تکنولوژی

اعتصاب در هفته‌نامه‌ى عصر ارتباط»

ایسنا – اختلاف نظر ميان جمعى از ”مديران خبر و اعضاى هيات تحريريه‌ى هفته‌نامه‌ى عصر ارتباط” با ”مديرمسؤول”، درباره‌ى شيوه‌ى فعاليت و عملكرد مديريت به اعتصاب سردبير، دبير و برخى از اعضاى هيات تحريريه انجاميد.

”مهدى بگلري” مديرمسؤول هفته‌نامه‌ى عصر ارتباط در اين خصوص به خبرنگار سرويس ارتباطات ايسنا، گفت: روز چهارشنبه هنگام نهايى شدن هفته‌نامه‌، متنى از طرف اين افراد به دست ما رسيد، كه عده‌اى از اعضاى تحريريه اعلام كرده بودند، از اين لحظه اعتصاب كرده و كار را ادامه نمى‌دهند.

وى، ادامه داد: آن افراد در اين نامه، خواستار اصلاحات و تغييراتى از جمله سياستگذار بودن سردبير و تعيين ميزان حقوق و دستمزد و پاداش توسط وى و يا نداشتن ساعت كار مشخص بودند كه متاسفانه موارد مذكور به نوعى افزون‌خواهى بود.

وى، افزود: در نشريات خصوصى اين اتفاقات بديهى است، زيرا اين گونه نشريات هيچ حمايتى نشده و خودگردان هستند، لذا بايد خودشان تصميم گيرنده باشند و نگذارند تا تصميم‌گيرى‌ها به دست كارمندان آن‌ها بيفتد.

وى، يادآور شد: به اين جهت كه آن‌ها با اقدام غيرحرفه‌يى، تمام فايل‌ها و اسناد صفحه آرايى را با خود برده و اخبار داخل رايانه‌ها را نيز حذف كرده بودند و همچنين اين كه اين مورد را در رسانه‌ها مطرح كرده بودند از ورود آن‌ها به هفته‌نامه جلوگيرى شد. با تحريريه‌ى كارشكن كار نمى‌كنيم و به فكر گروه جديد هستيم.

وى، ادامه داد: بنا داريم تا روز شنبه با هم مذاكر‌اتى داشته باشيم، اما به طور حتم ديگر با شرايط قديم كار نكرده و قاعدتا طبق نظريات مدير مسؤول فعاليت خواهد شد.
وى، ادامه داد: در حال حاضر هفته‌نامه با وجود 5 نفر اعضاى تحريريه آماده شده و فردا منتشر خواهد شد.

همچنين ”ايمان بيك” سردبير هفته‌ى نامه‌ى عصر ارتباط كه جزو اعتصاب كنندگان است در گفت‌وگو با خبرنگار سرويس ارتباطات ايسنا، اظهار داشت: افرادى كه دست به اعتصاب زدند نيتشان اصلاح بوده و حسن نيست داشتند، متاسفانه على رغم اين كه تمام اين موارد طى ماه‌هاى گذشته گوشزد شده بود، عزمى در مديريت هفته نام ديده نشده و كار به جايى رسيد كه من به عنوان سردبير تصميم به استعفا گرفتم، اما ساير اعضا خواستند كه اين كار انجام نشود تا با يك فرصت مجدد، اين اعتصاب انجام شود.

وى، ياد آور شد: قصدمان اين نبود كه سردبير به عنوان تصميم گيرنده عمل كند، بلكه او نيز بايد طبق اختيارات خود تصميم بگيرد.

وى، در مورد طرح اين مقوله در رسانه‌ها، گفت: ما IT نويسان گروه كوچك و شناخته شده‌اى هستيم، به همين دليل اخبار خيلى زود در رسانه‌ها پخش مى‌شود و اين مساله نيز مانند ساير اتفاقات در رسانه‌ها مطرح شد و درست نبود كه اختفاى اطلاعات مى‌كرديم.

وى تصريح كرد: ما اعتصاب را حق خود مى‌دانيم و هرگز كار را ترك نكرده و محل هفته‌نامه را ترك نكرديم، بلكه چهارشنبه شب با رفتار غيرحرفه‌يى مديريت مواجه شده و پس از آن‌ مديريت، تحريريه را تعطيل كرد‌ و در ادامه‌ى اين برخوردها، روز پنج‌شنبه از ورود معترضين به داخل ساختمان جلوگيرى به عمل آمد.

وى، اذعان داشت: به عنوان اولين كسى كه وارد نشريه شده و جزو قديمى‌ترين افراد بودم با اين رفتار غيرحرفه‌يى مواجه شدم. همه‌ى ما به عصر ارتباط علاقه داريم و اين رفتار با كسانى كه شب و روز خود را براى پا گرفتن اين هفته‌نامه صرف كرده‌اند، مناسب نبود و آن‌ها را ناراحت و غمزده كرد.

وى با تاكيد بر آنكه يك‌سرى از اخبار روز قبل تحويل داده شده و بخشى از كارها قبلا انجام مى‌شد، گفت: بخ ديگرى از اخبار در دست افرادى بود كه روز پنج‌شنبه بايد تحويل مى‌دادند كه از ورود آن‌ها به هفته‌نامه جلوگيرى شد.

وى، با بيان اين كه در حال حاضر از اصل تحريريه تنها 2 نفر باقى مانده‌اند و باقى افراد اعتصاب كرده و اخراج شده‌اند، گفت: ساير تحريريه‌هاى موازى به كار خود ادامه مى‌دهند. ما منتظر هستيم تا روز شنبه حسن نيت خود را نشان داده و با مديريت مذاكره كنيم.
وى، با اشاره به شكل‌گيرى تحريريه‌هاى موازى در برخى از نشريات در طول سال‌هاى گذشته، آن را به عنوان يكى از معضلات اين حوزه معرفى كرد و گفت: اميدواريم اين روش ناپسند با توجه روزنامه نگاران رفع شود.

همچنين در نامه‌ى اعتراض‌آميز اعتصاب كنندگان هفته‌نامه خطاب به مديرمسوول كه نسخه‌اى از آن در اختيار ايسنا قرار گرفته است، آمده است: «متاسفانه به‌رغم اعلام خطر و تاكيد بر وضعيت بحرانى هفته‌نامه، به دلايل متعدد از جمله بى‌توجهى به مسايل مديريتى، منتفى شدن سلسله مراتب، بى‌احترامى به مجموعه‌ى تحريريه و فنى و حاكم شدن روابط ناسالم مالى، عصر ارتباط به سرعت به راه سقوط مى‌رود و انسجام مجموعه، خلاقيت و اشتياق به ارايه‌ى كار بهتر به شدت با تهديد مواجه شده است، كه از جمله نشانه‌هاى آن مى‌توان از دست دادن تعدادى از قديمى‌ترين نيروها و احساس ناامنى شغلى پرسنل باق‌مانده اشاره كرد كه خود منجر به تعدد شغلى آنان شده و طبعا به كيفيت كار آسيب وارد كرده است.»

در بخش ديگرى از اين نامه تاكيد شده است: «امضاكنندگان اين نامه كه حسن‌نيت و علاقه‌ى آنان به نشريه مبرهن است و دلسوزى آنان نيز كه كارمندان مجموعه هستند، عمدتا منتج به موقعيت بهتر نشريه و اعتلاى محتوايى و مالى آن خواهد شد، خواستار توجه به موارد مطروحه پيوست هستند و طبيعى است كه تا زمان تامين نشدن خواسته‌ها و رسيدن به يك تحريريه و فنى متشكل و واحد، از فعاليت خوددارى خواهند كرد.»

در پاسخ به نامه‌ى اعتراض كنندگان، مديرمسؤول هفته‌نامه‌ى عصر ارتباط در نمابرى كه در اختار ايسنا قرار گرفته است، تاكيد مى‌كند: «ادعاى بر زمين گذاشته شدن قلم‌هاى تمامى اعضاى تحريريه عصرارتباط و دست كشيدن آن‌ها از كار، سخن واهى و گزافى است كه عدم حسن نيت تهيه‌كنندگان نامه‌ى مذكور را نشان مى‌دهد. در حال حاضر به استثناى تنى چند از اعضا كه در اقدامى غيرحرفه‌يى در آخرين ساعاتى كه نشريه‌ بايد تهيه و راهى چاپخانه مى‌شد، دست از كار كشيدند، ساير اعضاء به فعاليت مشغولند و به يارى خداوند، عصر ارتباط صبح شنبه در سراسر كشور توزيع خواهد شد.

به چه دليل بايد به افرادى كه با نوشتن نامه و امضاى آن رسما اعلام اعتصاب، امور و روند كار تحريريه را مختل و كليه‌ى فيل‌ها و اسناد صفحه آرايى را از بين برده‌اند، اجازه‌ى ورود به تحريريه را داد؟ تحريريه‌يى كه با زحمت فراوان تلاش دارد به وعده‌ى خود به مخاطب عمل كند و در حال توليد جبران كارهاى عقب انداخته شده بود.

مديرمسؤول هفته‌نامه‌اى كه خود روزنامه‌نگار و دانش آموخته‌ى علوم ارتباطات است و درد جماعت خبرنگار را مى‌داند، چه عملى در جهت تضعيف و يا تضييع حقوق قانونى افراد ياد شده انجام داده است.

آيا درخواست براى رعايت ساعت قانونى كار و قانونمند ساختن امور تحريريه‌، عملى خلاف شرع، عرف و قانون است؟

عصر ارتباط با مخاطبان خود عهده بسته كه تحت هر شرايطى به فعاليت خو ادامه دهد. از اين رو على‌رغم پيش بينى غير واقع بينانه‌ى افراد معترض، عصر ارتباط هر شنبه منتشر خواهد شد.»

اخبار مرتبط:‌

* تحريريه هفته نامه عصر ارتباط قلم ها را زمين گذاشت

* مدير مسئول عصر ارتباط: دست از کار کشيدن همه اعضاى تحريريه سخن واهى و گزافى است

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا