تکنولوژی

سلامت روانی از اولویت‌های استارت‌آپ‌ها

بر اساس گزارشات منتشرشده بر مبنای مطالعات دانشگاه Queen در سال 2013، میزان فشارکاری و استرس در محیط کاری شرکت‌های کانادایی، از سال 2009 میلادی دو برابر و میزان فشارهای مالی نیز سه برابر شده است. این در حالی است که به عنوان موسس یک استارت‌آپ، این استرس‌ها تنها روی شانه‌های شما سنگینی خواهند کرد. در واقع، به عنوان رهبر یک کسب و کار، در زمان موفقیت فقط شاهد یک خداقوت خشک و خالی خواهید بود اما در صورت شکست، مسئولیت همه‌چیز تنها برعهده شما خواهد بود.
همین شرایط باعث شده میزان گزارش‌های دریافتی در خصوص آمار افسردگی و یا استعمال دخانیت، در میان این قشر به مراتب بیشتر از عموم افراد جامعه باشد. در حقیقت، 72 درصد از کارآفرینان، درگیری با مشکلات تاثیرگذار روی سلامت ذهن را گزارش کرده‌اند و یک سوم از آن‌ها نیز از به چالش کشیدن سلامتی خود با دو یا حتی تعداد بیشتر از موارد مرتبط با سلامت ذهن خبر داده‌اند. با آگاهی از تمامی این موارد، برنامه‌های جدیدی به منظور کمک به سلامت ذهن موسسان استارت‌آپ‌ها و حتی کارکنان آنان چه از جنبه جسمی و چه از لحاظ روحی در دستورکار قرار گرفته است.
پیش از هرچیز باید درنظر داشته باشید که محیط استارت‌آپ‌ها مانند ظرفی است که برای تهیه ترکیبات استرس‌زا درنظر گرفته‌اید. این استرس در قالب اداره شرکت، خصوصیات ذاتی افراد در رویارویی با شکست در حوزه‌ کسب و کار و در نهایت وضعیت دائمی  رویارویی با شک و تردید، منجر به ایجاد اضطراب شدید خواهد شد. توقعات بلندپروازانه مدیران کسب و کار نیز ممکن است وضعیتی ناپایدار بر پایه عقاید و ایده‌های وسواسی و از بین‌برنده عزت نفس را به همراه داشته باشد. تمامی این فاکتورها در ترکیب با استرس، انزوا، ساعت‌های کاری زیاد و عدم رعایت بهداشت و سلامت فردی می‌توانند موجبات افسردگی را فراهم کنند.
روایت‌های زیادی از موسسان کسب و کارهای نوپا وجود دارد که رویارویی با موارد یادشده، آنها را حتی به سمت خودکشی سوق داده است. به عنوان نمونه، سال گذشته آوستین هینز کافرآفرین حوزه بیوتکنولوژی و موسس شرکت Cambrian Genomics بر اساس آنچه ابتلا به افسردگی شدید عنوان شد به زندگی خود پایان داد.
با افزایش تعداد وقایع یادشده، بحث جدیدی در خصوص رویارویی با مشکلات سلامت روحی کارکنان آغاز شده و در طرف مقابل، فشار بیشتری به اکوسیستم استارت‌آپ‌ها در جهت بررسی فشاری که روزانه به تیم پایه‌گذار استارت آپ وارد می‌شود و همچنین تلاش برای بهبود وضعیت سلامتی کارکنان اعمال شده است.

روند مراقبت از خود
با هدف مبارزه با این روند نگران‌کننده، به تازگی شاهد بهره‌گیری از برنامه‌ها و راهکارهایی جدید به منظور عملی کردن اجرای طرح‌هایی برای مدیریت خستگی و پیاده‌سازی روش‌های پیشگیری از بروز موارد یادشده هستیم. شرکت‌هایی که در این عرصه از سایرین پیشی گرفته‌اند، راهکارهای مراقبت از کارکنان خود را به عنوان یک مزیت رقابتی در جذب هر چه بهتر و سریع‌تر استعدادها معرفی می‌کنند اما شرکت‌های سنتی‌ نیز در حال حاضر به دنبال بررسی ارتباط میان سلامت ذهن و روح کارکنان و رسیدن به خط مشی مورد نظر شرکت خود هستند. تحقیقات و بررسی‌های مختلف انجام شده در این زمینه نشان داده در اختیار داشتن تیمی از نیروهای کاری سالم به معنای افزایش بهره‌وری و البته کاهش میزان غیبت نیروهای کاری خواهد بود. علاوه بر این، اتخاذ این راهکارها در طولانی مدت نیز کاهش هزینه‌های دارو، درمان و ناتوانایی‌های جسمی و ذهنی را به همراه خواهد داشت.
ظهور نیروهای کاری نسل جدید در محیط‌ استارت‌آپ‌ها نیز تقاضای آن‌ها در خصوص دریافت خدمات درمانی کامل‌تر و با کیفیت بالاتر را به دنبال داشته است. این نیروهای کاری، گزینه‌هایی مانند خدمات پزشکی، مشاوره‌های سلامت ذهن، وجود باشگاه‌های بدنسازی و تناسب اندام و یا حتی برنامه‌های کمک به کارکنان (EAP) را به‌منظور در اختیار داشتن بسته سلامتی مناسب در قالب سرویس‌های لحظه‌ای و نرم‌افزارهای ویژه دستگاه‌های الکترونیکی خواستارند.

EAP چیست؟
برنامه‌های کمک به کارکنان، در واقع سرویس‌های ارائه خدمات بر پایه تقاضای مشتری هستند که از طریق پلتفرم‌های مختلف در اختیار نیروهای کاری قرار می‌گیرند. سرویس‌های EAP را می‌توان به‌گونه‌ای طراحی کرد که حتی در خصوص اختلاف‌های زناشویی، اعتیاد، اضطراب، افسردگی و استرس بیش از حد نیز مورد استفاده قرارگیرند. این سرویس‌ها به محض تقاضای نیروی کاری، در قالب ارائه خدماتی که منجر به صرفه‌جویی در وقت خواهند شد به افرادی که به صورت ناشناس از مزایای آن بهره‌مند می‌شوند ارائه می‌گردد. کم‌شدن هزینه در مقایسه با گزینه‌های سنتی بیمه نیز در نهایت منجر به کاهش 20 تا 30 درصدی هزینه شرکت‌ها در خصوص مشکلات سلامت ذهنی شده و تنها چنددلار در هر ماه برای کارکنان هزینه خواهد داشت. در آمریکای شمالی، کسب و کارهای مختلف شاهد افزایش 7 درصدی میزان استفاده از EAP و سرویس‌های سلامتی بوده‌اند و این روند روز به روز در حال افزایش است.
نکته جالب اینکه، اکثر شرکت‌هایی که راهکارهایی برای کاهش استرس نیروهای کاری استارت‌آپ‌ها ارائه می‌دهند، خود نیز در اکوسیستم استارت‌آپ‌ها فعالیت می‌کنند.
به عنوان نمونه، TranQool استارت‌آپ تورنتویی فعال در حوزه EAP که به تازگی راه‌اندازی شده امکان برقراری ارتباط میان کارکنان و متخصصان پزشکی را از طریق گفتگوی ویدئویی فراهم می‌کند. چکامه شافی، موسس این شرکت پس از رویارویی با مشکلات، فشارهای فراوان و اضطراب در جهت راه‌اندازی این استارت‌آپ، حالا تصمیم گرفته سلامت ذهنی را برای تمامی کانادایی‌ها به ارمغان بیاورد.

منبع : آی‌تی‌ایران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا