تکنولوژی

اعضاى هيات مديره‌ى انجمن ايرانى مطالعات جامعه اطلااتى انتخاب شدند

ایسنا – نخستين مجمع عمومى ”انجمن ايرانى مطالعات جامعه اطلاعاتي” برگزار شده و طى آن به ترتيب “دكتر كاظم معتمدنژاد“، “دكتر سياوش شهشهاني“، “دكتر مهدى محسنيان راد“، “دكتر يونس شكرخواه“، “مهندس نصرالله جهانگرد“، “دكتر شهيندخت خوارزمي“ و “دكتر على اكبر جلالي“ به عنوان اعضاى اصلى هيات مديره و “دكتر محمد‌مهدى فرقاني“ ، “دكتر عباس حري“ به عنوان اعضاى على‌البدل انتخاب شده و “دكتر حسينعلى افخمي“ به عنوان بازرس انجمن و “حسين ابراهيم آبادي“ به عنوان بازرس على‌البدل برگزيده شدند.

به گزارش خبرنگار سرويس جامعه‌ى اطلاعاتى خبرگزار دانشجويان ايران (ايسنا)، در ابتدا “دكتر كاظم معتمدنژاد“ به ارائه‌ى گزارشى درباره‌ى عملكرد هيات موسس انجمن پرداخت و اظهار داشت: در سال‌هاى اخير به فكر تاسيس انجمن علمى علوم ارتباطات بوديم كه در اين ميان مساله‌ى ضرورى‌تر پيش آمد و آن موضوع مطالعات و تحقيقات جامعه‌ى اطلاعاتى بود بر اين اساس در سال گذشته تصميم گرفتيم براى آمادگى بيشتر و كمك به دولت براى حضور موثر در اجلاس‌هاى بين‌المللى جامعه‌ى اطلاعاتى انجمنى را با نام جامعه‌ى اطلاعاتى تاسيس كنيم تا از حمايت بيشتر دانشگاهيان برخوردار شويم چرا كه دولت نشان داده به تنهايى قادر نيست اين مقوله را سازماندهى كند.

وى، افزود: اميدواريم با كمك اعضاى انجمن بتوانيم در فرصت باقى‌مانده تا اجلاس جامعه‌ى اطلاعاتى در تونس مقدمات تدارك حضور چشم‌گير ايران را در آن فراهم كنيم.

در ادامه “دكتر سياوش شهشهاني“ از دانشگاه صنعتى شريف، گفت: هدف ما اين است كه اين انجمن به مفهوم واقعى خود فعاليت كند و نه اينكه مكانى باشد براى انجام مطالعات و تحقيقات و تكرار كارهايى از اين قبيل كه هميشه انجام مى‌شود.

به عقيده‌ى وى اگر انجمن مذكور بخواهد فعاليتى تازه انجام دهد بايد رابطه‌ى بين رشته‌اى ايجاد و ميان افراد صاحب‌نظر و كارشناس تمام رشته‌ها با يكديگر تعامل برقرار كند.

در ادامه نيز “دكتر على اكبر جلالي“ از دانشگاه علم و صنعت، عنوان كرد: دو كلمه‌ى تغيير و پيشرفت در مقوله‌ى جامعه‌ى اطلاعاتى حائز اهميت است چراكه جهان در حال تغيير و پيشرفت است و در شكل‌هاى گوناگون بروز پيدا مى‌كند. بنابراين ما نيز در كنار اين تغيير و تحولات بايد با شتاب بيشترى حركت كنيم تا از دنياى پيرامون خود عقب نمانيم.

وى، افزود: اجلاس‌هاى بين‌المللى جامعه‌ى اطلاعاتى فرصتى را فراهم آورده تا در سطح جهانى نقطه‌نظرات و عقايد خود را مطرح كنيم؛ تا قبل از اين امر چنين فرصتى، بويژه براى كشورهاى جهان سوم پيش نيامده بود.

به عقيده‌ى اين محقق ارتباطات، نتوانسته‌ايم جامعه‌ى جهانى و ساختارى را كه مى‌طلبد در جامعه‌ پياده كنيم بنابراين تشكيل اين انجمن سبب مى‌شود با استفاده از ابزارهاى نوين و تكنولوژى‌هاى ارتباطات طبق اعلاميه‌ى اصول و برنامه‌ى عمل جامعه‌ى اطلاعاتى دستاوردهاى بزرگى در اين زمينه بدست‌ آوريم.

دكتر جلالى در پايان تصريح كرد: پيشرفت روزنامه‌نگاران IT در اين زمينه بسيار چشمگير و از رشد تصاعدى برخوردار بوده است اما در بخش‌هاى ديگر به ويژه بخش اجتماعى به اين مقوله توجه نشده است.

در ادامه نيز “دكتر حسين ابراهيم‌آبادي“ درباره‌ى خط مشى اين انجمن، اظهار داشت: انجمن مذكور 4 مساله‌ى اصلى را تعقيب خواهد كرد، ترويج مقوله‌ى جامعه‌ى اطلاعاتى كه در برگيرنده‌ى آموزش و فرهنگ سازى است ايجاد شور و نشاط حركت مطالعاتى در اين حوزه، نزديك كردن رشته‌هاى متنوع در حوزه‌هاى فنى و مهندسى و علوم انسانى و علوم پزشكى و تقويت روابط بين‌المللى است.

وى، تصريح كرد: هويت انجمن‌هاى علمى كمك به نظام تصميم‌سازى و دولت، جامعه و نهادهاى اجتماعى و از طرفى ديگر نقد آن‌ها است.

در ادامه اين مجمع هيات رئيسه‌اى متشكل از 4 نفر كه شامل خسرو سلجوقى، على اكبر صنعتى، اسماعيل خليلى و گيتا على‌آبادى بودند براى انتخاب اولين هيات مديره‌ى اين انجمن تشكيل شد كه از ميان 15 كانديدا براى عضويت در هيات مديره و 3 كانديدا به عنوان بازرس كه از نهادهاى اجرايى و دانشگاه‌هاى علامه‌ طباطبايى، صنعتى شريف، علم و صنعت،‌تهران و دانشگاه آزاد بودند ،هفت نفر به عنوان عضو اصلى هيات مديره و 2 نفر على‌البدل و يك نفر بازرس اصلى و يك بازرس على‌البدل انتخاب شدند.

گفتنى است؛ حق عضويت سالانه‌ى اعضاء نيز براى دانشجويان سه هزار تومان، براى اعضاى پيوسته 10 هزار تومان و براى اعضاى حقوقى 200 هزار تومان در نظر گرفته شد.

همچنين روزنامه‌ى ايران به عنوان روزنامه‌ى كثيرالانتشار براى درج آگهى‌هاى انجمن تعيين شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا