سس محرمانه عامل موفقعيت استيو جابز
ایسنا- به گفته بنيانگذار اپل، موفقيت اپل از زماني در روندي صعودي قرار گرفت که برنامهريزيهاي استراتژيک خود را تغيير داد.
اپل حالا بر اساس نياز کاربران و تقاضاي موجود در بازار برنامهريزي نميکند بلكه براي کاربران جهان نيازهاي جديد تعريف ميکند.
به گفته استي جابز – بنيانگذار اپل – استراتژيهاي اپل و “سس محرمانهيي” که کمپاني بر اساس آن اداره ميشود، از عوامل اصلي اين موفقيت فزايندهاند.
“سس محرمانه” همان منشاء طراحيهاي بينظير و هوشرباي محصولات اپل است که استيو جابز از آن با عنوان “هنر و تکنولوژي ليبرال” ياد ميکند.
آيفون، گوشي هوشمند اين کمپاني و آيپد، تبلت جادويي استيو جابز که پيشبيني ميشود فروش آن تا پايان سال 2011 به 44 ميليون دستگاه برسد، نشان داد که چگونه اين کمپاني ميتواند محصولاتي انقلابي به جهان عرضه کند و در چشم برهمزدني همه دنيا را وسوسه کند که يکي از آنها را تهيه کنند.
گذشته ز اين، آنطور که برايان مارشال، تحليلگر اقتصاد تکنولوژي، به خبرگزاري آسوشيتد پرس گفته است: “اپل سودي به سرمايهگذاران خود ميدهد که پيش از اين هرگز ديده نشده بود.”
اما چرا رقابت با اپل تقريبا غيرممکن است؟ بن باجارين، تحليلگر دنياي فنآوري در مجله تايم مينويسد:«اپل در واقع متشکل از چهار کمپاني مستقل است: بخش نرمافزار، بخش سختافزار، بخش خدماتي و بخش خردهفروشي از طريق اپل استور. اکثر کمپانيهاي تکنولوژيک حداکثر ميتوانند در يک يا دو بخش از آنها موفق عمل کنند، در حالي که در اپل هر چهار بخش بهطور هارمونيک مشغول کارند.»
رشد اپل با رشد کمپانيهاي نفتي قابل مقايسه نيست؛ اپل مانند اگزون موبيل وابسته به بهاي نفت و اکتشاف ميادين جديد نفتي نيست. آنچه اين کمپاني را به اينجا رسانده، فقط و فقط نوآوريهاي تکنولوژيک است و ساخت ابزارهايي که مردم براي داشتنش به هر دري ميزنند؛ فارغ از اينکه جهان گرفتار رکود اقتصادي باشد يا نه، اپل مشتريهاي خاص خود را در سراسر جهان خواهد داشت. مشتريهايي چنان پر و پا قرص که اپل را به جايگاه «ثروتمندترين کمپاني موجود در جهان» رساندهاند.