تکنولوژی

سبیت ۲۰۰۵ – قرارداد مشترک همکارى بين آرشام کوشا و شرکت آلمانی اينفو است

آی تی ایران – در جريان برگزارى نمايشگاه CeBIT 2005 يک قراراد مشترک همکارى بين شرکت هاى “آرشام کوشا” و INFO ASSET آلمان منعقد شد.

مهندس على هلالى، مدير عامل شرکت آرشام کوشا با بيان اين مطلب به خبرنگار آسيا اعزامى به هانوور گفت: اين تفاهم نامه در راستاى توسعه همکارى هاى قبلى دو طرف منعقد شده و طى آن، شرکت ايرانى با استفاده از فناورى طرف آلمانى، بازار آسياى ميانه را هدف قرار خواهد داد.

وى با اشاره به رويکرد جديد شرکت آرشام کوشا به عنوان صادر کننده نمونه گشور گفت: برون سپارى (OUT SOURCING ) در آلمان و اروپاى شرقى هدف سال آينده شرکت است.

هلالى گفت: در قالب اين قرارداد، فرصت صادرات 150 هزار دلارى به صورت بالفعل وجود دارد.
به گته مدير عامل آرشام کوشا، ريسک هاى اين همکارى را صندوق ضمانت صادرات پوشش مى دهد.

وى همچنين گفت: دفتر آرشام کوشا در ازبکستان تاسيس شده و از ابتداى سال 85 فعال مى شود. بنابراين با توجه به حذف تعرفه هاى وارداتى در آسياى ميانه، با مرکزيت ازبکستان کل منطقه را به عنوان هدف صادراتى در نظر گرفته ايم.

هلالى سياست هى مثبت دولت ازبکستان در جذب سرمايه هاى خارجى را مهم ترين دليل براى تاسيس دفتر در اين کشور اعلام کرد.

شرکت آرشام کوشا با 200/ 1 ميليون دلار صادرات، به عنوان نخسين صادر کننده نمونه کشور در سال 83 در حوزه نرم افزار و همچنين واحد نمونه توليدى کشور شناخته شده است. همچنين طرح ” طراحى و ساخت ماجول هاى صنعتى فيلد باس” اين شرکت در سال 81 به عنوان يکى از بهترين طرح هاى R&D بوده است.

اين شرکت صادرات 2 ميليون دلارى را براى سال 84 پيش بينى مى کند.

هلالى در زمينه فعاليت هاى اين شرکت نرم افزارى گفت: تا سال 82 عمدتا در زمينه ساخت نرم افزار هاى نساجى و CAD/CAM فعال بوديم. اما از امسال دو رويکرد مهم ما برون سپارى (OUTSOURCING) و اتوماسيون صنعتى ( سيستم هاى Embeded) است.

هلالى، سپس راهکارهاى توسه صادرات نرم افزار را برشمرد و گفت: در وهله اول حمايت از شرکت هاى صاحب محصول نبايد محدود به نمايشگاه هاى گروهى باشد، زيرا قدرت شرکت هاى ايرانى در زمينه ارائ محصولات خاص است که طبعا بايد در نمايشگاه هاى تخصصى به نمايش درآيد.

وى توجه به کيفيت اسانداردهاى توليد را نيز وظيفه بخش خصوصى در توسعه صادرت نرم افزار عنوان کرد.

صادر کننده نمونه سال 83 کشور، سپس بحث حمايت هاى مالى از توليد و صادرات نرم افزار را مطرح کرد و گفت: متاسفانه بانک هاى کشور( به جز بانک توسعه صادرات) نسبت به محصولات نرم افزارى نظر مساعدى ندارند.

به عقيده وى، ضعف سيستم آموزشى نيز از جمله موانع توسعه نرم افزار محسوب مى شود و در صورت تغيير اين سيستم مى توان به آينده اين صنعت اميدوار بود.

هلالى با اشاره به اينکه شرکت اش در سال 83 در حدود 30 درصد درآمد خود را در تحقيق و توسعه سرمايه گذارى کرده، بى توجهى به R&D در بخش خصوصى ايران را مهم ترين دليل کمبود ايده هاى خلاقانه در نرم افزار کشور مى داند.

وى گفت: شرکت هاى ايرانى عموما تابع متغير هاى شرايط حال هستند در صورتى که توجه به R&D مى تواند شرايط آينده را پيش چشم آنان ترسيم کند و به آنان قدرت ايده پرورى بدهد.

وى در پايان با قدردانى از نهادهاى مسوول در زمينه فناورى اطلاعات از جمله مرکز صنايع نوين، پيشنخهاد کرد که حمايت هاى دولت از حالت کمک هاى مستقيم به سوى حمايت از مراکز تحقيق و توسعه، آزمايشگاه ها يا بيمه سوق بيابد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا