تکنولوژی

نشست مشترک کميته علمى و مشورتى همايش کاربرد فناورى اطلاعات در روستا برگزار شد

بخش خبر ITiran – نشست مشترك كميته علمى و مشورتى همايش كاربرد فناورى اطلاعات و ارتباطات در روستا كه قرار است در تاريخهاى 5 و 6 اسفند ماه برگزار شود در پژوهشكده الكترونيك دانشگاه علم و صنعت ايران برگزار شد.
در اين نشست پس از صرف افطار ابتدا دكتر على‌اكبر جلالى دبير همايش اهداف همايش را برشمرد و اقدامات انجام شده را اعلام كرد.
سپس نمايندگان سازمانهاى برگزاركننده و اعضاى كميته‌هاى علمى و مشورتى نظرات پيشنهادى خود را مطرح نمودند كه مشروح نظرات با توجه به اهميت مطالب مطرح شده بزودى پس از پياده سازى در اختيار رسانه‌ها قرار خواهد گرفت.
در اين نشست مهندس برات قنبرى معاون رنامه‌ريزى و فناورى اطلاعات وزارت پست و تلگراف و تلفن كه رئيس همايش نيز هست اعلام نمود كه متاسفانه تا كنون حتى در تامين تلفن ثابت به روستاها بسيار عقب بوده‌ايم و از 19 ميليون تلفن ثابت و همراه تعداد بسيار كمى در روستاها وجود دارد. وى افزود: به همين دليل وزارت پست و تلگراف و تلفن در برنامه توسعه چهارم كه قرار است بصورت استانى برنامه‌ريزى شود با شعار عدالت اجتماعى مسئله توسعه ارتباطات روستاها را به صورت ويژه خواهد ديد و همزمان توسعه ICT را در نظر خواهد داشت. آقاى دكتر على آقامحمدى قائم‌مقام رئيس صدا و سيماى جمهورى اسلامى ايران نيز ضمن اعلام همكارى در فرهنگ سازى در روستاها قبل از ورود ICT به آنها اعلام نمودند كه شايد اين اولين بار در كشور باشد كه قبل از اتفاق يك پديده به دنبال يافتن راه حل مناسب براى آن هستيم. از اين نظر اين همايش فرصت مناسبى است كه بتواند راهكارهاى مناسب توسعه ICT در روستا را نشان دهد.

وى راهكارهاى مختلفى را براى توسعه ICT در روستا پيشنهاد دادند كه مشروع صحبتهاى ايشان در گزارش نشست بزودى منتشر مى‌شود.
ى دكتر رضى معاون پژوهشى صدا و سيمانيز نسبت به عجله نكردن در اقدامات عملى قبل از تحقيق كامل توسعه ICT در روستا و استفاده از بخش خصوصى در اين زمينه مطالبى را بيان کرد.
همچنين در ادامه مهندس يعسوبى جانشين مدي شبكه دولت در مورد روند رشد دولت الكترونيكى و برنامه‌هاى آينده آن صحبت داشتند. شبكه دولت فعلا بصورت G2G در دست اقدام است كه بعدا از طريق استانها G2C دنبال مى‌شود كه اين بخش روستاها را نيز مى‌تواند پوشش دهد.
مهندس طلائى و مهندس صادقى نمايندگان وزارت آموزش و پرورش راجع به اقدامات و تصميمات اين سازمان براى توسعه ICT در روستاها اشاره داشتند و با ارائه بعضى از اقدامات در دست انجام به نكات مهمى اشاره كردند.
دكتر فريدون شمس مسئول ICT جهاد كشاورزى ضمن ارائه ليستى از موضوعاتى كه خوب است در همايش مطرح شود، توجه جمع را به مشخص كردن يك رويكرد مناسب براى همايش جلب نمود.
قاى مهندس ميرزايى و مهندس جليلوند از شركت پست جمهورى اسلامى ايران نيز ضمن ارائه اقدامات انجام شده در توسعه ICT روستايى بعضى از برنامه‌هاى آينده شركت را در اين زمينه برشمردند. آقاى دكتر محمودزاده نماينده وزارت بازرگانى ضمن ارائه گزارشى از طرح جامع اطلاع رسانى بازرگانى آمادگى آن سازمان را جهت پيشبرد اهداف همايش اعلام نمود. مهندس سرابى از بانك كشاورزى هم در مورد مناقصه بزرگى كه جهت برنامه‌هاى توسعه ICT بانك كشاورزى انجام شده صحبت كرده و برنامه مكانيزه 900 شعبه بانك را در شهر و روستا توضيح دادند.
مهندس ذوقى‌پور رئيس اولين دبيرستان هوشمند ايران ضمن ارائه تجربيات خود از آموزشهاى هوشمند كه در روستاها هم امكان انجام آن مى‌باشد پيشنهاداتى ارائه نمود.
دكتر شريفى رئيس دانشكده كامپيوتر دانشگاه علم و صنعت ايران اين پرسش را مطرح کره آيا واقعا مشكل ICT شهرها تمام شده كه حالا بايد به روستاها برويم؟
در ادامه مباحثى بين اعضاى شركت كننده در نشست مطرح شد و ايشان هم متقاعد شدند كه توسعه ICT در روستاها به علت مهاجرت سريع جوانان از روستا و كمبود امكانات ديگر و تجربه كشورهاى توسعه يافته كه با ورود ICT به روستاها مهاجرت معكوس انجام شده است لازم مى‌باشد.
دكتر احمد اكبرى رئيس مركز كامپيوتر و آقاى دكتر عادل رحمانى رئيس آموزشهاى مجازى توسعه ICT در دانشگاه علم و صنعت ايران پيشنهادت ارزشمندى ارائه کردند. آقاى مهندس غفارى مدير شبكه اطلاع‌رسانى ICT سازمان مديريت و برنامه‌ريزى كشور و يكى از فعالان قديمى توسعه ICT در ايران در مورد امكان همكارى دبيرخانه بين‌المللى اجلاس جوانان و NGO ها در همايش صحبت كرده و با ارائه بعضى از تجربيات جهانى همراهى خود را با همايش اعلام نمودند. ايشان پيشنهاد نمودند حتما آقايان دكتر صديقى، دكتر بصيرى و آقاى دكتر عسكرى آزاد از سازمان مديريت و برنامه‌ريزى در چنين برنامه با اهميت و ملى شركت نمايند تا تصميمات اتخاذ شده در اين همايش بتواند در برنامه‌هاى كشور سريعا ديده شود.
علاوه بر آن قرار شد وزارت كشور ، وزارت راه و مركز آمار ايران نيز در اين همايش شركت فعال داشته باشند و نمايندگان آنها در جلسات نشستهاى علمى و مشورتى حضور داشته باشند.
دكتر بهرامى از دانشگاه اميركبير يكى از متخصصانى است كه همواره به جلو فكر مى‌كند، ايشان ضمن استقبال از چنين همايشى فرمودند متاسفانه آينده شناسى در فرهنگ ما جايى نداشته است، ما بايد اين مسئله توسعه ICT در روستاها را از ابعاد مختلف و با آينده‌نگرى بررسى كنيم و بتوانيم با برنامه علمى و با استفاده از تجربيات جهانى اين توسعه را داشته باشيم تا دچار مشكل نشويم.
دكتر اعتمادى نماينده يونسكو در ايران نز ضمن حمايت از همايش اعلام نمود در يونسكو نزديك به 50 كرسى متخصص فناورى اطلاعات و ارتباطات وجود دارد و اعلام نمودند يك يا دو نفر از افراد فوق كه داراى تجربه توسعه ICT در روستاها باشند را براى همايش دعوت خواهند نمود.
آقاى سوزنگر كه به نمايندگى از آقاى مهندس سلجوقى معاون محترم دبير شوراى عالى اطلاع‌رسانى و طرح تكفا در نشست شركت كرده بود بحث روانشانسى توسعه ICT در روستا را مطرح نمود و اعلام كرد در پروژه‌اى كه در چابهار هم اكنون كار مى‌شود روانشناسان روى موضوعى از اين خانواده كار مى‌كنند.
آقاى مهندس خسروى از جهاد كشاورزى اعلام نمودند كه بخش ترويج كشاورزى، از هر نوع اقدام توسعه ICT كه در جهت توليد باشد حمايت مى‌كند. نامبرده كه از متخصصان ICT در بخش كشاورزى هستند اعلام كردند كه دو كتاب در همين زمينه در دست اقدام دارند كه اميدوارند تا زمان همايش آماده نموده و در خدمت توسعه ICT در روستا قرار دهند.
در پايان دكتر محمد فرخى دبير محترم علمى همايش به اعضاى كميته معرفى شد و كتابچه حاوى مطالب همايش و آخرين فراخوان در اختيار اعضاء قرار گرفت. همچنين مقرر شد اعضاى شركت كننده با همكارى دبيرخانه همايش نسبت به تهيه عنوان مقالاتى كه حاوى مطالب ارائه شده در اين نشست بود را تهيه و در اختيار اعضا قرار دهند تا مقالاتى بر اساس موضوعات ارائه شد تهيه و در زمان همايش توسط اعضاى كميته علمى و مشورتى ارائه شود. تا زمان برگزارى همايش قرار است 6 نشست ديگر طبق تاريخهاى تنظيم شده بين اعضاى كميته علمى، مشورتى و كميته داوران برگزار شود.
اطلاعات كامل در مورد همايش بر روى سايت آن به آدرس www.iran-rict.com وجود دارد كه علاقمندان مى‌توانند با مراجعه به آن بصورت روى‌خط ثبت نام نمايند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا