تکنولوژی

گوگل نام دولت‌‌هاي متقاضي سانسور را منتشر كرد

ايسنا- بر اساس گزارشي كه از سوي گوگل منتشر شد، دولت‌هاي برزيل و ليبي بيش‌ترين تقاضا را از اين شركت جست‌وجوي اينترنت براي برداشتن محتوا داشته‌اند.
مقامات برزيل در نيمه نخست سال جاري ميلادي 398 بار از گوگل تقاضاي برداشتن اطلاعات داشتند.
بر اساس دومين گزارش گوگل از شفافيت دولت‌ها كه شامل 35 كشور است، ميزان تقاضاها برزيل دو برابر ليبي است كه با 149 مورد تقاضا در رتبه دوم قرار گرفت و پس از آن آمريكا و آلمان به ترتيب با 128 و 124 تقاضا قرار گرفتند.
گوگل كه دارنده بزرگ‌ترين موتور جست‌وجوي جهان است، قصد دارد به منظور ترويج آزادي بيان و رقابت در بازارهاي اينترنتي نوظهور، اطلاعات درباره ارتباط با دولت‌ها را به‌صورت عمومي منتشر كند.
اين شركت مستقر در مونتين ويوي كاليفرنيا اوايل سال جاري به‌دنبال اختلاف با دولت چين بر سر سانسور براي مدتي كاربران چيني‌اش را به سايت خود در هنگ كنگ هدايت مي‌كرد.
اين شركت اينترنتي علاوه بر رتبه‌بندي شمار دولت‌هاي متقاضي برداشتن محتوا و قراردادن آن‌ها در يك نقشه تعاملي، امروز دسترسي به ابزار جديدي را فراهم كرد كه ترافيك كاربران وب را در هر كشوري به صورت نمودار نشان مي‌دهد.
در صورت كاهش ترافيك گوگل قصد دارد يادداشتهايي را به سايت اضافه كند كه توضيح مي دهد اختلال مذكور حاصل ايراد فني است يا مسدود شدن وب از سوي دولت آن كشور.
بنا بر گزارش اين شركت، بسياري از تقاضاها براي برداشتن اطلاعات از برزيل هستند كه سرويس شبكه اجتماعي اوركات گوگل بيش‌ترين كاربر را در آن دارد و به افرادي مربوط هستند كه دولت اين كشور مدعي است مرتكب جرايم جعل هويت يا افترا شده‌اند.
يك دادگاه برزيلي اوايل سال جاري به‌دنبا شكايتي كه در آن ادعا شده بود سايت عكس پيكاساي گوگل حاوي تصاويري از كتاب‌هاي داراي كپي‌رايت است به اين سايت دستور داد بيش از 18 هزار عكس را بردارد.
اين كشور در نيمه دوم سال 2009 نيز در صدر تقاضاهاي دولتي بود. تقاضاهاي دولتي براي برداشتن محتوا در نيمه اول سال 2010 نسبت به شش ماه قبل آن 37 درصد افزايش يافت.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا