به مارك كالايي كه ميخريد توجه كنيد
بازار ديجيتال- حضور كالاهايي با برندهاي متفرقه كه نام آنها نزديك به برندهاي اصلي و اورجينال است نه تنها باعث سردرگمي خريداران شده است، بلكه اعتراض واردكنندگان برندهاي اورجينال را نيز در پي داشته است.
برندهايي مانند GENEROUS، MAXOR و… از برندهاي متفرقهاي هستند كه اكثر خريداران به دليل نزديكي نام آنها با برندهاي اصلي اقدام به خريد ميكنند و حتي برخي از خريداران مبتدي تا مدتها متوجه نميشوند، آنچه خريدهاند يك نمونه كپي شده از نمونههاي اورجينال است.
جالب اينجا است كه اعتراض واردكنندگان برندهاي اورجينال در اين زمينه به جايي نرسيده است و به همين دليل اين كلاها بدون هيچ مشكلي در بازار
خريد و فروش ميشوند. فعالان بازار معتقدند گرايش خريداران به استفاده از اين كالاهاي ارزان قيمت باعث ورود گسترده اين كالاها به بازار شده است و اگر اين كالاها در بازار مشتري نداشته باشند به اين گستردگي وارد بازار نميشوند. در اين رابطه گفتوگوي كوتاهي با يكي از فعالان بازار رايانه داشتيم كه ميخوانيد:
در مورد كالاهايي كه با برندهاي نزديك به اورجينال در بازار به فروش ميرسند توضيح دهيد. اين كالاها چگونه با وجود تقلبي بودن به اين راحتي در بازار خريد و فروش ميشوند؟
در حال حاضر با توجه به شرايط بازار مصرفكنندگان خواهان خريد كالاهاي ارزان قيمت هستند و اكثرا با آگاهي نسبت به اين موضوع كه كالايي كه ميخرند تقلبي يا با نام شبيه به اصل است آن را خريداري ميكنند.
در حال حاضر هم در بازار موس، وبكم، هدفون و… نمونههايي كه با نام شبيه به اصل به فروش ميرسند موجودند.
اختلاف قيمتها در چه حد است؟
كالاهايي كه با نام شبيه به اصل به روش ميرسند حدودا 30 تا 50 درصد ارزنتر از نمونهاي اورجينال هستند.
آيا نظارتي در بازار براي جلوگيري از فروش اين كالاها صورت نميگيرد؟
در شرايط فعلي حتي برخي از عرضهكنندگان اورجينال هم در كنار محصولات خود نمونههاي تقلبي را نيز به فروش ميرسانند. علت هم روشن است. قيمت پايين اين كالاهاي تقلبي. با اين شرايط نظارت چنداني هم بر بازار نميشود، زيرا در اين صورت بازار راكدتر از قبل ميشود.