تکنولوژی

مدير سازمان مديريت صنعتي: استاندارد سازی لازمه توسعه برون سپاری در شرکت های آی تی ایرانی است

آی تی ایران – ايجاد اعتماد و استاندارد سازي لازمه توسعه برون سپاري در شرکت هاي آي تي در ايران است

واگذاري اجراي برخي از عمليات و فعاليت هاي سازماني به نهادي بيروني را در تعريفي ساده برون سپاري مي نامند که با توجه به هزينه هاي اجرايي هر فعاليت و خروجي مشخص آن مدير يک سازمان در صورت مشهود بودن نتايجي از جمله کاهش هزينه ، ارتقاي کيفيت و کاهش زماني انجام کار در خروجي فعاليت ها تصميم به برون سپاري خواهد گرفت.

نصرالله محمد حسين فلاح مديرعامل سازمان مديريت صنعتي در گفت و گو ضمن بيان اين مطلب گفت: يکي از ديگر از مزاياي برون سپاري برطرف شدن برخي از محدوديت ها در سازمان است، چنانچه برخي مواقع مديران با محدوديت هايي مواجه مي شوند که براي خروج از آنها ترجيح به برون سپاري کارها مي دهند مانند عمليات ترخيص در بنگاه هاي تجاري که به دليل آلوده بودن فضاي کسب و کار مديران ترجيح مي دهند با پرداخت وجه کاري را به بيرون بسپارند که در اينجا صحبت از سرعت و ديگر مزاياي برون سپاري نيست.

وي در خصوص مشکلات برون سپاري در کشور گفت: به دليل اينکه حمايت هاي قانوني در وجوه مختلف از کسب و کار وجود ندارد و قانون تجارت که زيرساخت فعاليت هاي تجاري است در کشور بسيار کهنه شده و قوانين ديگري نيز مانند قوانين حمايت از حقوق معنوي از قدرت و انسجام کافي برخوردار نيست در صورت واگذاري بخشي از فعاليت ها به نهادي بيروني امکان انتقال تمامي مسئوليت هاي ناشي از ضعف عملکرد به پيمانکار وجود ندارد.

وي افزود: بر عکس اين موضوع حمايتي از موسسه اي تجاري که فعاليت خود را به بيرون واگذار کرده در صورت سواستفاده پيمانکار از تجارب به دست آمده وجود نخواهد داشت بنابراين امکان واگذاري مسئوليت در هنگام واگذاري بخشي از فعاليت ها در حد نياز نيست.

وي در ادامه گفت: در شرايط فعلي ما با محدوديت هاي ديگري نيز مواجه هستيم و با توجه به بحث اخير مجلس در خصوص واگذاري خدمات کارشناسي و خدمات دائمي که در قالب لايحه اي در دست بررسي است که در صورت تصويب محدوديت ديگري به وجود خواهد آمد که در واقع نوعي مقابله با قراردادهاي برون سپاري سازمان ها محسوب مي شود.

وي در خصوص مشکلات برون سپاري خدمات آي تي نيز گفت: با موسسه هاي آي تي در کشور از بلوغ لازم براي ايفاي يک نقش موثر و آرامش بخش به جامعه مصرف کننده برخوردار نيستند که بايد اين بلوغ به تدريج در فرآيند کار به دست آيد.

وي در ادامه گفت: بسياري از موسسات آي تي خدمات مشابهي را عرضه مي کنند که اين خدمات مشابه در بسياري اوقات داراي استاندارد هم نيست ولذا جابه جيي يک شرکت عرضه کننده خدمات با شرکتي ديگر مشکلات زيادي را براي مصرف کنندگان به وجود مي آورد.اما در اين ميان مرکزي مانند ثناراي مي تواند در استاندارد سازي اين خدمات کمکي جدي کند.

وي يکي ديگر از مشکلات را در خدمات برون سپاري شرکت هاي آي تي را در اين دانست که اطلاعات محتوايي کارفرما براي استفاده هميشگي به گروگان ارايه دهنده خدمات درمي آيد که اين يک اشکال جدي است و بايد حقوق مالکانه و معنوي کارفرما در اين زمينه حفظ شود.

محمدحسين فلاح ايجاد اعتماد و استاندارد سازي را به همراه بقا در برون سپاري لازم دانست و افزود: کوچک بودن نهادهايي که خدمت پذيري مي کنند و ثقل فضاي کسب و کار باعث مي شود که تا مصرف کننده در کوتاه مدت و بلند مدت اطميناني به بقا و حضور واحد خدمت پذير نداشته باشد که از اين بعد مسئله بقا اهميت دارد.

وي همچنين عدم حمايت هاي قانوني کارفرماها از شرکت هاي خدمت پذير را باعث شده که آنها نتوانند با قاطعيت سرمايه گذاري بلندمدت در توسعه خدمات خود داشته باشند.
وي در ادامه گفت: تمامي اين مشکلات با يکديگر وابسته اند و مجموعه از مشکلات را به وجود مي آورند که اين مجموعه با بهبود فضاي کسب و کار قابليت اصلاح و بهبود پيدا مي کنند.

نخستين همايش برون سپاري با هدف فرهنگسازي و آشنا کردن مديران شرکت ها و تصميم سازان بخش دولتي و خصوصي با فوايد و مزاياي برون سپاري 28 دي ماه توسط سازمان مديريت صنعتي و شرکت تحقيقات و توسعه صادرات نرم افزار ثناراي در تهران برگزار مي شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا