تکنولوژی

تحصيل مجازى در سطح فوق ليسانس ؛ بايدها و نبايدها

نام نویسنده: على محمد آقازمانى

هموطن سلام – چند سالى است که نظام آموزش عالى کشور از دردهاى کنکور در مقاطع مختلف تحصيلى ، راه علاج هاى بسيارى را بررسى کرده است که يکى از بهترين راهکارهاى ان ، استفاده از ابزارهاى دنياى سايبر در امر تحصيل در مقاطع بالاى دانشگاهى است .

دانشگاه هايى مثل شريف خواجه نصير و علم و صنعت ، با پذيرش دانشجويانى براى تحصيبل در مقاطع فوق ليسانس مشترک با دانشگاه هاى مطرح خارج از کشور ، نوعى باز شدن فضاى تحصيلى را براى دانش جويان به ارمغان آورده اند و از سويى ديگر ، امگکان ارتباط گسترده اى را به نسبت ، براى علاقمندان با اساتيد و محققان از طريق وب ، فراهم کرده اند. اگر چه وزارت آموزش عالى کليه تحصيلاتى که در هر مقطع تحصيلى به صورت e learning يا آموزش مجازى ، صورت بگيرد را مردود دانسته و مدارک فارغ التحصيلان را به رسميت نمى شناسد ، اما اين امر در 2 سال اخير توسط دانشگاه علم و صنعت ايران ، در حال انجام است و مورد تائيد وزارت خانه مربوطه نيز قرار گرفته است . اخيرا ، اين دانشگاه در اطلاعيه اى ، به کسانى که علامند تحصيل در مقطع فوق ليسانس مديريت اجرايى (MBA) هستند نيز ، مژده داده است تا به زودى اين گرايش در دانشکده مجازى اين دانشگاه راه اندازى خواهد شد . درباره تحصيل مجازى و مسائلى که امروزه در کشوروجود دارد ، موارد زير به صورت تيتر وار قابل تامل است :

1- قبل از دانشگاه علم و صنعت ، دانشکده مجازى دانشکده فناورى اطلاعات اميرکبير نيز به اين امر اقدام کرده بود . اما قبل از برگزارى کلاس و پذيرش دانشجو ، فضاى درس آنلاين ، ايجاد شده بود که اين امر گويا در سايت آموزشمجازى علم و صنعت مشاهده نمى شود . بستر سازى نامناسب در آموزش انلاين ، افکار عمومى را براپذيرش چنين فرمتى از تحصلات عاليه ، مخدوش خواهد کرد. اين سايت در نشانى : www.elearning-iust.ir قابل مشاهده است .

2- با ان که هزينه هاى آموزش انلاين در مقايسه با هزينه هاى آموزش به سبک سنتى پائين تر است ، اما مشاهده مى شود که هزينه هاى درخواست شده براى تحصيلات در مقاطع فوق ليسانس به صورت مجازى ، تقريبا برابر دوره هاى سنتى کنونى است که اين مسئله يک ضعف اساسى برگزارى چنين دوره هايى است که مى تواند زمينه را براى کاهش استقبال علاقمندان مستعد و عدم حضور چشمگير چنين آموزش هاى راهبردى و به روزى در کشور ، از سوى مخاطبان ، فراهم کند.

3- مناسب بود به دليل ان که ، دانشگاه پيام نور ، سال ها تجربه درس آموزى از راه دور به حجم کثيرى از علاقمندان را در دستور کار خود قرار داده است و تجارب زيادى در اين مورد دارد ، مجوز برپايى و پذيرش دانشجوى مجازى نيز براى چند گرايش در مقطع فوق ليسانس به اين دانشگاه نيز اعطا مى شد. اگر چه اين دانشگاه در سايت بسيار ضعيف خود !
www.pnu.ac.ir ، متن پى دى اف و اچ تى ام ال برخى از دروس مقاطع مختلف تحصيلى را ارائه کرده است و نشانى الکترونيکى برخى از اساتيد نيز در اين سايت قابل مشاهده است . ايجاد بستر اموزش مجازى در دانشگاه پيام نور و راهبرد صحيح و گسترده ان بر اساس تجارب اين دانشگاه مى تواند زمينه ساز انقلاب بزرگى در نظام آموزش عالى ايران باشد که خيلى زود اپيدمى خواهد شد .

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا