تاثر شدید مدیرعامل نوکیا از شکست ویندوزفون
شرکت مایکروسافت در جدیدترین فرایند تعدیل نیرو در بخش ویژه دستگاههای همراه خود در کشور فنلاند، دست به اخراج 1850 نفر از نیروهای کاری خود زده تا بار دیگر شرایط را برای زیرمجموعه نوکیا به نوعی سروسامان دهد و تمرکز خود را روی پروژههایی مانند سرفیس فون، که معتقد است میتواند حوزه دستگاههای همراه این شرکت را به سمت جلو براند معطوف کند.
این در حالی است که Risto Siilasmaa، رئیس نوکیا از اواسط سال 2012 میلادی تا کنون، در شبکه اجتماعی توییتر تالم شدید خود از تصمیم اخیر مایکروسافت برای کاهش نیرو و آنچه شکست ویندوزفون عنوان شده را به اشتراک گذاشته است. Siilasmaa تاثر خود در این زمینه را اینچنین عنوان کرده است:
“اگرچه با قاطعیت تمام میدانستم که تصمیم ما برای فروش بخش دستگاههای همراه شرکت نوکیا در سال 2013 میلادی یک اجبار تمام عیار بود اما با تمام وجود آرزو داشتم تا مایکروسافت در رسیدن به هدف خود موفق شود. این در حالی بود که بازار کشش ورود اکوسیستم سوم ویژه دستگاههای همراه را داشت و کارکنان ما نیز لیاقت چنین پیروزی را داشتند. استعداد و سختکوشی این نیروهای کاری، آنها را مستحق رسیدن به پیروزی کرده بود و من واقعا ناراحتم که دسترسی به چنین امری ممکن نشد.”
اگرچه تلاش و تمایل مایکروسافت نیز بهطور کامل بر تحقق یافتن این هدف بود اما مشکلات داخلی در شرکت مایکروسافت و هزینههای ایجاد شده در پرتو خرید سرویسها و دستگاههای نوکیا، شرایط را برای این غول دنیای نرمافزار به مراتب سختتر کرد.
منابع آگاه به اخبار شرکت مایکروسافت معتقدند خرید نوکیا تصمیمی بوده که توسط استیو بالمر و در دوران مدیریت عاملی او برنامهریزی شده بود و اگرچه بیل گیتس موسس مایکروسافت در ابتدای امر با این خرید مخالف بوده اما بالمر با تهدید به استعفا در صورت تحقق نیفتادن خرید، هیئت مدیره را مجاب به نهایی کردن فرایند خرید بخش سرویسها و دستگاههای شرکت نوکیا کرد.
در فاصله اندکی پس از نهایی شدن خرید، مایکروسافت فرایند مدیریت هزینهها و خسارتها را با اخراج هزاران نیروی کاری به عنوان آسانترین راهکار برای سروسامان دادن 25 هزار نیروی کاری که از نوکیا به این شرکت آمده بودند عملی کرد. مایکروسافت به دنبال ساختاری بهینهتر برای احیای ویندوزفون بود اما آنچه در قالب اخبار جدید مشاهده میکنیم، قبول شکست توسط این شرکت است.
با این وجود، ردموندیها همچنان معتقدند ویندوز 10 موبایل آمده تا در بازار بماند. علاوه بر این، مسئولان این شرکت عنوان داشتهاند پشتیبانی از این پلتفرم و اکوسیستم ویژه دستگاههای همراه خود را ادامه خواهند داد. در تحلیلی دقیقتر میتوان اینچنین عنوان کرد که مرگ برند لومیا حتمی بوده و پیادهسازی استراتژی جدید مبنی بر طراحی و عرضه محصولات برمبنای برند سرفیسفون در دستورکار قرار گرفته است.
منبع : آی تی ایران