پروژه اطرارى افزايش ظرفيت فيبر نورى ماه آينده به بهرهبردارى مىرسد
دنياي اقتصاد- پروژه اضطراري فيبر نوري به منظور افزايش ظرفيت فيبر نوري كشور از 30 هزار كانال به 100 هزار كانال، ديماه سال جاري مورد بهرهبرداري قرار ميگيرد.
اميرمسعود ظفرمحتشمي مدير امورطرح و مهندسي شركت ارتباطات زيرساخت در گفتوگو با خبرنگار ما ضمن بيان اين خبر گفت: اين پروژه ظرفيت ارتباط بين 8 مركز تهران، مشهد، تبريز، اصفهان، شيراز، همدان، اهواز و بابل را در سهلوپ غربي، شرقي و جنوب شرقي افزايش ميدهد.
وي در خصوص اهداف اجراي اين پروژه گفت: با توجه به مشكلات ظرفيتي فيبر نوري كشور و توجه به نيازمنديهاي برنامه 5 ساله سوم توسعه مخابرات، شركت زيرساخت از سه ماه پيش به اجراي اين پروژه و افزايش تجهيزات فيبر نوري كشور پرداخته است.
وي با اشاره به برنامه كلي 5 ساله سوم توسعه گفت: اين برنامه شامل افزايش ظرفيت 31 هزار كيلومتر فيبر نوري است كه تجهيزات آن تامين شده و تا دو ماه آينده محموله آن به كشور وارد ميشود و تا 6 ماه آينده مورد بهرهبرداري قرار ميگيرد كه اين طرح 5/2 ميليون كانال به شبكه اضافه ميكند.
وي تصريح كرد: با توجه به اينكه پروژه اصلي 5/2 ميليون كانال را به شبكه فيبر نوري كشور اضافه ميكند اما پروژه اضطراري همانطور كه از نامش پيداست به دليل وجود ضرورت اجرا شده تا ظرفيت 9 هزار كيلومتر فيبر نوري كشور را در 8 مركز نام برده شده افزايش دهد.
وي ميزان اعتبار پروژه اضطراري را 9 ميليارد تومان عنوان كرد و گفت: براساس اين پروژه مقداري به ظرفيت شبكه ديتا نيز اضافه ميشود و مسير بينالمللي ميان تهران، اصفهان، شيراز، بندرعباس، جاسك، زاهدان و كرمان تقويت ميشود.
محتشمي افزود: خروجي مسير بينالمللي از جاسك به فجيره است و براي پشتيباني از اين مسير نيز قصد داريم از جاسك، چابهار، زاهدان و كرمان مسيري رزو كنيم.
وي همچنين گفت: براي مسيرهاي داخلي كشور نيز در برنامه 5 ساله سوم پيشبيني شده تا هم مسيرهاي فيبر داخلي مسير پشتيبان و رزرو داشته باشند تا در زمان قطعي از مسيرهاي پشتيبان استفاده شود.
وي همچنين از راهاندازي فيبر نوري ايران با ارمنستان و آذربايجان در آينده نزديك خبر داد و افزود: به منظور ارتباط با پاكستان نيز از طريق فيبر نوري مسير تفتان به كويته انتخاب و كابلكشي شده است كه 70 هزار كيلومتر آن متعلق به ايران و 600 كيلومتر از مسير اين فيبر در كشور پاكستان است.
محتشمي در ادامه گفت: شركت مخابرات استان خراسان نيز طي پروژهاي اقدام به راهاندازي فيبر نوري كشور افغانستان كرده است.
وي همچنين گفت: مهمترين مزيت فيبر نوري ميزان بالاي ظرفيت انتقالي آن است و اكنون ظرفيت محدود راديويي به ظرفيت نامحدود فيبر منتقل شده كه با بهكارگيري تجهيزات و فناوريهاي نوين ميتوانيم يك ميليون كانال را منتقل كنيم كه براي يك سيستم راديويي اين ميزان حداكثر 100 هزار كانال است.
محتشمي در پايان گفت: تقويت فيبر نوري كشور طي پروژه اضطراري و اصلي در حال اجرا، موجب افزايش ظرفيتها و مورد استفاده پروژه اپراتور دوم، شركتهاي ارائهدهنده اينترنت پرسرعت (PAP) و تامين نيازهاي زيرساختي در كشور است.