چين طراح ویروس “استاکس نت”
مهر- یک روزنامه هندی امروز در مطلبی چین را به عنوان عامل طراحی و راه اندازی کرم رایانه ای استاکس نت معرفی کرد.
تایمز هند در مطلب خود که با عنوان “چین با استاکس نت به هند ضربه می زند” چاپ شده می نویسد : کرم رایانه ای استاکس نت که گفته می شود برای نفوذ در تاسیاست هسته ای ایران طراحی شده ممکن است در گام اول برای نفوذ در هند و ضربه زدن به تاسیسات هد ساخته شده باشد و غیر از چین کسی دیگری عامل آن نباشد.
در همین رابطه “جفری کار” از متخصصان جنگ سایبری آمریکا در این باره می گوید: بیش از هر کشوری احتمال دست داشتن چین در طراحی این کرم رایانه ای محتمل است.
تایمز هند در ادامه می نویسد: در حالی که از گذشته هکرهای چینی به تلاش برای نفوذ در رایانه های دولتی هند معروف بوده اند، بررسی های انجام شده بر روی استاکس نت نشان می دهد که این کرم نمی تواند کار کشور دیگری به غیر از آمریکا، اسرائیل و یا چین باشد.
جفری کار در این باره می گوید : احتمال دست داشتن چین در این کار بیش از سایرین است و من اطلاعات بیشتر در این رابطه را د کنفرانسی که قرار است در ماه دسامبر برگزار شود ارائه می کنم.
وی در ادامه با اشاره به مشکلی که چندی پیش در ماهواره “ایزرو اینست” بوجود آمده بود گفت : مهمترین دلیل که در مورد این مشکل هنوز ناشناخته باقی مانده این است که آیا چین در بروز آن دست داشته با خیر.
به نوشته این روزنامه، هند با ثبت شش هزار مورد نفود استاکس نت در رایانه های دولتی سومین قربانی بزرگ این کرم جاسوس محسوب می شود.
در تیرماه سال جاری توسط شرکتی به نام VirusBlockAda اعلام کرد نرم افزاری را بر روی سیستم رایانه یکی از مشتریان ایرانی خود مشاهده کرده، کشف شد. این کرم به دنبال سیستم مدیریتی SCADA زیمنس که معولا در کارخانه های بزرگ تولیدی و صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد بوده و تلاش می کند اسرار صنعتی رایانه های این کارخانه ها را بر روی اینترنت بارگذاری (Upload) کند.
سایمنتک اعلام کرده نمی داند چرا ایران و دیگر کشورها به این اندازه تحت تاثیر آلودگی های ویروسی قرار دارند. به گفته لووی تنها می توان گفت افرادی که این نرم افزارهای خاص را ساخته اند، آن را ویژه حمله به این نقاط جغرافیایی خاص طراحی کرده اند.
خبرگزاری فرانسه در تشریح این کرم جاسوسی می نویسد : Stuxnet قادر به تخریب لوله های گاز، ایجاد خلل در فعالیت های تاسیسات هسته ای و حتی انفجار دیگهای بخار کارخانجات مختلف ست.
بر اساس این گزارش، این کرم جاسوسی توانسته در سیستم کنترلهای ساخته شده توسط شرکت زیمنس آلمان که در تاسیسات صنعتی و همچنین تاسیات تامین آب شرب، چاه های نفت، نیروگاه های برق و دیگر تاسیسات صنعتی نصب شده اند نفوذ کند.
Stuxnet قادر به تکثیر خود و انتقال از طریق شبکه های رایانه ای است. این کرم جاسوسی نخستین بار در تاریخ 15 جولای توسط شرکت زیمنس گزارش شد.