گفتگو با پيام گوران مديرعامل شرکت سروش همراه رسانه
نام نویسنده: فاطمه ملکی
گوران از دسته مديران جواني است که اين روزها بر سر سفره سرويسهاي ارزش افزوده تلفنهمراه و حاشيه سود ناشي از اين سرويسها نشسته و راهبري شرکتي را برعهده دارد که بر پيشانياش مهر پيمانکاري تامين محتواي ويترين ايرانسل حک شده است. او ايدههاي جالبي براي ارايه سرويسها و در واقع خدمات کاربردي جديدي دارد که هنوز نتوانسته آنها را در هيچ اپراتوري عرضه کند. وابستگي ساختاري سروش همراه رسانه به سازمان صدا و سيما و آريا همراه در ارايه سرويسهايش از نکات جالب توجهي بود که گوران را به گزينه جالبي براي نشستن پاي صحبتهايش تبديل کرد.
در مورد ساختار سروش همراه، تا جايي که من ميدانم سهامداران اين شرکت متشکل از شرکتهاي سروش رسانه و آريا همراه است. ترکيب سهامداران در هيات مديره چگونه است؟
سهامدار غالب سروش رسانه است و سهامدار اقليت آريا همراه.
يعني هر کدام چند درصد سهم دارند؟
51 و 49؛ سهم سروش رسانه 51 درصد و آريا همراه 49 درصد است. در واقع سهامدار غالب سروش رسانه است. سهامداران اينجا با آريا همراه متفاوت است چون ما اينجا سعي کردهايم از موبايل به عنوان يک رسانه استفاده کنيم و واقعا هدفمان همين است که موبايل را به عنوان ابزار و بستري که ميتوان با مخاطب ارتباط برقرار کرد، ببينيم. بنابراين سهام غالبمان بيشتر سمت رسانهاي است که متعلق به سروش رسانه است. آن بخش 49 درصدي که متعلق به آريا همراه است در واقع کمک براي راهاندازي بسترهاي فني است. بنابراين ما غالب را به سمت رسانه بردهايم.
در واقع شما هم شرکتي هستيد که در ترکيب سهامدارانتان ايزايران که زير مجموعه صا ايران است نيز حضور دارد.
ايز ايران سهامدار آريا همراه است. راستش آنها خيلي پشت هستند. يعني ما اصلا آنها را نميبينيم.
ما که ميبينيمشان …
در واقع آريا همراه که 49 درصد سروش همراه را دارد سهم کمتري دارد. سهامداران آريا همراه نيز در اين شرکت مستقيم عمل نميکنند يعني کسي را که ميبينيد سروش رسانه است. ما خيلي نزديک به آنها هستيم بيشتر هدفمان هم اين است که اين شرکت را در قالب رسانه و در قالب شکلي که ميتواند در آن محتوا، ارتباط و رسانه باشد، ببينيم. هدفمان فقط ايرانسل نيست. ما اگر با ايرانسل کار ميکنيم، انحصاري نيست. امتيازي که آريا همراه براي ما داشته اين است که آريا همراه بستر فني بسيار قوي براي ايرانسل راهاندازي کرده و ما از تجربهاي که ايرانسل با آريا همراه داشته براي راهاندازي بسترها استفاده کردهايم. پلتفرم فني که در ايران با عنوان شرکت سروش همراه داريم در ميان ساير شرکتها قويترين است. هين باعث شده که از کمک آنها بيشتر استفاده کنيم وگرنه در ارايه محتوا آريا همراه اصلا سابقه کاري ندارد، ما هم سابقه کاري نداشتيم ولي ما سابقه کاريمان سابقه کاري سروش رسانه است. براي همين ما بيشترين تمرکز و فعاليت کاري خود را بر سروش رسانه گذاشتهايم و بيشتر هم سعي ميکنيم که يک کار کاملا جديد انجام دهيم.
آريا همراه کاملا فني است و شما از بدنه فني آريا همراه استفاده ميکنيد…
نه، ما بستر فني خودمان راهاندازي کرديم و آريا همراه ما را حمايت ميکند. البته اين را هم به شما بگويم که آريا همراه ساير شرکتها را نيز حمايت ميکند چون در ايرانسل ساختار فني خاصي وجود دارد. اگر يک مورد خاصي را مثال بزنيم بحث سرورها، نگهداري آنها، نصب سيستم عاملها و ديتابيس است. ايرانسل به کسي جز آريا همراه اجازه نميدهد که بر بسترهاي فنياش کار کند. بنابراين آريا همراه چه براي ما و چه هر شرکت ديگري همه کاري کرده است. شرکت رقيب ما را هم آريا همراه برايش کار انجام ميدهد ولي ما چون ارتباط بيشتري با آريا همراه داشتهايم هزينه بيشتري هم در اين جريان صرف کرديم. اگر هر شرکتي دو سرور دارد ما چهار سرور داريم. ما سعي کرديم که پلتفرم را قويتر و بهروزتر نگه داريم.
اگر به لايههاي پشتيتر برگرديم که شما با آنها کار ميکنيد، چرا ايرانسل تا اين حد به صورت انحصاري فقط با آريا همراه کار ميکند؟
به خاطر انحصار نيست. چيزي که من ميبينم اين است که آريا همراه خيلي خوب برايش کار کرده است. آنجا معمولا چيزي که به عنوان پارامتر کيفي مطرح است ميزان در دسترس بودن است. اين يکي از پارامترهاي اصلي به خصوص در جاهايي مانند اپراتورها است. مثلا بانکها چون کار روزانه دارند امنيت برايشان اهميت دارد. براي اپراتورها هم در دسترس بودن اهميت دارد. اپراتور موبايل اگر در يک ثانيه حتي در کسري از ثانيه ديتابيسش در دسترسش نباشد و ديتاسنترش به آن شکل که بايد کار نکند، تعامل مالي که با يک کاربر دارد ممکن است دچار اختلال شود. به اين فهوم است که اگر يک کاربر زنگ ميزند و اعتباري دارد فرض کنيد 2000 تومان اعتبار دارد اگر ديتاسنتر، اعتبار دو هزار توماني را برنگرداند آن کاربر ميبيند که اعتبارش صفر است و اصلا نميتواند زنگ بزند بنابراين در دسترس بودن (Availability) يک پارامتر بسيار مهم است که معمولا در تمام دنيا در همه صنايع از 99 به بالا حساب ميکنند. مثلا در صنايع هوايي اين عدد 99999999/99 (99 مميز هشت تا 9)يا 999999999/99 (99 مميز نه تا 9) است. يعني شما اگر يک ميلياردم واحد زمانتان را هم در دسترس نباشيد، صدمات خاص خود را در پيش دارد و در هواپيمايي ممکن است صدمات جاني به دنبال داشته باشد. در اپراتورها صدمات مالي 99.99 درصد چيز خيلي مهمي است که در هيچ جاي دنيا آن را به اين راحتي نميتوان به دست آورد و از نظر هزينهاي نيز شما اگر 99 درصد دسترسي داشته باشيد و اگر بخواهيد آن را به 99/99 برسانيد، هزار برابر بيشتر بايد هزينه کنيد. اتفاق جالبي که براي آريا همراه با ايرانسل افتاد اين بود که آريا همراه سال گذشته دسترسي 99/99 براي ايرانسل فراهم کرد که در ميان اپراتورهاي بيش از 20 کشوري که MTN در آنها فعاليت ميکند، ايران يعني دو شرکت آريا همراه و ايرانسل اول شد. يعني بقيه جاهاي دنيا نتوانستند به چنين عددي دست پيدا کنند. مثلا از نظر کيفي دلايلي وجود داشته که ايرانسل فقط حاضر است با آريا همراه عاليت کند. درست است که آنجا هم ترکيب سهامداري ترکيب خاصي است ولي در هر صورت يک بخش مهم و خاص اين است که MTN خيلي خودش را درگير اين قضيه نميکند که چه کسي با چه کسي کار ميکند و مناسبات خاصي که برقرار است به چه صورت است، آنها از اين تعارفات کمتر دارند. بنابراين اگر مطمئن باشيم که يک شرکتي با آنها کار ميکند، بخش اعظم آن به خاطر مسائل فني يا تکنيکي است. من خيلي خبر ندارم و آنچه که به شما ميگويم در حد شنيدههايم است اما اين را که به شما ميگويم مطمئن هستم و از ايرانسليها هم شنيدم و نه آريا همراه.
در واقع اين کيفيت امکاناتي که آريا همراه براي ايرانسل فراهم کرده باث شده که هر شرکتي که ميخواهد با ايرانسل کار کند، بايد از پلتفرم آريا همراه استفاده کند؟
اين مربوط به ايرانسل نيست. تمام بسترهاي فني دنيا اينگونه هستند. مثلا شما به بانک که برويد نگهداري سيستمهاي بانکي را به يک شرکت ميسپارند. هيچ وقت به 10 شرکت نميدهند. حداقل اينکه در يک منطقه خاص به يک شرکت ميدهند؛ ممکن است با سه شرکت کار کند در اين صورت ميگويد اين چند استان با يک شرکت، چند استان ديگر هم با شرکت ديگر. دليلش هم اين است که بايد مشخص باشد که شرکت چه مسووليتي را بايد بپذيرد همين 99/99 درصدي که گفتم اگر چند شرکت باشند، کداميک ميخواهند آن را بدهند هر شرکت به گردن ديگري مياندازد. اين ميگويد ديگري آماده نبود، دومي ميگويد تقصير سومي بود.
در ايران هم که مرسوم است…
بله در ايران هست و در همه جاي دنيا هم وجود دارد که همه به گردن يکديگر مياندازند. براي همين براي اينکه صاحب سرويس يا اپراتور به اين معضل مبتلا نشود و همه گردن هم نيندازند، از يک شرکت استفاده ميکنند. براي اپراتورها مهم اين است که اين مساله حل شود و براي اينکه دچار اين گرفتاري نشوند مطمئنا با يک شرکت اين کار را انجام ميدهند. ممکن است روزي آريا همراه نباشد و يک شرکت ديگر باشد اما مطمئنا باز هم يک شرکت است چون منطق کار اين است. در غير اين صورت آنها نميتوانند به آن 99/99 که به شما گفتم برسند. اين يعني در سال شما فقط هشت ساعت ميتوانيد سرويس نداشته باشيد و در طول سال بايد اين سرويس صبح و شب فراهم باشد، يعني در هفت روز هفته و 24 ساعته شبانهروز. بنابراين چيزي که برايشان خيلي مهم است، همين است و مسووليت را از يک نفر ميخواهند و با يک نفر قرارداد ميبندند. اما ممکن است آن يک نفر بگويد مسووليت با من است اما اين کار بزرگ است و من نياز دارم که با چند شرکت کوچکتر از خودم هم قرارداد ببندم و با مسووليت من اين کار را انجام بدهيم. اين يک داستان جدا است ولي اگر ايرانسل به جز آريا همراه با چند شرکت ديگر هم قرارداد ببدد آن وقت نميتوان مسووليت را به يک نفر داد.
در واقع همانگونه که شما با آريا همراه کار ميکنيد، ساير شرکتهاي ارايه دهنده خدمات هم با شريک شما کار ميکنند؟
آنها به ايرانسل ميروند و سرورهايشان را ميدهند. همان کاري که ما کرديم. به ايرانسل سرورهايمان را براي نصب ميدهيم چون اجازه نميدهند ما نصب کنيم.
آنها به آريا همراه ميدهند؟
بله، آنها با آريا همراه براي نصب و نگهداري قرارداد دارند و به آريا همراه ميگويند خودت بايد نصب کني و خودت بايد مسووليتش را بپذيري که فردا روزي برقش قطع نشود و رمش نسوزد و .. .
و حتي شمايي که آريا همراه سهامدارتا هست هم بايد به ايرانسل بدهيد و نه آريا همراه؟
بله، دقيقا؛ هيچ فرقي براي ما هم نيست. در واقع ما هيچ برتري در اين قضيه نسبت به ديگران نداريم ولي ما فقط اين مزيت را داريم که آنها سهامدار ما هستند. ما از آنها ميتوانيم کمک بيشتري دريافت کنيم مثلا ما ميخواهيم سرور بخريم، سروري را ميخريم که بيشتر مطابق پارامترهاي فني مدنظر آنها باشد. به عنوان مثال براي جام جهاني ما با اينکه سرورهايمان کار ميکرد سرور ديگري هم اضافه کرديم چون نگراني اين بود که ترافيک زيادي به وجود آيد و سرورهاي ما دسترسي 99/99 را ايجاد نکند و دو سرور جديد خريداري کرديم و خواستيم برايمان نصب کند که اين کار انجام شد .
نحوه سرمايهگذاري در شرکت چگونه است؟ بودجهاي که تخصيص داده ميشود، از کجاست؟
بودجهاي اين شرکت ندارد. اين شرکت مثل ساير شرکتهاي خصوصي سهامي خاص است و همه سهامداران حقالسهمي در آن دارند. سرمايه شرکت ثبت شده و هر سهامداري با توجه به سهم خود حقالسهمش را داده است. مثلا اگر دو ميليون تومان حقالسهم شرکت بوده، 51 درصد آن را سروش رسانه و 49 درصد آن را آريا همراه داده است.
در واقع شما با همان سرمايه اوليه شروع کرديد و هيچ بودجه ديگري اضافه نشده است؟
بله، مسايل ما شفاف است و حسابرسي ما هم انجام شده است. اين يکي از افتخارات ما است که توانستيم با يک سرمايه اوليهاي که سهامداران به عنوان حقالسهم خود گذاشتند، ما کاري را شروع کرديم که کار بسيار پيچيدهاي است. اگر شما دو سال پيش از من ميپرسيديد من شايد ديد زيادي نسبت به اين کار نداشتم اما الان ميگويم که شايد اين کار جزو معدود کارهايي است که در کشور صورت ميگيرد و چند مجموعه مختلف با يکديگر کار ميکنند و بر اساس تسهيم درآمد است، يعني درآمد حاصله ميانشان تقسيم ميشود.
يعني با وجود اينکه شما سروش رسانه را داريد، سروش رسانهاي که متعلق به صدا و سيما است و بودجه دولتي دارد اما بودجهاي از آنجا تزريق نميشود؟
نه، اصلا يکي از دلايلي که ما آريا همراه را در کنار خود داشتيم اين بود که سروش رسانه به خاطر دولتي بودن در هر جايي نميتواند هزينه کند چون آنها بالاخره ذيحسابي دارند و بسيار سخت است مجاب کردن يک ذيحساب به کسب و کار جديد که هنوز سر و ته آن مشخص نيست و در آنجا هزينه کند. ما تاکنون از جاي ديگري بودجه نداشتيم. نميگويم که شرکت صد درصد سودآور بوده اما اگر ضرري هم کرده توسط سهامداران به نوعي تامين شده است.
يعني الان درآمدزا هستيد؟
الان تقريبا در مرحله سر به سر هستيم. در واقع هزينه ها و درآمدها با هم برابري ميکنند. اما با توجه به چشمانداز کسب و کار قطعا به سودزايي ميرسيم.
فکر ميکنيد چه زماني به مرحله سوددهي ميرسيد؟
در تلاش هستيم از مرحله تک مشتري فعلي عبور کرده و مشتريهاي ديگري را جذب کنيم.
آيا با همراه اول وارد مذاکره نشديد؟ در نمايشگاه تلهکام در سالن همراه اول غرفه داشتيد…
در آنجا تحت اسم سروش رسانه هم حضور داشتيم چون که سروش رسانه ميخواهد با همراه اول در ارتباط باشد.
شما نميخواهيد؟
پيشنهادهايمان را به همراه اول ارايه کردهايم.
چرا سروش رسانه با همراه اول وارد مذاکره ميشود؟
چون هر دو طرف اينگونه ميخواهند.
يعني سروش رسانه بعد از اينکه پروژهاي را بگيرد خودش مستقيما روي آن کار ميکند يا ه شما ميدهد؟
هم ميتواند مستقيم برود هم با ما اين کار را انجام دهد و هم با چند شرکت ديگر. هنوز در مورد اين قضيه تصميمگيري نشده است.
خب در اين صورت پارادوکس به وجود ميآيد که هم نزد شما سرمايهگذاري کرده و هم ممکن است به عنوان رقيب شما وارد عرصه همکاري شود؟
رقيب که نه، چون اگر وارد همراه اول شويم يکي از ما ميرود. دوتايي که نميرويم تا با هم رقابت کنيم، يا آنها ميروند و ما از آنها حمايت ميکنيم و يا دوتايي با هم ميرويم پس رقابت نميشود. شما به خاطر دو اپراتور ميگوييد رقابت؟
نه، منظورم اين است که سروش رسانه با همراه اول مذاکره ميکند آن وقت شما هم ميگوييد ممکن است شما هم برويد…
نه، من ميگويم يا با ما ميروند يا با چند تا مثل ما ميروند يا اينکه خودشان ميروند. در نتيجه هر جوري ب
اما ممکن است شرکتهاي ديگري در کنار شما به وجود بيايد که موجب رقابت ميان شما شود.
در هر صورت رقابت است.
شرکت مادر يکي است و …
ميتواند اين کار را بکند.
توجيه اقتصادي دارد؟
شايد برايشان داشته باشد. بايد از خودشان سوال کرد چون اين کار را کردند. در واقع اينکه ما انحصارا کارهاي موبايل سروش رسانه را انجام ميدهيم، اينگونه نيست، تا به حال اينگونه نبوده است و خودشان هم اين کار را کردهاند و با رکتهاي ديگري هم طرف قرارداد بودهاند. از روز اول هم شرط ما اين بود که ما انحصاري براي سازماني کار نميکنيم.
وقتي اسم سروش همراه رسانه شنيده ميشود، همه ميگويند که دو شرکت انحصاري سروش رسانه و آريا همراه سامانه هستند که آريا همراه از روابط با ايرانسل استفاده ميکند و سروش رسانه از ماهيت رسانه بودنش استفاده ميکند که توانستهاند سروش همراه را تغذيه کنند…
ولي خوشبختانه يا متاسفانه تا به حال اينگونه نبوده است. اسناد شرکت ما موجود است و قابل ارايه نيز هست. اگر کسي واقعا دنبال اين باشد که به اين نتيجه برسد، ما ميتوانيم اسناد را ارايه کنيم.
شما وليداتتان را خودتان مستقل از سروش ارايه ميکنيد؟
ما از محتواي توليدي سازمان صدا و سيما استفاده ميکنيم. کما اينکه ساير شرکتها نيز استفاده ميکنند. الان تبيان هم که يکي از رقباي ماست از محتواي توليدي سازمان استفاده ميکند و تا به حال هيچ انحصاري نه از سازمان و نه از ايرانسل بر ما نبوده است.
شما در سروش همراه از تکنولوژي خاصي استفاده ميکنيد؟
تا به حال که نه؛ منظورتان از تکنولوژي ِخاص چيست؟
يعني از يک پلتفرم خاصي مطابق با استانداردهاي جهاني استفاده ميکنيد؟
نه، ما در واقع يک پلتفرم داخلي داريم همين جا از متخصصان داخلي خودمان استفاده کردي. هزينهها را پرداخت کرديم داخل شرکت هم برنامهنويس و توسعهدهنده نداريم. براي تامين و توليد محتوا کار ميکنيم ولي هر از گاهي با شرکتهاي بيروني قرارداد ميبنديم که براساس تکنولوژيهاي روز اين کار را براي ما انجام ميدهند.
اگر برنامهنويسي هست براساس جاوا اين کار را انجام ميدهند اگر براساس ديتابيس است، ديتابيس ما اوراکل است. اگر منظورتان اين است بله ما از تکنولوژي روز استفاده ميکنيم اما اگر منظورتان اين است که ما کسي را آوردهايم که تکنولوژي روز را به ما بدهد نه ما اين کار را نکردهايم.ما واقعا تکنولوژي روز را گسترش داديم.
تا حالا از جايي پلتفم جايي نداشتيد؟
دنبالش بوديم که داشته باشيم ولي تا حالا نداشتيم. يک چيز نصفه و نيمهاي را هم آماده کرديم ولي از آن استفاده نکرديم.
چرا؟
چون پلتفرم و تکنولوژي در مسيري که ما در آن قرار داريم حرف اول را نميزند. چيزي که حرف اول را ميزند سرويس و ارايه خدمات است.
در سرويس و ارايه خدمات بايد يک راهکار يکپارچه داشته باشيم چون تنوع زيادي در اين حوزه وجود دارد هم مدل شبکه و هم مدل گوشيها تنوعي ايجاد ميکند…
بله درست است و چالشي که شما به آن اشاره ميکنيد در هر کشوري با کشور ديگر تفاوت دارد.
خب اين قضيه را بدتر ميکند…
به خاطر همين است که در داخل کشور ما بايد اين کار را اول از خودمان انجام دهيم. تقريبا اين امکان وجود ندارد.
شما چه کرديد؟
ما يک تيم برنامهنويس داشتيم که از ابتدا نشستند و با توجه به نيازهاي ما برنامهنويسي کردند. ما براي ايرانسل چندين و چندبار برنامهنويسي کرديم. در واقع کاري که ما انجام ميدهيم به نوعي واسط بين گوشيهاي مردم يا دسترسي مردم به سرويسها و پلتفرم اصلي شبکه موبايل براي ارايه سرويسها هستيم. ما از نظر فني نقش واسط را ايفا ميکنيم و ايفاي نقش واسطه بسيار دشوارتر است. زيرا هم با تنوع گوشي و هم تنوع اپراتور رو به رو هستيم چون همراه اول يا ايرانسل از يک نوع تجهيزات استفاده نميکنند بلکه آنها هم از چندين تجهيزات بينالمللي استفاده کردهاند لذا براي ما بسيار دشوار بود که پلتفرمي ايجاد کنيم تا بتواند با چندين تجهيزات کار کند و با تنوع گوشيها هم به مشکل برنخورد و اين به تدريج اتفاق افتاد و به طور ناگهاني نبود. در ابتدا چيز سادهاي ايجاد کرديم و به مرور آن را تکميل کرديم. مثلا براي جام جهاني ما دوباره پلتفرم را دستکاري کرديم و 30-20 درصد پلتفرم را تغيير داديم چون خدماتي که در زمان جام جهاني ارايه ميشد با خدمات قبل از آن متفاوت بود. تا قبل از جام جهاني شما يک درخواست را ميفرستاديد و جوابي ميگرفتيد و آن جواب قطعي ما بود به عنوا يک محتوا؛ در جام جهاني ما اين خدمات را براساس سرويسي که بر منوي پيام کوتاه ميآيد، انجام داديم. در واقع شما با تامينکننده سرويس در ارتباط هستيد. من ميگويم اين خدمات را دارم شما ميگوييد شماره دو را ميخواهم، اينجا ارتباط تمام نميشود من ميگويم خدمات شماره دو يعني اين چيزها و ما با هم تعامل داريم.
قبل از اين فقط يک درخواست و يک جواب بود…
بله و البته يک سطح هم از اين جلو رفته بوديم که اين درخواست ميتوانست يک پارامتر داشته باشد مثلا شما ميخواستيد از سرويس ديکشنري استفاده کنيد علاوه بر اينکه ميگفتيد از ديکشنري استفاده ميکنم يک لغتي را هم منوشتيد اين پيچيدهتر از اين است که شما بگوييد من يک فال حافظ ميخواهم و بعد فال حافظ براي شما بيايد. در سرويس جام جهاني ما در برخي منوها 6-5 مرحله داريم و اتفاق ديگر هم که رخ داد اين بود که پيش از اين، همه مراحل با گذر از ويترين ايرانسل رخ ميداد يعني حتما ويترين درگير ميشد و آن چيزي که مخاطب ميفرستاد، ميديد و به ما ميگفت که مخاطب چنين چيزي را گفته است. در جام جهاني ما برخي تعاملاتمان با کاربر تقريبا به صورت مستقيم است يعني الان ويترين است که يکسري از گزارشها را از ما ميگيرد و مثلا ميگويد در ميان مخاطبين ايتاليا چه تعداد از طرفداران آمدند و ما هستيم ک ميگوييم چه تعدادي آمدند در صورتي که قبلا من از او ميخواستم. اين کالايي بود که در جام جهاني براي نخستين بار فراهم شد.
قبلا چون سرويس شما يک ثباتي داشت، ميزان دسترسي مشخصي هم داشت. الان با توجه به اينکه سرويس تعاملي شده ميزان سطح دسترسي سروش همراه چقدر شده است؟
در ابتدا کمي دچار مشکل شديم. انتظار نداشتيم که تا اين حد مخاطب مراجعه کند.
چند درصد؟
مجاز نيستم که آمار را بگويم ولي ميتوانم بگويم نسبت به سرويسهاي ديگر خيلي بهتر بوده است.
مساله ديگر اينکه سرويس، سرويس جديدي است و من فکر ميکنم جامعه مخاطبين ما جامعه ثابتي هستند. در واقع تقريبا يتوانيم بگوييم با جامعه ثابتي از کاربران در ارتباط هستيم. کاربران، سرويس قبلي را ميشناختند ولي سرويس جديد برايشان ناشناخته بود و کمي زمان برد تا با سرويس جديد آشنا شوند و مقداري هم براي ما طول کشيد تا ببينيم زير ترافيک چنين کاري تا چه حد ميتوانيم قرار بگيريم. البته هيچ وقت سرويس قطع نشد اما مواقعي با کندي سرويس رو به رو شديم.
سروش همراه با توجه به رابطهاي که با سروش رسانه دارد، قرار بوده سروش رسانه کانالي باشد تا محتوايي که صدا و سيما توليد ميکند را استفاده کنيد.
در واقع ما نقش صدا و سيما و سروش رسانه را اين ميديديم که چيزي نزديک 60-50 درصد محواي توليد کشور به دست صدا و سيما صورت ميگيرد بنابراين ما سعي کرديم براي دسترسي به اين 60-50 درصد با اينها در ارتباط باشيم ما نتوانستيم به آن صورت از آنجا استفاده کنيم.
خب اين براي شما ضعف بوده است…
به نوعي ضعف است اما جنبه مثبتي هم دارد. مثبت از آن نظر که ما به دنبال تامينکنندگان ديگر رفتيم. صدا و سيما براي ما يک توليدکننده محتوا بود ولي در واقع مشارکت کمتر آنها باعث شد که ما به سمت ديگر تامينکنندههاي محتوا رفتيم.
علت عدم مشارکت چه بود؟
عدم مشارکت نيست. صدا و سيما يک سازمان بسيار بزرگ است و يک سري وظايف تعريف شده دارد که وظايف تعريف شده آنها را به سمتي ميبرد که اولويت را به وظايفشان ميدهند. ساختار يا نهادي در اين سازمان براي تعامل با شرکتها وجود ندارد که با ما قرارداد بنويسند. به دليل بزرگ بودن سازمان و نبود ساختاري جهت عقد قرارداد با شرکتهايي که مثل ما فعاليت ميکنند ما نتوانستيم اين همکاري را داشته باشيم. البته به تدريج در حال ايجاد اين ساختار هستند وگرنه عدم مشارکت نبوده چون آنها ميخواستند که مشارکت کنند.
منبع : عصر ارتباط