وفا غفاریان: قول های ما در مورد اینترنت پرسرعت محقق نشد
به گفته رييس هياتمديره شركت مخبرات ايران، اين شركت خود را ملزم به اجراي مصوبات سازمان رگولاتوري ميداند چرا كه اگر اپراتورهاي مخابراتي به سازمان رگولاتوري تمكين نكنند مشكلات مخابرات كشور را نميشود جمع كرد.
فناوران – وفا غفاريان روز گذشته در نشستي خبري كه به مناسبت روز جهاني ارتباطات برگزار شد، با اشاره به برخي از مصوبات سازمان تنظيم مقررات كه بار مالي براي سهامداران به همراه دارد گفت: اجراي مصوبات رگولاتوري براي مخابرات يک الزام است مگر آنکه با يک اصل قانوني ديگر در تضاد باشد و در حال حاضر با توجه به عرضه 30 درصد از سهام مخابرات در بورس اين موضوع جديتر از گذشته شده است.
افزايش تعرفه مكالمات تلفن ثابت در انتظار دولت
وي گفت: مخابرات از سال 84 تاکنون هر سال، پيشنهاد افزايش تعرفه خدمات تلفن ثابت را به مجلس ارايه داده ولي مجلس اين پيشنهاد را رد کرده است.
وي با بيان اينکه تعرفه تلفن ثابت مدتهاست که تغيير نکرده و تغيير آن ضروري است، افزود: پيشنهاد ما براي افزايش تعرفه مكالمات تلفن ثابت در سال گذشته در صورت حذف کدهاي استاني 16 درصد بود که موافقت نشد.
وي افزود: به دليل پايين بودن درآمدهاي حاصل از تلفن ثابت، در زمان حاضر توسعه تلفن ثابت از طريق درآمدهاي تلفن همراه انجام ميشود.
غفاريان گفت: طرح افزايش تعرفه مكالمات تلفن ثابت به دول ارايه شده و در صورت تصويب در دولت، بر اساس قانون قبل از شهريور ماه به مجلس ارايه ميشود تا مجلس در خصوص آن تصميمگيري كند.
به اغلب وعدههاي خود عمل کرديم
غفاريان به مقايسه وعدههاي داده شده از سوي مسوولان مخابرات و ميزان تحقق آن پرداخت و گفت: به اغلب وعدههاي خود از جمله به روز شدن واگذاري سيمکارت تلفن همراه، از بين رفتن بازار سياه سيمکارت و 2 نرخي بودن سيمکارت عمل کردهايم.
وي با اشاره به وجود اشکالات کيفي در مکالمات تلفن همراه در استان تهران گفت: کيفيت تلفن همراه بهبود نسبي داشته ولي هنوز هم اشکالاتي وجود دارد که اميدواريم برطرف شود.
غفاريان افزود: اکثر روستاهاي کشور در زمان حاضر تحت پوشش شبکه تلفن همراه هستند و در مورد پوشش جادههاي کشور نيز 80 درصد اهداف برنامه چهارم توسعه تاکنون عملياتي شده و اميدواريم 20 درصد باقيمانده نيز تا پايان برنامه محقق شود.
وي با اشاره به توسعه تلفن ثابت در روستاهاي کشور گفت: 53 هزار روستا زير پوشش تلفن ثابت است، همچنين در هشت هزار روستا دفاتر (ICT) ايجاد شده است که براساس برنامه چهارم اين تعداد بايد به 10 هزار روستا تا پايان امسال برسد.
کيفيت اينترنت راضي کننده نيست
غفاريان گفت: قولهايي در مورد اينترنت پرسرعت و ارزان داده بوديم که محقق نشده است، در مورد کيفيت اينترنت و توسعه آن نيز خود ما هم راضي نيستيم.
وي در مورد دليل ضعف شبکه اينترنت گفت: مخابرات در سه سال گذشته به دليل ممنوعيت ورود به بحث ارايه اينترنت پرسرعت هيچ اقدامي انجام نداد.
تمامي مراحل خصوصيسازي مخابرات انجام شد
رييس هياتمديره شرکت مخابرات ايران گفت: با وجودي که خصوصيسازي مخابرات از برنامه سوم توسعه جزو تکاليف بود، ولي در اوايل دولت نهم از اين امر غافل بوديم، تا روزي که مقام معظم رهبري مسوولان مخابرات را دعوت و در مورد روند خصوصيسازي در اين بخش گلايه کردند، لذا از آن به بعد روند خصوصيسازي شتاب بيشتري به خود گرفت.
مديرعامل شرک مخابرات نيز در اين جلسه درباره کندي روند خصوصي سازي در اين بخش گفت: با وجودي که قانون و ابلاغيه مقام معظم رهبري را داشتيم، ولي پيچيدگي نظام ديوان سالاري روند خصوصيسازي را دشوار کرد.
صابر فيضي در اين باره افزود: هم اکنون تمام عمليات مربوط به خصوصيسازي در شرکت مخابرات پايان يافته و اين شرکت در اختيار وزارت امور اقتصادي و دارايي براي واگذاري به بورس است.
وي افزود: براساس مصوبه مجلس شرکت مخابرات بايد در سه ماهه اول سال 88 واگذار و اميدواريم اين تکليف هرچه زودتر عملياتي شود.
برگشت 192 ميليارد تومان به مخابرات
مديرعامل شرکت مخابرات ايران در مورد اعتراض سهامداران حقيقي شرکت مخابرات به واريز بخشي از سود سهام آنها به خزانه دولت گفت: اعتراض سهامداران در خصوص بند ج تبصره 12 قانون بودجه سالهاي 87 و 88 بود که آنها را از 40 درصد سود سهام خود محروم ميکند.
فيضي افزود: اعتراض سهامداران از طرف خزانه مورد پذيرش قرار گرفت و منتظر ابلاغ صورتجلسه مربوط به 192 ميليارد تومان اضافه برداشت هستيم.
گفتني است، در بند ج تبصره 12 بودجه آمده است 40 درصد سود ابرازي شرکت مخابرات بايد به خزانه واريز شود ولي مشخص نکرده است که اين 40 درصد مربوط به سود کل شرکت نيست بلکه مربوط به سود سهام دولت است و به اين ترتيب 40 درصد از سود سهامداران حقيقي نيز به خزانه واريز ميشود.
شکايت PAPها مبناي قانوني ندارد
مدير عامل شرکت مخابرات در مورد شکايت شرکتهاي ارايه دهنده اينترنت پر سرعت (PAP) از مخابرات گفت: مخابرات دفاعيه خود را با توجه به مباني قانوني تهيه کرده و پيشبيني ميکنيم که اين اتهام رد شود.
گفتني است شکايت اين شرکتها مربوط به اجرا نكردن مصوبه دولت از سوي مخابرات در خصوص کاهش قيمت زوج سيم بود.
صابر فيضي با بيان اينكه براساس ماده 90 قانون اصل 44 قانون اساسي دولت موظف شده كه چنانچه نرخي را براي بخش خصوصي تصويب كرد مابه التفاوت آن بايد به سهامداران پرداخته شود ادامه داد: مصوبه سازمان تنظيم مقررات حكم اجرايي دارد اما مستلزم شرايطي است كه مابه التفاوت اين مبلغ به مخابرات ارجاع داده شود تا منافع سهامداران نيز در نظر گرفته شود.
وي اظهار كرد: در مصوبه سازمان تنظيم مقررات به موضوع جبران زيان اشاره نشده و اگر ما اين مصوبه را اجرا ميکرديم، سهامداران شرکت مخابرات ميتوانستند به دليل به خطر افتادن منافع شان شکايت کنند.
فيضي ادامه داد: تمامي شرکتهاي ارايه دهنده اينترنت شکايت نکردهاند بلکه يک شرکت از مخابرات شکايت کرده است که نمايندگي نيز از سوي ساير شرکتها ندارد.
ودايع مشترکان قابل برگشت نيست
غفاريان گفت: توسعه شبکه مخابراتي کشور با استفاده از ودايع مشترکان صورت گرفته و از دولت هيچ بودجهاي گرفته نشده است و ميزان اين ودايع بيش از چهار هزار ميليارد تومان است که البته قابل برگشت به مشترکان نيست.
غفاريان با بيان اينكه مبناي توسعه شبكه مخابراتي بر دوش ودايع گذاشته شده است ادامه داد: از مبلغ چهار هزار ميليارد تومان ودايع مشتركان هزار ميليارد تومان به توسعه ارتباطات زيرساخت و هزار ميليارد تومان نيز به توسعه شبكه استانها اختصاص يافت و مابقي نيز صرف شبكه ارتباطات سيار شده است.
سود سال 87 مخابرات قابل توجه است
غفاریان در مورد سود سال گذشته اين شرکت گفت: صورتهاي مالي سال 87 تهيه شده و سود قابل توجهي در کل داريم هرچند برخي استانها زيانده است ولي در کل شرکت مخابرات در سال 87 سود قابل توجهي داشته است.غفاريان اظهار اميدواري کردکه مجمع عمومي شرکت مخابرات قبل از پايان تير برگزار شود.
زيان 9/4 درصدي مخابرات از محل اينتركانكشن با ايرانسل
رييس هياتمديره شركت مخابرات ايران با بيان اينكه مخابرات از محل اتصال متقابل با ايرانسل متضرر شده است گفت: حاشيه سود اينتركانكشن مخابرات با ايرانسل منفي 9/4درصد است.
وي عنوان كرد: قرارداد مخابرات با ايرانسل براي اتصال متقابل به اتمام رسيده است و در اين خصوص جلساتي را با مسوولان اپراتور دوم داشتهايم اما هوز به جمع بندي نهايي نرسيدهايم.
ارايه تلفن ثابت اعتباري در آينده
رييس هياتمديره شركت مخابرات ايران همچنين درخصوص ارايه تلفن ثابت اعتباري گفت: صدور و توزيع قبوض تلفن ثابت براي مخابرات بسيار پرهزينه است و براي جلوگيري از اين هزينهها ارايه تلفن ثابت اعتباري در دستور كار قرار گرفت كه به اين ترتيب ميزان پرداخت از اين محل نيز كاهش
خواهد يافت.
وي گفت: براي استفاده مشتركان از سيستم تلفن ثابت پيش پرداختي مكانيزمهاي انگيزشي و تشويقي در نظر ميگيريم.
به گفته غفاريان اين طرح به صورت آزمايشي در استان مركزي انجام شده است و به احتمال زياد در صورت تويب به تقاضاي مشتركان تلفنهاي فعلي نيز قابليت تبديل شدن به اعتباري را دارند.
پروژه بيلينگ همراه اول مسكوت مانده است
رييس هياتمديره شركت مخابرات ايران در خصوص اجراي پروژه بيلينگ (صورتحساب گيري يكپارچه) شركت ارتباطات سيار كه بيش از دو سال است كه به شركت صاايران سپرده شده است گفت: اين پروژه كماكان وضعيت سابق خود را طي ميكند و پيشرفت خاصي نداشته است.