تکنولوژی

فيس بوك به جمع مخالفان گوگل پيوست

همكاران سيستم- شبكه اجتماعي فيس بوك اعلام كرد كه قراردادي را با شركت معروف روابط‌عمومي ارستون – مارستلر منعقد كرده است. اين قرارداد براي توجه بيشتر خبرنگاران به فعاليت‌هاي گوگل در زمينه احترام به حقوق شخصي افراد بسته شده است.
با اين قرارداد فيس بوك هم به اجتماع عليه گوگل پيوسته است و هدف اين اجتماع يافتن موارد نقص حريم شخصي افراد توسط گوگل است. اين اتفاق شروع برخورد جديدي بين دو غول بزرگ اينترنتي فيس بوك و گوگل است.
با اين وجود سخنگوي فيس بوك گفته‌ است هيچ اجتماعي براي خدشه‌دار كردن اعتبار يك شركت يا براي تصميم گرفتن در اين رابطه تشكيل نشده است.
او همچنين اضافه كرد كه ما مي‌خواهيم كه خبرنگاران و وبلاگ‌نويسان اين مورد را بررسي كنند كه آيا گوگل بدون اجازه كاربران اطلاعات حساب‌هاي فيس‌بوك آنها را تجميع مي‌كند و مورد استفاده قرار مي‌دهد يا خير.
سخنگوي فيس بوك در ادامه گفت كه قرارداد با بارستون توجهات را به اين موضوع افزايش مي‌دهد و ما مي‌توانيم از اطلاعات و بررسي‌هاي رسانه‌ها و محققان در اين زمينه استفاده كنيم. تنها نكته منفي در اين زمينه عدم اطلاع‌رساني است و اين موضوع مهم بايد به خوبي شفاف‌سازي و معرفي شود.
چندي پيش سايت اطلاع‌رساني ديلي بست ايميل‌هاي رد و بدل شده بين يك وبلاگ‌نويس و بارستون را منتشر ساخت. در اين ايميل‌ها يكي از كارمندان طرح شكايت از گوگل و چاپ اسنادي را مطرح ساخته بود. اين كارمند در يكي از ايميل‌هايش نوشته بود كه آمريكايي‌ها بايد بدانند كه گوگل با اطلاعات شخصي آنها چه مي‌كند. آن موقع هنوز اشاره مستقيمي به اطلاعات حساب كاربران فيس بوك نشده بود.
بارستون ضمن تأييد قرارداد كاري با فيس بوك تاكيد كرده است كه هنوز تا اعلام خطر دزدي اطلاعاتي به كاربران فاصله دارند.
بارستون در يك اعلاميه تأكيد كرد كه اين قرارداد به يك روند عادي و هميشگي كاري تبديل نخواهد شد، چرا كه در اين صورت با قوانين ما مغايرت دارد.
مؤسسات ارتباطي مانند فيس بوك مي‌خواهند كه اطلاعاتي كه در اختيار رسانه‌ها قرار مي‌گيرد، در حوزه مسائل عمومي باشد نه جنبه‌هاي شخصي و رسانه‌ها نيز بايد منابع مستقل اطلاعات را قبل از انتشار مورد بررسي قرار دهند.
يو اس اي تودي از رسانه‌هايي بود كه از اوايل هفته با انتشار اخباري از اجتماع تأييد نشده عليه گوگل از آن حمايت كرد. اما به پشت پرده آن اشاره‌اي نكرد. در نهايت اين سايت ديلي‌بست بود كه از نام فيس بوك در پشت اين ماجرا پرده برداشت.
اين ادعاي جديد عليه گوگل بزرگترين شركت اينترنتي دنيا از لحاظ اقتصادي است كه در سال 1998 تأسيس شد. طرف ديگر ماجرا فيس بوك است كه با 600 ميليون بازديد ماهيانه و جذب 10 درصد از كارمندان گوگل تا‌كنون تهديدي جدي براي گوگل به شمار مي‌آيد.
گوگل هم با افزايش حقوق كارمندان مي‌كوشد اين اول بودن را حفظ كند. بنا بر آمار سايت بازاريابي اينترنتي در حال حاضر 43.5 درصد بازار تبليغات اينترنتي آمريكا به گوگل اختصاص دارد. حال آنكه سهم فيس‌بوك تنها 7.7 درصد است.
اين دو گروه به صورت متناوب به استفاده از اطلاعات شخصي كاربران متهم شده‌اند. يك پرونده با حساسيت بالا كه آنها را مورد تعقيب قضايي قرار مي‌دهد. اما در عين حال بايد در نظر داشت كه دسترسي به اطلاعات كاربران در مدل اقتصادي اين دو شركت امري غير قابل اجتناب است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا