تکنولوژی

شناسنامه‌دار شدن كالاهاي ICT در انتظار تاييد ستاد مبارزه با قاچاق كالا

دنیای اقتصاد – طرح شناسنامه‌دار كردن كالاهاي ICT كه قرار بود در زمستان سال گذشته به اجرا درآيد با تاخيرهايي همراه شده كه به گفته مسوولان سازمان نظام صنفي رايانه‌اي اجرايي شدن آن به پذيرش، تاييد و پيگيري موضوع از سوي ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز بستگي دارد.

فرزاد فروردين عضو هيات مديره سازمان نظام صنفي رايانه‌اي در گفت‌وگو با خبرنگار ما در خصوص اين طرح و تاخيرهاي به وجود آمده گفت: در سال گذشته طرح شناسنامه‌دار كردن كالاهاي ICT را به سازمان نظارت بازرسي فرستاديم و منتظر ارسال آن به ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز بوديم اما پس از مدتي با تغييرات انجام شده در دولت جديد از سوي ستاد مبارزه با قاچاق به سازمان اعلام شد طرحي به دست آنها نرسيده كه اين موضوع باعث شد تا طرح با تاخير به دبيرخانه اين ستاد ارسال شود.

وي افزود: در آخرين جلسه سازمان با مسوولان ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز قرار شد تا نماينده سازمان در جلسه كار گروه ستاد شركت كرده و از سويي نيز سازمان طح تفصيلي شناسنامه‌دار كردن را آماده كند.

به گفته فروردين به منظور پاسخ به سوالاتي كه از سوي ستاد درخصوص جزئيات طرح شناسنامه‌دار كردن كالاها مطرح شد، قرار بر تهيه طرح تفصيلي گذاشته شد كه هم‌اكنون طرح تفصيلي به منظور رفع ايرادها و سوال‌ها در دست تهيه است.

فروردين افزود: از اسفند سال 84 طرح تفصيلي در دست اقدام قرار نگرفته و كار گروه كارشناسي آن ابتداي امسال به بررسي طرح و تهيه طرح تفصيلي پرداختند كه پيش‌بيني مي‌شود نتايج آن به زودي اعلام شود.

فروردين با اشاره به اينكه هر طرحي كه به نظم بخشي و ساماندهي اقتصاد بيانجامد از سويي ستاد مبارزه با قاچاق كالا ورد استقبال قرار مي‌گيرد، گفت: پس از تهيه طرح تفصيلي و ارسال آن به ستاد مبارزه با قاچاق كالا در صورت پذيرش و تاييد ستاد اين طرح قطعا به اجرا درمي‌آيد.

وي افزود: اجراي طرح شناسنامه‌دار كردن كالاهاي ICT نياز به هماهنگي مسوولان بازرگاني، صنايع، استاندارد و گمرك دارد كه تمامي اين ارگان‌‌ها در ستاد مبارزه با قاچاق كالا داراي نماينده هستند. وي در خصوص طرح شناسنامه‌دار كردن كالاهاي ICT گفت: اين طرح به الزام در كدگذاري روي كالاهاي ICT تاكيد دارد و براساس استاندارد GS1 كه مورد تاييد تمامي كشورها است اقدام به ارائه باركد به كالاها مي‌كند. وي همچنين گفت: در صورتي كه كالاها داراي باركد شوند در بازار متولي هر كالايي و واردكننده، توزيع‌كننده و فروشنده آن مشخص مي‌شود.

به گفته وي، اجراي طرح شناسنامه‌دار كردن كالاها علاوه بر كاهش قاچاق قدمي بزرگ در جهت ساماندهي به بازار فناوري اطلاعات است و شامل ساماندهي به بخش خدمات پس از فروش كالاها و رعايت كيفيت و استاندارد كالاها مي‌شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا