نام گيتس با مايكروسافت پيوند خورده است و به محض شنيدن يكي از آنها ديگري در ذهن تداعي ميشود، او قلب و روح اين شركت است و اين خروج ممكن است سرعت مايكروسافت را در پاسخ دادن به تهديدات رقابتي كاهش دهد يرا در كادر مديريتي فعلي اين شركت كسي را نميتوان يافت كه شخصيتي قوي براي هدايت كشتي مايكروسافت در مواقع لزوم داشته باشد. نمونه بارز چنين ادعايي اقدام گيتس در تهديد شركت Netscape و به رخ كشيدن تكنيكهاي منحصر به فرد وي در مديريت است. گيتس در گذشته واكنشهاي مايكروسافت به مناقشات بازار عمده نرمافزار را هدايت كرده است و به عنوان مثال او كتاب برجسته و معروف «امواج خروشان اينترنت» را در سال 1995 نوشت كه در آن توضيح ميدهد چگونه تجارت الكترونيك پرخطر و انتقادآميز به بقاي تجارت وكار ميانجامد.
با توجه به دو رويكرد كاملا متفاوت نسبت به اقدام اخير بيلگيتس كه عدهاي آن را مثبت و عدهاي نيز منفي قلمداد ميكنند و ناتواني در پيشبيني آينده بزرگترين شركت نرمافزاري صنعت IT بروز نوسانات در اين بازار را اجتنابناپذير ميكند.