تکنولوژی

معتمدی: تاخير در اجرای بانکداری الکترونيکی مربوط به وزارت آی سی تی نمی شود

ایسنا – ارتباطات و فناورى اطلاعات گفت: بانكدارى الكترونيك مهمترين كاربرد ICT است كه بخش عمده‌ى مسؤوليت آن بر عهده‌ى وزارت ICT است.

به گزارش خبرنگار سرويس ارتباطات خبرگزارى دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر سيد احمد معتمدى در پنجمين گردهمايى مديران پست بانك با اشاره به اينكه پست بانك در برنامه‌ى سوم توسعه عملكرد خوبى داشته‌است، اظهار داشت: اصلاح اساسنامه‌ى پست بانك در دولت به بحث طولانى ميان وزارت ارتباطات و وزارت اقتصاد خاتمه داد و با مشخص شدن شرح وظايف و اختيارات پست بانك و تائيد اين نكته كه افتتاح حساب‌هاى دولتى در پست بانك با رعايت ترتيب مقررات، مجاز شمرد مى‌شود سرفصل‌هاى جديد در وظايف پست بانك باز خواهد كرد.

وى، ادامه داد: بدون مصوبه‌ى مذكور نمى‌خواستيم درجهت 3 ماموريت اصلى پست بانك شامل پست مالى، خرده بانكدارى و كمك به توسعه‌ى ICT در فعاليت‌ها و در بخش تحقيقات، فناورى و توليد حركت كنيم، زيرا توفيق در اين بخش‌ها به نقدينگى نياز داشته و نوع ماموريت‌هاى ذكر شده نيز به گونه‌اى بود كه عملا درآمدى براى پست بانك نداشت.

وى با اشاره به رشد 765 درصدى در برنامه‌ى سوم در حساب‌ها و تعداد حساب‌ها و رشد 22 درصدى براى مانده‌هاى درآمد پست بانك، افزود: اين نكته نشان دهنده‌ى تلاش همكاران در پست بانك است، اما در شروع اين مقدار رشد طبيعى است و نبايد به آن قانع شد، بلكه بايد پذيرفت پست بانك با وجود عملكرد خوب در شروع كار است.

وى، تصريح كرد: استفاده از ICT در پست بانك اولين توصيه‌اى است كه به دوستان دارم، گام‌هاى اساسى در اين رابطه برداشته شده، اما توصيه‌ى مؤكد دارم كه سريع‌تر بتوان اقدامات را كاربردى و به گونه‌اى سريع عمل كرد كه مردم در عمل از امتياز خدمات ارزشمند بهره‌مند شوند.

وى، با بيان اينكه با وجود تمام گام‌ها عقب هستيم و نبايد تصور شود كه طرح بحث به كارگيرى ICT در نظام بانكى به مفهوم تسهيل كار است، بلكه اتفاق اصلى در دنيا تشويق مردم به كاركردن با نظام بانكى است.

وى، با تاكيد بر اين نكته كه بانكدارى و تجارت الكترونيك به عنوان مهمترين كاربرد ICT مانند تلفن همراه مورد استقبال قرار خواهد گرفت، افزود: شايد ما كار را دير شروع كرديم، اما بانك‌هاى كشور به اهميت اين موضوع پى برده و نسبت به سرمايه‌گذارى اقدام كردند و وزارت ارتباطات نيز پاه‌پاى بانك‌ها جلو آمد.

وى، با اشاره انعكاس مطالبى مبنى بر اينكه نهايى نشدن بحث بانكدارى الكترونيك به خاطر كوتاهى وزارت ICT در ايجاد زيرساخت‌هاى لازم است، گفت: ما قبول داريم كه بايد كار انجام شود، ولى اينكه اين تاخير به خاطر كوتاهى وزارت‌خانه‌ى ما بوده جاى شك و ترديد دارد.

وى افزود: ما متعهد شده بوديم تا پايان سال 83 زيرساخت‌هاى لازم را براى بانكدارى الكترونيك فراهم كنيم و خوشبختانه بايد بگوييم وزارت ICT به مسوليت خود عمل كرد و تا پايان سال گذشته 70 درصد امكانات مورد نياز بانك‌ها كه در قرارداد ذكر شده بود يعنى 8 هزار پورت را فراهم نمود، همچنين آمادگى بالقه وجود دارد تا 25 هزار امكان و اتصال به بانك‌ها و واحدهاى تجارى در تجارت الكترونيك فراهم و نسبت به عقد قرارداد اقدام شود.

وى با اظهار اميدوارى در موارد اينكه بانك‌ها در سال جارى بانكدارى الكترونيك را تا حد قابل قبول راه‌اندازى كنند، تصريح كرد: در بحث خرده بانكدارى ارائه‌ى خدمات در شهر و روستا بايد دنبال شود كه اين نكته در روستا اهميت ويژه‌اى مى‌يابد، زيرا حدود 40 درصد مردم در روستا از خدمات مستقيم بانكى برخوردار نبوده و مجبور به مراجعه به مراكز استان‌ها هستند، لذا در طرح ICT روستايى، ايجاد دفاتر خدمات در حدود 6 هزار روستا در دست اجرا و آماده‌ى بهره‌بردارى است كه كار پيشخوان دولت را با استفاده از IT انجام خواهند داد.

وى، با اشاره به اينكه قرار است تا 27 ارديبهشت ماه 2 روستا در هر استان به پست بانك مجهز شود، خطاب به مسؤولان پست بانك، گفت: بايد با فاصله‌ى يك‌ماه، پست بانك در كنار دفاتر ICT روستايى فعال شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا