تکنولوژی

روزانه 5 دلار سهم ايران از بازار تجارت بين المللى اينترنتى

ايلنا – ايران روزانه كمتر از5 دلار درآمد از راه تجارت اينترنتى بدست مى آورد.
“چارلزآراويلا ” محقق سايت بى ورد بيشترين درآمد اروپا را در سال هاى 2001 و 2002 مى داند و پائين ترين سطح درآمد اينترنتى مربوط به كشورهاى غرب آسيا ،كه ايران از جمله اين كشورها است.
بر اساس اين گزارش، ارقام تجارت اينترنتى در اروپا بالغ بر 4/1 ميليارد دلار , آمريكا 2/2 ميليارد دلار، كشورهاى شرق آسيا مشتركاً 7/1 ميليارد و كشورهاى غرب آسيا را 360 ميليون دلار اعلام مى كند.
“سايت ريپكى ليت 99 ” رقم معاملات اينترنتى ايران در سال گذشته را نزديك به 100 هزار دلار اعلام كرده است .
حال آنكه مبناى ورود به ليست تجارت جهانى داشتن رقم سالانه يك ميليون دلار در سال است.
اين درحالى است كه پول رايج اينترنتى اولين بار توسط يك محقق ايرانى به نام رضا اميرى اختراع شد كه اين پول در حال حاضر در كشورهاى مطرح استفاده مى شود و امكان تقلب در اين پول وجود ندارد و بانك مركزى ايالت متحده آمريكا پشتوانه آن را تامين كرده است.
آمار بالاى معاملات اينترنتى حاكى از تحول عظيم در عرصه تجارت جهانى و بازاريابى است . با توجه به تحولات جديد در قرن 21 و جهانى شدن بازار و به دنبال بروز شيوه هاى جديد تجارت و بازاريابى كه تحت تاثير پيشرفت هاى حاصل در ابزارهاى الكترونيكى و همگرايى حاصل بين پديده هاى اطلاعات و ارتباطات است امروزه شاهد تجارت با هزينه كمتر در صنايع هشتگانه هستيم .
از سوى ديگر رشد رو به افزايش تجارت الكترونيكى و حذف بسيارى از محدوديت هاى حاكم بر محيط فيزيكى , صنايع را نيز در سطح جهانى با دگرگونى خاصى روبه رو ساخته است .
با وجود ماهيت فيزيكى صنايع , انجام فرآيندهايى از جمله بازاريابى , معامله , بيمه, خدمات پس از فروش و … بسترى براى تاثير تجارت الكترونيكى بر كليه صنايع مى باشد .
در اين راستا ايجاد و توسعه بخى از عوامل موثر در بازار كه به نام واسطه هاى مجازى كه به تبلور بهره بردارى از تسهيل تجارت الكترونيكى در بازار جهانى مطرح شده اند , به عنوان عاملى تعيين كننده براى توليد كنندگان محسوب مى شوند .
بسيارى از توليد كنندگان در كشورهاى توسعه يافته در سايت هاى اينترنتى مشتريان خود را پيدا و به تبليغ محصولات خود مى پردازند .
استقبال بيش از 70 درصد از مردم كشورهاى توسعه يافته از خريد و معاملات اينترنتى چشم انداز جديدى از بازار جهانى در آينده را خبر مى دهد .
اين در حالى است كه هنوز ايران در رسيدن به جايگاه مورد قبول خود راهى بس دراز در پيش دارد .
عدم آشنايى با فرهنگ اينترنت , آشنا نبودن با نرم افزارهاى تجارت در اينترنت ,‌‏جذب مشترى , تامين كالاها به صورتى كه اطلاعات مربوط به كالا به روز باشد , حمل و نقل كالا با كيفيت مناسب و مساله پرداخت را مى توان از مشكلات تجارت الكترونيك در ايران دانست .
از راه تجارت اينترنتى تا به حال 8 ميليون شغل بوجود آمده است كه بيشترين آنها در كشورهاى كانادا,‌‏آمريكا , استراليا اعلام شده است .
ايران با داشتن 60درصد جمعيت جوان و جوياى كار و با5/2ميليون نفر بيكار در راه آموزش و ايجاد شغل از طريق اينترنت كمرنگ عمل كرده است , در حالى كه آمار منتشره از كشورهاى ديگر حاكى از آن است كه در سالهاى آينده مشاغل جديدى شكل خواهد گرفت كه متكى به تكنولوژى پيشرفته رايانه اى است و ايران در اين زمينه با ضعف آموزشى روبه رو است .
يكى از پرفروش ترين سايت هاى خارجى آمازون است , كه در كمتر از 8 سال به قدرتمندترين و پيشرفته ترين شركت اجرايى فروش كالا به صورت الكترونيك درآمد .
جف بيزاس در مقام امپراتور تجارت الكترونيك در لندن سال 1994 با پديده جديدى رو به رو شد كه با سرعت سرسام آور 2300 درصد در سال در حال رشد بود . همين جا جرقه فروش كالا از طريق شبكه جهانى اطلاع رسانى به ذهن وى رسيد. جالب اين كه “پيراميديار” بنيانگذار سايت ebay پرفروش ترين سايت ايرانى همزمان با بيزاس به اين نتيجه رسيده بو كه آينده از آن فروش كالاها در دنياى مجازى اينترنت است .
سايت پرفروش ايرانى ebay با طراحى بازار اينترنتى خود “حراج اينترنتى “پيراميديار را به لقب ثروتمندترين مرد ايرانى رساند .
كوربيس و يوميورى بيزنس از پرفروش ترين سايت هاى خارجى هستند . كتاب پنجم هرى پاتر در سايت آمازون به فروش 14 ميليون نسخه اى دست يافت و سايت كوربيس نيز در اول فروردين ماه سال جارى با 160 ميليون دلار بابت عكس ها و اطلاعاتش سود مى برد.
همچنين از سوى پليس اينترنتى با همكارى اينترپل “پليس بين الملل” دادگاهى براى معاملات اينترنتى نيز تشكيل شد كه به تخلفات اينترنتى رسيدگى مى كند و تمام كشورهاي كه در زمينه تجارت اينترنتى مشاركت دارند تابع قوانين اين دادگاه هستند .

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا