تکنولوژی

استفاده تفريحى دانشجويان دانشکده پزشکى تهران از اينترنت

ايسنا – نتايج يك پايان نامه كارشناسى ارشد رشته علوم كتابدارى و اطلاع رسانى نشان داد : ‌٩/٦ درصد كاربران اينترنت در دانشكده پزشكى تهران براى برآوردن نيازهاى آموزشى و پژوهشى خود از اينترنت استفاده مى‌كنند.
به گزارش سرويس پايان نامه خبرگزارى دانشجويان ايران (ايسنا)، على نجفى در پايان نامه خود با عنوان « مطالعه رفتار اطلاع يابى كاربران اينترنت در دانشكده پزشكى تهران » آورده است: در مورد هدف كارران در استفاده از اينترنت، ‌٩/٦ درصد جهت بر آوردن نيازهاى آموزشى و پژوهشى و بعد به ترتيب ‌٦/٥٧ درصد از برنامه هاى تفريح و سرگرمى، ‌٥٣ درصد براى دستيابى به مطالبى كه در منابع چاپى پيدا نشده از اينترنت استفاده مى‌كنند.
همچنين، ‌٤/٧٦ درصد از كاربران از طريق آزمايش و خطا، ‌٧/٥٠ درصد به صورت خود آموزى، ‌٧/٥٠ درصد از طريق دوستان و خانواده، ‌٥/١٢ درصد با شركت در كلاس‌هاى آموزشى و ‌٥/٨ درصد از طريق راهنمايى مسئولان سايت نحوه كار با اينترنت را ياد گرفته اند.
بر اساس يافته هاى اين پايان نامه، ‌‌١/٨٦ درصد از كاربران از طريق مكاتبات پستى، ‌‌٥/٧١ درصد از طريق مجلا تمام متن الكترونيكى دانشگاه، ‌٥٦ درصد از طريق منابع كتابخانه‌هاى داخلى به اصل مطالب بازيابى شده مورد نياز دسترسى پيدا مى‌كنند.
نتايج اين پايان نامه مى‌افزايد: ‌٢/٨٨ درصد از كاربران از فهرست كتابخانه‌ها و كتابفروشى‌ها در اينترنت استفاده مى‌كنند و به ترتيب ‌٧/٥٩ درصد از اخبار سياسى و اقتصادى، ‌٤/٥١ درصد از كتب و نشريات الكترونيكى و ‌٩/٤٧ درصد از كاربران از اخبار و اطلاعات علمى و بهداشتى در اينترنت استفاده مى‌كنند.

در ادامه اين پايان نامه كه در تير ماه سال جارى از آن دفاع شده، آمده است، بيش از ‌٥٤ درصد كاربران با منابع اطلاعاتى معمول رشته خود در اينترنت اصلا آشنايى ندارند. همچنين بيش از ‌٧٢ درصد از كاربران مهمترين مشكل خود در موقع كار در سايت اينترنت دانشكده پزشكى را ضعف امكانات ذخيره و چاپ نتايج جستجو اعلام كرده اند.
براساس نتايج اين پايان‌نامه، بين جنسيت و نحوه فراگيرى كار با اينترنت رابطه معنادارى وجود دارد و كاربران زن بيش از مردان از طريق شركت در كلاس‌هاى آموزشى، نحوه كار با اينترنت را فراگرفته اند.
يافته هاى اين پايان نامه حاكى از آن است كه با وجود هزينه هاى زيادى كه براى تهيه امكانات سخت افزارى و نرم افزارى سايت و ايجاد ارتباط با اينترنت با خطوط پر سرعت صورت گرفته به جهت عدم آشنايى اكثر كاربان با ابزارهاى كاوش در حوزه تخصصى خود (علوم پزشكى)، استفاده بهنيه از اين امكانات صورت نمى‌گيرد و لازم است دوره‌هاى آموزشى رسمى و غيررسمى شيوه بهره‌گيرى از منابع موجود در شبكه جهانى اينترنت براى كاربران (دانشجويان دانشكده پزشكى) برگزار گردد.
گفتنى است در اين پژوهش از تعداد كل كاربرانى كه مورد بررسى قرار گرفته اند ‌٣/٦٤ درصد مرد و ‌٧/٣٥ درصد زن هستند و ميانگين سنى كاربران ‌٢٣ سال مى‌باشد.
جامعه آمارى مورد مطالعه در اين پژوهش شامل كليه دانشجويان دانشكده پزشكى تهران ( اعم از پزشكى و رشته‌هاى وابسته به پزشكى در سال تحصيلى ‌٨١-80 ) مى‌باشد.
روش تحقيق اين ژوهش با توجه به ماهيت آن از نوع توصيفى پيمايشى مى‌باشد و نمونه‌اى به حجم ‌١٩٤ نفر با استفاده از روش نمونه گيرى در دسترس از بين كاربران انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفته‌اند و به منظور پاسخگويى به سوالات پژوهشى و كسب اطلاعات مورد نياز از پرسشنامه استفاده شد.
پرسشنامه اين پژوهش از نوع پرسشنامه محقق ساخته مى‌باشد كه با مراجعه و بررسى انواع كتب، مقاله و تحقيقات انجام گرفته در ارتباط با مطالعه رفتار اطلاع يابى تهيه گرديده است. ‌براى تجزيه و تحليل داده ها از شاخص هاى آمارى توصيفى و استنباطى استفاده شده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا