تکنولوژی

الکامپ را خواستیم واگذار کنیم کسی جلو نیامد

معاون امور نمايشگاهي شركت سهامي نمايشگاه‌هاي بين‌المللي در نشست خبري که به دلایل نا معلوم در غیاب خبرنگاران رسانه‌های تخصصی فناوری الاعات و ارتباطات برگزار شد، در مورد پانزدهمين نمايشگاه بين‌المللي ايران الكامپ سخن ‌گفت.

فناوران-حسين ميرظفرجويان گفت: پانزدهمين نمايشگاه بين‌المللي الكترونيك، كامپيوتر و تجارت الكترونيكي (ايران الكامپ) سوم تا هفتم آذرماه در مساحت 40 هزار متر مربع و در10 سالن با متراژ مفيد 20 هزار متر مربع برگزار مي‌شود. وي تعداد شركت‌هاي بازرگاني داخلي و خارجي حاضر در اين نمايشگاه را به ترتيب 500 و 80 شركت اعلام كرد و افزود: اين نمايشگاه 18 درصد در متراژ و 3 درصد در تعداد شركت‌ها نسبت به گذشته رشد داشته است.همچنین مجتبي حسيني پناهنده، مدير امور نمايشگاه‌هاي داخلي شركت سهام نمايشگاه‌هاي بين‌المللي در پاسخ به سوالي مبني‌بر اينكه چرا بخش خصوصي اين نمايشگاه را برگزار نمي‌كند، عنوان كرد: ما مانعي براي حضور شركت‌ها نيستيم بلكه تسهيلاتي را نيز براي اتحاديه‌ها و انجمن‌ها قایل شديم و براي آنها 20 درصد تخفيف و براي نشريات تخصصي 25 درصد تخفیف درنظر گرفتيم.

در اين مورد ميرظفرجويان نيز تصريح كرد: كميته صدور مجوزها، مجوز برگزاري نمايشگاه را مي‌دهد كه اين مساله مربوط به سازمان توسعه تجارت است. البته در حال حاضر ابرای طرح این موضوع که چرا به بخش خصوصي مجوز داده شده يا نشده زمان خوبي نيست زيرا تنها چهار روز به برگزاري اين نمايشگاه مانده است.

وي اضافه كرد: پايه‌گذار الكامپ و آغازگر آن در كشور شركت سهامي نمايشگاه‌هاي بين‌المللي بوده اما در حال حاضر حركت به اين سمت است كه آن را به بخش خصوصي بدهيم. خود ما هم در قالب بخش خصوصي فعاليت مي‌كنيم و سال هاي گذشته نيز حمايت‌هايي از بخش خصوصي كرده‌ايم، هدف هم كه اجرای مطلوب نمايشگاه است. بنابراين اگر مجري بهتري مي‌تواند اين كار را انجام دهد بايد اين كار را انجام دهد.

وي سپس اين در مقابل اصرار مجدد خبرنگاران بر این پرسش که چرا برگزاري نمايشگاه‌ را به بخش خصوصي نمي‌دهند، توضيح داد: سازمان توسعه تجارت امسال براي جاهاي مختلف فراخوان داد اما سازمان نظام صنفي رايانه‌اي و سازمان‌هاي ديگر درخواستي ندادند و تعدادی از شركت‌هاي متقاضي هم طبق بررسي نمي‌توانستند اين نمايشگاه را خوب اجرا كنند.

وي تصريح كرد: سازماني كه درخواست برگزاري نمايشگاه را دارد مي‌تواند به سازمان توسعه تجارت مراجعه كند و مطمئن باشيد اگر توانايي داشته باشد، ما هم حمايت مي‌كنيم.

قرار نيست سازمان‌هاي دولتي نمايشگاه برگزار كنند

معاون شركت سهامي نمايشگاه‌هاي بين‌المللي در ادامه با بیان اينكه قرار نيست سازمان هاي دولتي نمايشگاه برگزار كنند گفت: بر اساس اساسنامه مصوبه مجلس در سال 78 شركت نمايشگاه‌هاي بين‌المللي براي برگزاري نمايشگاه‌هاي داخلي و خارجي به وجود آمده و اين شركت در حال حاضر در فهرست شركت‌هاي در شرف واگذاري به بخش خصوصي قرار دارد.

وي عنوان كرد: ما مطابق قانون تجارت از 27 اردیبهشت ماه امسال بر اساس اين قانون عمل مي‌كنيم. ما در دوران گذار و در حال حركت به سمت بخش خصوصي هستيم و از تابستان امسال به بعد نحوه كاركرد ما مثل بخش خصوصي بوده است.

وي در پايان يادآور شد: اينكه شركت ما را مثل سازمان توسعه تجارت ببينند، نيست. ما اگر پولي دريافت مي‌كنيم در رابطه با همان نمايشگاه هزينه مي‌كنيم در صورتي كه يك سازمان دولتي بر اساس رديف‌هاي بودجه‌ خود عمل مي‌كند.

نظام‌ صنفی: فراخونی در کار نبود

اما در حالی که معاون شرکت نمایشگاه‌ها مدعی است سازمان نظام صنفي رايانه‌اي در پاسخ به فراخوان سازمان توسعه تجارت برای برگزاری الکامپ درخواستي ارایه نداده است، مهران خوانساری، نایب رییس سازمان نظام صنفی استان تهران به خبرنگار فناوران گفت: اصولا فراخوانی در کار نبوده است. سازمان نظام صنفي رايانه‌اي در این رابطه مخاطب قرار گرفت و با جدیت و علاقه هم موضوع را پیگیری کرد. اما در نهایت خود شرکت نمایشگاه‌ها روش دیگری را در پیش گرفت که موجب گلایه سازمان هم شد.

وی تاکید کرد: بحث ما لزوما در اختیار گرفتن اجرای الکامپ نیست و ترجیح می دهیم ناظر باشیم تا مجری. هر چند تجربه الکامپ دهم نشان داد که سازمان توان و صلاحیت اجرا در سطح مطلوب را دارد.

خوانساری درباره مزایده فروش شرکت نمایشگاه‌ها هم گفت: این مزایده، نه یک فرصت، بلکه الزامی بود که باید مورد توجه قرار می‌گرفت.

وی افزود: اعتقاد داریم دولت همان طور که در واگذاری شرکت مخابرات شرایط را تسهیل کرد، در مورد شرکت نمایشگاه‌ها هم باید همه تسهیلات خرید را در نظر بگیرد و هم اینکه نمایشگاه را به بخش خصوصی واقعی واگذار کند.

بررسی واگذاری در مجلس

از سوی دیگر ریيس كميسيون ويژه نظارت و پيگيري اجراي اصل 44 با اعلام نتايج جلسه صبح دیروز در خصوص واگذاري نمايگاه‌هاي بين‌المللي تهران به “ساتا” از تشكيل كارگروهي با حضور نمايندگان پنج نهاد و اعلام نتيجه بررسي‌ها تا دو هفته آينده خبر داد.

حميدرضا فولادگر به خبرگزاري فارس گفت: صبح دیروز كميسيون ويژه نظارت و پيگيري اجراي اصل 44 با نمايندگان وزارت و اتاق بازرگاني، سازمان خصوصي سازي، شركت نمايشگاه‌هاي بين‌المللي تهران، ساتا و ديوان محاسبات كشوري جلسه‌ای برگزار و موضوع واگذاري نمايشگاه بين‌المللي تهران به ساتا و لغو اين واگذاري توسط ریيس جمهور را بررسی کرد. اما با توجه به ابعاد و اهميت اين موضوع، تصميم گيري در يك جلسه مقدور نبود و برهمين اساس مقرر شد كارگروهي تا دو هفته آينده اين موضوع را بررسي و نتيجه آن را اعلام كند.

وي ادامه داد: در حالي مديران ساتا معتقد به واگذاري نمايشگاه بابت مطالبات و بر اساس انعقاد قرارداد هستند كه از طرف ديگر اين واگذاري بر اساس قانون جديد اصل 44 انجام نشده بود و با مفاد آن مغايرت داشت از سوي ديگر بحث همزماني حضور دو مدير عامل در اين نمايشگاه باعث شد تا در نهایت واگذاري نمايشگاه به ساتا متوقف شود.

نماينده اصفهان خاطرنشان كرد: بر اين اساس كارگروهي متشكل از پنج نهاد شامل وزارت بازرگاني، شركت نمايشگاه‌هاي تهران، سازمان خصوصي سازي،‌ ساتا و مجلس در خصوص مواردي چون برگزاري مزايده يا در اختيار رفتن نمايشگاه به عهده ساتا و يا جلب رضايت ساتا و يا واگذاري شركت ديگري به آن تصميم‌گيري خواهد كرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا