گوگل توييتر را هم ميخرد
نام نویسنده: نسترن صائبی
دلايل متعددي در دست است كه نشان ميدهد گوگل ميخواهد در همه گوشه و كنار اينترنت نفوذ كند، چند هفته پيش، چندين كارشناس حدس زده بودند كه گوگل براي بهبود وضعيت موتور جستوجوي خود توييتر،سرويس وبلاگنويسي خرد را ميخرد و حال وبسايت TechCrunch گزارشي منتشر كرده مبني بر اينكه گوگل در حال مذاكره با مقامات توييتر است تا اين شركت را از آن خود كند. اين خبر جنجال برانگيز شده و اين سوال مطرح شده كه چرا توييتر پس از رد پيشنهاد نيم ميليارد دلاري Facebook حال بايد به گوگل جواب مثبت بدهد.
كوتاهترين جوابي كه به اين سوال ميشد داد اين بود كه Facebook حجم زيادي از سهاماش را پيشنهاد كرده بود كه البته قيمت سهامي كه اعلام كرده بود بسيار بالاتر از قيمت واقعي آن بوده است. در حالي كه براساس گزارش TechCrunch، پيشنهاد گوگل هم شامل پول نقد و هم شامل سهام شركت ميشود كه قيمت اين سهام در بازار بورس از ارزش بالاتري برخوردار است و صد البته بنيانگذاران توييتر، شناخت بيشتري نسبت به گوگل دارند، زيرا چند سال پيش بود كه سرويس Bloger.com را به اين غول اينترنتي فروخته بودند. در صورت اتفاق نظر گوگل و توييتر بر سر اين معامله، گوگل هم به اندازه كافي برد خواهد كرد. زيرا توييتر، جستوجوي لادرنگ را براي اين غول اينترنتي به ارمغان خواهد آورد و اين امري است كه گوگل تاكنون به آن دست نيافته است. علاوه بر اين، سر گرفتن معامله مذكور، بهترين روش ممكن براي آن است كه هر دو شركت بفهمند كاربران در مورد آنها چه نظري دارند و چه پشت سرشان ميگويد، چه خوب و چه بد! در هر صورت اگر هم دستيابي گوگل به سرويس بلاگر، يك پيش درآمد و رهنموني براي اين شركت به شمار آيد، تصاحب توييتر چندان تغييري در نحوه عملكرد و ظاهر اين سرويس ايجاد نخواهد كرد. تنها تغييراتي كه در توييتر پيش خواهد آمد، مربوط به تبليغات كوچكي ميشود كه اخيرا در صفحه اول آن ظاهر شده و بعد از اين به تبليغات آنلاين گوگل تبديل خواهد شد. كارشناسان با توجه به استراتژيهاي گوگل پيشبيني ميكنند كه اين تبليغات هم متناسب با مواردي كه كاربران در پروفايل خود نوشتهاند، ارايه شود.
اگرچه پيشبيني ميشود كه با خريد توييتر توسط گوگل، تحول چنداني در سرويس وبلاگنويسي خود ايجاد نشود، اما انتظار ميرود كه وبسايت Fail Whale كه يك شبكه اجتماعي است، به كمك اسب بخار گوگل به نوايي برسد.
اخبار ناگوار براي اينترنت
البته بايد گفت كه تمامي اين موارد در حد يك شايعه است اما به هر حال، سرگرفتن اين معامله، براي هر دو طرف و البته براي كاربران توييتر نفع بسياري به همراه خواهد داشت. اما مشكل اساسي اين است كه بسياري از سرويسهاي آنلاين وب 0/2 ايده و روشي براي درآمدزايي ندارند و در بيشتر موارد برنامههاي كسب و كار اين سرويسها به يك نقطه ختم ميشود: اينكه توسط گوگل خريداري شوند!
توييتر هم دقيقا همين مسير را در پيش گرفته است زيرا هنوز در برنامههاي درآمدزايي خود سردرگم مانده است. البته اين هم مشكل بزرگي نيست زيرا اكثر وبسايتها نظير توييتر دست به اقدامات جديدي ميزنند كه اين كمبود را جبران ميكند. اما اگر روياي رقابت با شركتها و كسبوكارهاي موجود را در سر بپرورانند، در وضعيت وخيم اقتصادي كنوني حتما كم ميآورند.
Amazon.com يكي از وسايتهاي موفق در عرصه فروش آنلاين است كه به لطف اقتصاد دانانش هيچ نگراني بابت موارد كوچكي همچون درآمدزايي در سالهاي اخير به دل راه نداد و با اوصافي كه همه كتا بفروشان با ركود مواجه شده و بسياري حتي از صحنه روزگار محو شدهاند، به توسعه خود ادامه ميدهد.
بايد گفت اگر سرمايهگذاران ريسكپذير فقط با اين اميد روي راهاندازي وبسايتهاي جديد سرمايهگذاري كنند كه بالاخره روزي توسط گوگل خريداري شوند به اين بهانه كه نگراني بابت درآمدزايي نداشته باشند، پس فقط اين فروشندگان كتاب نيستند كه بايد دنبال كار بگردند.
واكنش بنيانگذار توييتر
جمعه گذشته، پس از اينكه خبر احتمال خريد توييتر توسط گوگل منتشر شد، بيز استون، بنيانگذار توييتر، اعلام كرد كه وي ايجاد يك شركت سودده و مستقل را در برنامه كاري خود دارد. وي در وبلاگ توييتر خود نوشت: هيچ شكي نيست كه توييتر با شركتهاي ديگر همكاري ميكند و به طور كلي هدف ما ايجاد يك شركت سودده و مستقل است كه گامهاي اوليه آن را هم برداشتهايم.
تمامي اين شايعات از زماني آغاز شد كه يكي از بلاگرهاي خبره عرصه فناوري اطلاعات يعني مايكل آرينگتون در وبلاگاش در TeehCrunch اعلام كرد كه غول جستوجوي اينترنتي براي تصاحب شركت تازه تاسيس سانفرانسيسكويي سرو دست ميشكند و ميخواه با مقامات اين شركت مذاكره كند.
شواهدي نيز در دست است كه اين امر را ثابت ميكند. به طور مثال اريك اشميت، مدير اجرايي گوگل، كه در اوايل سال ميلادي جاري توييتر را يك «ايميل ناقابل» خوانده بود در آخرين اظهارنظر خود گفته كه ما توييتر را تحسين ميكنيم.
از سوي ديگر بيز استون نيز هفته گذشته اعلام كرد كه انتظار دارد روشي را براي درآمدزايي بيابد كه در توسعه اين سرويس رايگان كمك كند كه يكي از اين روشها دريافت شهريه از اكانتهاي تجاري است.
منبع : فناوران