تکنولوژی

برتری هارددیسک قابل حمل بر فلش

نام نویسنده: جواد زارعی

به تصورم قیمت هارددیسک های قابل حمل (Portable HDD) برای خرید بسی وسوسه انگیز است.نسبت قیمت به ظرفیت این قطعات در قیاس با قطعات فلش USB حیرت انگیز است. بد نیست یادآوری کرده باشم که هارددیسک های قابل حمل گونه ای از هارددیسک های خارج نشین (External) هستند که در تولید آنها از پلاترهای 5/2 اینچی و در برخی مدل های ریزه میزه از پلاترهای 8/1 اینچی استفاده می شود. مقصود از هارددیسک های قابل حمل در این نوشتار، محصولاتی است که از پلاترهای 5/2 اینچی استفاده می کنند.

فلش های «یواس بی»
در بازر کنونی مدل های چهار، هشت و شانزده گیگابایتی از دیگر مدل ها در معرض توجه بیشتر مخاطبان بازار قرار دارند. قیمت متوسط مدل های معمول چهار گیگابایتی بین 12 تا 17 هزار تومان است. حتی مدل هایی با 24 هزار تومان هم عرضه می شوند که از امکانات و ویژگی های خاص برخوردار هستند. از این رو قیمت 15 هزار تومان را به عنوان قیمت متوسط مدل های چهار گیگابایتی در نظر می گیرم. با دلایلی مشابه می توان مبلغ 25 هزار تومان را به عنوان قیمت متوسط مدل های هشت گیگابایتی و مبلغ 45 هزار تومان را برای مدل های 16 گیگابایتی در نظر گرفت. به سهولت می توان محاسبه کرد که یک گیگابایت حافظه در مدل چهار گیگابایتی نزیک به چهار هزار تومان، در مدل هشت گیگابایتی نزدیک به سه هزار تومان و در مدل 16 گیگابایتی 2800 تومان قیمت دارد.

هارددیسک های قابل حمل
استفاده از مدل های 160 تا 500 گیگابایتی رواج بسیاری یافته است. مدل های 250 گیگابایتی اغلب شرکت ها به طور متوسط 73 هزار تومان، مدل های 320 گیگابایتی به طور متوسط 82 هزار تومان و مدل های 500 گیگابایتی نیز به طور متوسط 115 هزار تومان قیمت دارند. پس از محاسبه مشخص می شود که یک گیگابایت حافظه در مدل 250 گیگابایتی نزدیک به 300 تومان، در مدل 320 گیگابایتی نزدیک به 250 تومان و در مدل 500 گیگابایتی نزدیک به 230 تومان قیمت دارد.
و اما بعد…

چنانچه کاربران مجبور به حمل مقادیر قابل توجهی اطلاعات باشند، می توانند از قطعات 32 گیگابایتی فلش USB استفاده کند که ارزان ترین مدل آن در بازار 85 هزار تومان قیمت دارد. با همین مبلغ می توان هارددیسک قابل حملی با 320 گیگابایت ظرفیت، یعنی ده برابر ظرفیت قطعه فلش USB را تهیه کرد. از لحاظ وزن، قطعه فلش USB حدود 30 گرم وزن داشته، اما هارددیسک داستان ما بین 80 تا 110 گرم وزن دارد. از لحاظ ابعاد، قطعه فلش حداقل یک پنجم تا یک هفتم هارددیسک فضا اشغال می کند. از لحاظ سرعت تبادل داده ها، هر دو گونه به طور معمول از رابط پرسرعت
2.0 USB استفاده می کنند و بد نیست بدانید کارایی هارددیسک ها در تبادل فایل های حجیم بالاتر از فلش هاست، اما سرعت دسترسی به داده ها در فلش ها به شکل قابل ملاحظه ای بهتر است. از لحاظ ظرفیت، برتری مطلق از آن هارددیسک های قابل حمل است .از جمیع جهات می توان اینگونه نتیجه گیری کرد که ابتیاع قطعات پرظرفیت فلش USB به صرفه و صلاح کاربران امروزی نیست. قیمت مدل های هشت گیگابایتی فلش هم چندان به صرفه نیست، اما به دلایل مختلف قابل توجیه است.

و آخر اینکه
برندهای مختلف Western Digital، Maxtor و Seagate سهم اصلی بازار هارددیسک های قابل حمل را در اختیار دارند.

منبع : سرمایه

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا