شركتكنندههاى ايرانى:جيتكس دروازه حضور در بازارهاى منطقه و جهانى است
دنياى اقتصاد- شركتهاى ايرانى فعال در زمينه نرمافزار با حمايت شركت تحقيقات و توسعه صادرات نرمافزار ثناراى، براى دومين بار در نمايشگاه جيتكس دبى حاضر مىشوند كه طبق اعلام ثناراى هدف از حضور در اين نمايشگاه، معرفى و عرضه محصولات نرمافزارى ايران در بازارهاى جهانى عنوان شده است.
در همين زمينه وبه منظور كسب اطلاعات بيشتر از اهداف، برنامهها و محصولات انتخاب شده براى حضور در اين نمايشگاه، با مسوولان و كارشناسان شركتهاى عازم به جيتكس 2004 دبى گفتوگو كردهايم كه مىخوانيد:
شهرام شنتيانى رييس هيات مديره شركت مهندسى نظام انديشه هدف از حضور در جيتكس امسال را معرفى محصولات خود، بازاريابى و همكارى با شركتهاى غير ايرانى به منظور توسعه فنى و مهندسى نرمافزار عنوان كرد.
وى همچنين گفت: نظام انديشه براى بار دوم است كه با حمايت شركت ثناراى در نمايشگاه بينالمللى خارج از كشور شركت مىكند و نخستين تجربه در نمايشگاههاى بينالمللى حضور در سبيت آلمان بود كه اين شركت توانست دو قرارداد همكارى با شركتهاى غير ايرانى منعقد كند.
وى در خصوص محصولاتى كه در نمايشگاه جيتكس عرضه مىكنند گفت: يكى از محصولات اين شركت سيستمى براى مكانيزه شدن صنايع كاشى و سراميك و ديگرى نرمافزار مديريت اطلاعات در web است كه طراحى سايت و مديريت online سايت از قابليتهاى اين سيستم است.
شنتيانى افزود: اين شركت در توليد نرمافزار سعى به ايجاد نوآورى كرده تا الگوريتمهايى را مورد استفاده قرار دهد كه موجب توليد بهينه در صنعت كاشى و سراميك شود.
وى همچنين گفت: براى دستيابى به بازارهاى جهانى بايد محصولات از ويژگى خاص و نوآورى برخوردار باشد تا بتواند با محصولات شركتهاى خارجى بزرگتر، رقابت كند و اگر نرمافزارهايى در ارتباط با صنعت و نرمافزارهاى تخصصى توليد شود، قدرت رقابت در بازارهاى جهانى پيدا مىكند.
وى حضور در نمايشگاههاى خارجى را يكى از راههاى دستيابى به بازارهاى جهانى عنوان كرد و گفت: حضور در نمايشگاههاى خارج از كشور موجب مشود تا ايران جايگاه خود را در صنعت نرمافزار جهان پيدا كند و شركتها دريابند كه در چه بازارهايى با چه نوع توليدى مىتوانند نفوذ كنند.
وى همچنين گفت: به دست آوردن همكاران خارجى براى توليد نرمافزار نيز موجب حضور در بازارهاى جهانى مىشود كه شروع اين موضوع نيز با حضور در نمايشگاههاى بينالمللى ميسر مىشود.
همچنين همايون علوى مدير تجارى شركت شهرپرداز در گفتوگو با خبرنگار ما گفت: شركت شهر پرداز با دو محصول جديد با هدف صادرات نرمافزار و تكنولوژى IT به كشورهاى ديگر و بازاريابى در كشورهاى حوزه خليج فارس، در نمايشگاه جيتكس براى بار دوم شركت مىكند.
وى در خصوص محصولات اين شركت گفت: سيستم جامع فروشگاهى كه قابل نصب در فروشگاهها است شامل صندوق، حسابدارى و انباردارى تحت شبكه است كه اين محصول سال گذشته نيز توسط شهرپرداز در جيتكس عرضه شد.
وى همچنين گفت: كيوسكهاى اطلاعرسانى محصول جديدى است كه امسال آن را در جيتكس معرفى مىكنيم اين كيوسك داراى مانيتور و كامپيوتر قابل اتصال به شبكه اينترنت است و هماكنون در راستاى طرح تكريم ارباب رجوع در اكثر وزارتخانهها نصب و قابل استفاده است.
وى با اشاره به اينكه ايران در صنعت نرمافزار مىتواند جايگاه مناسبى در بازارهاى جهانى داشته باشد گفت: نرمافزاراى تخصصى و مناسبى در كشور توليد مىشود اما متاسفانه به دليل حضور كمرنگ ايران در بازارهاى جهانى تاكنون نتوانستهايم جايگاهى در اين بازار به دست آوريم.
علوى در ادامه گفت: لازم است شركتهاى بيشترى از ايران در نمايشگاههايى مانند جيتكس حاضر شوند زيرا اكثر شركتها از توانايىهاى خوبى برخوردار هستند.
وى با اشاره به اينكه غرفه ايران در سال گذشته ازبازديدكننده كمى برخوردار بود گفت: سال گذشته غرفه ايران در سالن شماره 9 بود كه اين سالن نسبت به ديگر سالنها بازديدكننده كمترى داشت اما خوشبختانه امسال شركت ثناراى غرفه ايران را در سالن 5 قرار داده كه جزو پربينندهترين سالنهاى جيتكس به شمار مىرود.
شركت ايران رايانه نيز با عرضه محصول سيستم مديريت اسناد در جيتكس 2004 شركت مىكند.
فريبرز قربانيان مدير فروش نرمافزار شركت ايران رايانه به خبرنگار ما گفت: سيستم مديريت اسناد شامل سيستم آرشيو اسناد، اتوماسيون ادارى و سيستم مديريت محتوا است.
وى همچنين گفت: عقد قرارداد با كشورهاى عربى به منظور فروش محصول در حوزه خليجفارس و ملاقات با مشتريان نهايى اين محصول در نمايشگاه از اهداف اين شركت براى حضور در جيتكس بر شمرده مىشوند.
وى حضور در نمايشگاه بينالمللى را لازم دانست و گفت: با حضور در اين نمايشگاهها توانايىهاى نرمافزارى ايران نشان داده مىشود و مىتوان در بازار جهانى به عنوان توليدكننده نرمافزار اعتبار كسب كرد.
قربانيان در ادامه گفت: شركت ايران رايانه براى بار سوم است كه در نمايشگاههاى بينالمللى حاضر مىشود و هر چه حضور بيشترى در اين نمايشگاه پيدا مىكنيم تعداد قراردادهاى اين شركت با شركتهاى خارجى افزايش مىيابد.
وى افزود: صنعت نرمافزار در ايران ضعيف است زيرا تحريم موجب شد تا بسيارى از نرمافزارهاى قانونى به ما فروخته نشود و نتوانيم ارتباط مستقيمى نيز با شركتهاى خارجى برقرار كنيم.
وى با اشاره به رعايت نكردن قانون كپىرايت در ايران نيز گفت: در بازارهاى جهانى بايد براى آشنايى كشورهاى خارجى با شركتهاى ايرانى در زمينه توليد نرمافزار، كارهاى تبليغاتى صورت گيرد كه شركت ثناراى و مركز صنايع نوين با ايجاد شرايط براى حضور ايران در نمايشگاههاى بينالمللى در زمينه تبليغات و شناسايى ايران در بازارهاى جهانى فعاليت كرده است.