تکنولوژی

دکتر اختاپوس در دنیای امروزی

وقتی یک نوجوانی که به خاطر بیت‌کوین حالا جوانی میلیونر شده می‌گوید قصد دارد بخشی از پولش را برای ساخت بازوی روباتیک  مشابه دکتراختاپوس (‌شخصیت فیلم اسپایدرمن) هزینه کند باید نگران شویم؟ 

اریک فین‌من ( Eric Finman) که مجله تایمز در سال ۲۰۱۴ او را در زمره موفق‌ترین نوجوانان قرار داده بود اخیرا با هزینه و کمک‌های تکنیکی و با با همراهی یک کودک بسیار علاقه‌مند که او را اینشتین امروزی می‌نامد توانسته پروتزهای روباتی را بسازد و  که آن کودک را شبیه دکتر اختاپوس می‌کند. 

با توجه به فیلم‌های تخیلی که در مورد کاربرد چنین قدرت روباتیکی در سینماها دیده‌ایم چندان سخت نیست بتوان تصور کرد چه اتفاقات بدی در آینده در شرف وقوع است اما حداقل در اینجا سازنده این پروتز روباتیک می‌گوید این قدرت را در جهت کارهای خوب به کار می‌گیرد. 

مرتبط : آیا هوش مصنوعی قابل اعتماد است؟

فین‌من زمانی که ۱۲ ساله بود از مادربزرگش ۱۰۰۰ دلار هدیه گرفت و آن پول را در ارزرمز یا ارزمجازی هزینه کرد که حالا ارزش آن به چند میلیون دلار رسیده است. او حالا ۱۹ ساله است و می‌گوید می‌خواهد دنیا را جای بهتری کند. 

از او درباره این پرسیدیم چرا فکر میکند که داشتن چهاربازوی روباتیک ایده خوبی است؟ فین‌من می‌گوید: 

« از کودکی با فضای روبات‌ها آشنا بودم و حتی در سه سالگی اولین کیت روباتم را هدیه گرفتم و عاشقش شدم! اما در دبیرستان تجربه‌های وحشتناکی داشتم چون معلمان در آنجا علاقه من به روبات‌ها را مسخره می‌کردند به همین دلیل دبیرستان را ترک کردم و کار روی پروژه‌های روباتیک جذاب را آغاز کردم. بعد در میان دوستان پدرم به آریستو کودک علاقه‌مندی برخوردم که آرزو داشت به خاطر وضعیتش در زندگی واقعی شبیه دکتر اختاپوس شود. این کودک بسیار باهوش و آلبرت انیشتین بعدی است. به همین دلیل تصمیم به کمک ( به او برای رسیدن به این آرزو ) گرفتم چون هیچ کس به من برای رشدم کمک نکرد. این خیلی مهم است که در سال‌های کودکی مردم را تشویق به این مدل فکر کردن کرد. به همین دلیل تصمیم گرفتم از قابلیت‌های تیم مهندسان روباتیکی که جمع کرده‌ام استفاده کنم تا یک دستگاه دکتر اختاپوس را در زندگی واقعی درست کنیم. »

آریستو کودک ۱۰ ساله مبتلا به نوعی بیماری محدودیت حرکتی است. این بازوهای روباتیک که از پروتزهای مختلف تشکیل شده به او کمک میکند که بتواند این محدودیت‌ها را فراموش کند. به گفته فین‌من هنوز این محصول قابلیت عرضه به عنوان یک دستگاه پزشکی را ندارد و در حال توسعه است. 

فین‌من می‌گوید: 

« با حدود ۲۰ هزار دلار دیگر ما این محصول را بیشتر از این توسعه می‌دهیم اما تا همین جا معادله را حل کرده‌ایم. هر چند فعلا این بازوهای روباتیک کاربردی سرگرم کننده دارند اما تعداد زیادی سرمایه‌گذار به من مراجعه کرده‌اند و خواسته‌اند این محصول را تجاری کنیم. من فعلا قصد دارم هرچقدر پول می‌توانم روی تحقیق در زمینه روباتیک بگذارم و شاید در آینده یک لباس Iron Man بسازم! »

فین‌من زمانی که ۱۵ ساله بود با والدینش شرط بست وقتی به ۱۸ سالگی رسید میلیونر خواهد شد چه به دانشگاه برود یا نه و البته شرط را برد. در حال حاضر او فقط ۱۰۰ هزار دلار بیت کوین را برای آغاز یک کسب و کار جدید در حوزه تکنولوژی هزینه کرده است. نام شرکت او Botangle است که روی آموزش تمرکز دارد.

فین‌من حالا چند میلیون دلار ثروت دارد. او زمانی که در بیت کوین سرمایه‌گذاری کرد هر بیت‌کوین ۱۲ دلار قیمت داشت.

سخت می‌توان آینده را پیش بینی کرد به خصوص وقتی بخش ارزرمزها یا ارزهای مجازی در کار باشد اما اشخاصی مانند فین‌من چه آنها را باهوش بنامیم چه خوش شانس راهی برای انجام کارهایشان می یابند.

منبع : thenextweb

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا