تکنولوژی

دولت اگر طلب «ايريانا» را بدهد، فرصت‌ها از دست نمي‌رود

پروژه‌هاي ICT را که افغان‌ها کارفرماي آن بودند تسويه‌حساب کرده‌ايم اما هنوز براي پروژه‌هايي که با کمک دولت ايران در افغانستان اجرا شده است هيچ‌گونه پرداختي از سوي دولت صورت نگرفته است.

ايسنا- محمد ثروتي، عضو هيات‌مديره کنسرسيوم IT ايران و افغانستان با بيان اين مطلب گفت: اين کنسرسيوم در افغانستان سه پروژه نرم‌افزاري را از محل کمک‌هاي ايران به افغانستان با موفقيت به انجام رسانده است که حتي دوره پشتيباني آنها هم به اتمام رسيده است اما با گذشت بيش از يک سال تاکنون هيچ‌گونه پرداختي از سوي دولت بابت اين پروژه‌ها صورت نگرفته است و ما مجبور شديم با هزينه خودمان آنها را تحويل کارفرماي افغاني بدهيم.

وي ادامه داد: اين در حالي است که ما در چند ماه اخير پروژه‌هايي را براي خود دولت و يا بخش خصوصي افغانستان انجام داده‌ايم که موفق شده‌ايم کل مبلغ پروژه را از آنها دريافت کنيم. ثروتي درباره پروژه‌هاي انجام شده در افغانستان گفت: اين کنسرسيوم که متشكل از 37 شرکت خصوصي ايراني است تاکنون در سه وزارتخانه عدليه، ماليه و صحت، پروژه‌هاي نرم‌افزاري به ارزش بيش از 300 هزار دلار به انجام رسانده است که مورد استقبال افغان‌ها هم قرار گرفته است و اگر حمايت دولت ايران در موعد مقرر خود انجام مي‌شد اين امکان وجود داشت تا پروژه‌هاي ديگري نيز بازاريابي شده و اجرا شود اما متاسفانه بسياري از اين فرصت‌ها از دست رفت.

ثروتي ضمن اشاره به تعدادي از اين پروژه‌ها گفت: طراحي و راه‌اندازي سيستم راي‌گيري الکترونيکي و حضور و غياب نمايندگان پارلمان افغانستان، سيستم مکانيزه بازنشستگي کل اين کشور، بازي‌هاي تلويزيوني، محصولات و بسته‌هاي نرم‌افزاري متعدد کاربردي مانند نرم‌افزارهاي اداري و مالي، برگزاري دوره‌هاي آموزشي کوتاهمدت و بلندمدت، سمينارها و کارگاه‌هاي تخصصي و ساير خدمات فني و مهندسي از جمله پروژه‌هايي است که براي آنها بازاريابي‌هاي خوبي صورت گرفته است و براي تعدادي از آنها منتظر پاسخ افغان‌ها هستيم تا کار را آغاز كنيم. ثروتي با گلايه از مديريت ستاد بازسازي افغانستان در ايران تصريح كرد: دوستاني که آن‌جا هستند گويي آگاهي زيادي از کاربردهاي فراوان ICT و نقشي که اين فناوري مي‌تواند در توسعه کشوري مانند افغانستان داشته باشد ندارند، ضمن اين که از توانمندي‌هاي شرکت‌هاي ايراني نيز بي‌اطلاع هستند و با همه اينها از مشاوره افراد متبحر و کارشناس نيز در اين حوزه استفاده نمي‌کنند.

به گفته وي آنها همچنين از اين واقعيت غافل هستند که ايران و افغانستان به دليل هم‌جواري و وجود ساختارهاي اداري و بوروکراتيک شبيه هم، چقدر مي‌توانند در فناوري اطلاعات و ارتباطات همکاري نزديک داشته باشند.

اين عضو هيات‌مديره کنسرسيوم ايران و افغانستان با اشاره به فعاليت ساير کشورهاي خارجي مانند آمريکا، آلمان، فرانسه، کانادا، پاکستان، هند و حتي امارات و عربستان در افغانستان گفت: اکثر کشورهاي خارجي که در افغانستان فعاليت تجاري و اقتصادي دارند از ابزار ICT به عنوان يکي از مهم‌ترين ابزارهايي که مي‌تواند در کوتاه مدت و بلند مدت به سود مردم افغانستان باشد و در عين حال ارتباط آنها را با اين کشور حفظ كند نگاه مي‌کنند و حمايت‌هاي زيادي را از شرکت‌هاي خودشان براي کار در افغانستان در بخش فناوري اطلاعات و ارتباطات انجام مي‌دهند و تاکنون نيز در بسياري از وزارتخانه‌ها و ولايات اين کشور پروژه‌هاي متعددي را به انجام رسانده‌اند.

مدير فني و هماهنگي اين کنسرسيوم افزود: در حال حاضر ما تنها مجموعه‌ ICT ايراني فعال در افغانستان هستيم و معتقديم که بازار اين کشور پتانسيل‌هاي بسيار خوبي دارد که مي‌تواند مورد توجه ما قرار گيرد. ضمن اين که افغان‌ها هم در اين چند وقت به ما اعتماد و اعتقاد لازم را پيدا کرده‌اند و امکان اجراي پروژه‌هاي بزرگ‌تر و کاربردي‌تر به خوبي وجود دارد و اگر حمايت‌هاي دولتي انجام شود مي‌توانيم سهم مناسبي از اين بازار را براي شرکت‌هاي ايراني به دست آوريم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا