تکنولوژی

آغاز الكامپ 2008

نام نویسنده: سونيتا سراب‌پور

بالاخره زمان برگزاري پر سر و صداترين نمايشگاه كشور آن هم در صنعت ICT فرارسيد. چهاردهمين نمايشگاه الكامپ (الكترونيك، كامپيوتر و تجارت الكترونيك) امسال و براي بار دوم در كنار نهمين نمايشگاه بين‌المللي صنايع مخابرات، ارتباطات و تكنولوژي اطلاع‌رساني (تلكام) امروز افتتاح مي‌شود. نمايشگاهي كه تا پنجم آذرماه ارائه خواهد داشت.
الكامپ 2008 در محل دائمي نمايشگاه‌هاي بين‌المللي تهران به مدت چهارروز برپا خواهد شد و در اين مدت آخرين و جديدترين خدمات و محصولات حوزه ارتباطات و فن‌آوري اطلاعات براي تمامي علاقه‌مندان عرضه خواهد شد.
اختلاف‌ها ادامه دارد؟
وقتي يك رويداد مهم مانند برگزاري نمايشگاه بين‌المللي الكامپ قدم به چهاردهمين دوره فعاليت خود مي‌گذارد به نظر مي‌رسد مي‌خواهد ثابت كند دوران آزمايش خود را سپري كرده و به عنوان يك نمايشگاه قوي در صنعت آي‌تي مطرح شده است. نمايشگاهي كه مي‌خواهد با ديگر رويدادهاي بين‌‌المللي آي‌تي همچون كامپيوتكس، سيبت با جي‌تكس و … وارد رقابت شود. مرور بر فعاليت چند سال اخير اين نمايشگاه ما را با اين واقعيت تلخ روبه‌رو مي‌‌كند كه اين نمايشگاه در دوران فعاليت خود نه تنها قادر به رقابت با نمايشگاه‌هاي خارجي نبوده، بلكه اغلب با سير نزولي روبه‌رو شده است.
نيازي به تكرار تاريخچه برگزاري نمايشگاه الكامپ نيست؛ چرا كه اگر از خوانندگان روزنامه باشيد بارها و همزمان با برگزاري اين نمايشگاه نقدها و گزارش‌هاي بي‌شماري را مطالعه كرده‌ايد. به هر حال، الكامپ چهاردهم در حالي از امروز كار خود را آغاز مي‌كند كه برعكس سال‌هاي گذشته با هيچ حاشيه‌اي همراه نبوده است كه اين امر به باور مسوولان برگزاركننده نمايشگاه به دليل تعاملات مثبت اين ارگان با سازمان نظام صنفي رايانه‌اي و مديريت خوب نمايشگاه بوده است. اما در مقابل اين اظهارات سازمان نظام صنفي، دليل اصلي بي‌حاشيه بودن الكامپ چهاردهم را، تبديل شدن اين نمايشگاه به يك نمايشگاه عادي و بي‌انگيزه شدن شركت‌هاي فعال در اين حوزه عنوان مي‌كند.
مسوولان نمايشگاه بين‌المللي در حالي صحبت از تعاملات و همكاري سازمان نظام صنفي رايانه‌اي كشور مي‌كنند كه امسال نيز مانند سه سال گذشته اين سازمان قصد شركت در اين نمايشگاه را نداشته و به قولي مي‌توان گفت تحريم مسوولان سازمان نظام صنفي رايانه‌اي همچنان ادامه دارد.
سهيل مظلوم، نايب رييس سازمان نظام صنفي رايانه‌اي در اين خصوص مي‌گويد: «ما به هيچ‌وجه الكامپ چهاردهم را تحريم نكرديم و تحريم سازمان تنها مربوط به الكامپ يازدهم بود. در اين دوره هم به اين دليل شركت نكرديم كه شرايط مورد نظر ما طي جلساتي كه با مسوولان نمايشگاه بين‌المللي داشتيم فراهم نشد، بنابراين ترجيح داديم كه در اين دور نيز از شركت در نمايشگاه صرف‌نظر كنيم.»
وي در خصوص شرايط مدنظر سازمان نيز چنين توضيح مي‌دهد: «همانطور كه شما و تمام فعالان اين حوزه مي‌دانيد الكامپ دهم از آن جهت كه دست بخش خوصي بود به بهترين نحو ممكن برگزار شد وقتي بخش خصوصي اثبات مي‌كند كه توانايي برگزاري يك نمايشگاه همانند يك نمايشگاه بين‌المللي را دارد به چه دليل بخش دولتي مانع از برگزاري دوره‌هاي بعدي توسط اين بخش مي‌شود.»
مظلوم در خصوص اين علل مي‌گويد: «يكي از دلايل اين مانع شدن فساد و عدم شفافيت سيستم است. نگراني نيز يكي ديگر از اين دلايل است. در واقع نگراني از اين كه برگزاري خوب نمايشگاه الكامپ به ديگر نمايشگاه‌هاي برگزار شده در كشور نيز سرايت كند دست به نابودي اين نمايشگاه زدند. ما در سال 83 جانمايي و ثبت‌نام را به طور كامل به صورت الكترونيكي انجام مي‌داديم در حالي كه در سال 87 هنوز ثبت‌نام به شيوه‌ 5 سال گذشته و سنتي انجام مي‌گيرد.»
به اعتقاد مظلوم مسوولان نمايشگاه از آن جهت كه برگزاري الكامپ مي‌توانست الگوي خوبي براي ساير نمايشگاه‌ها باشد با بهانه‌گيري و كارشكني مسووليت برگزاري را از دست بخش‌خصوصي گرفتند. وي در ادامه با اشاره به هزينه‌هاي يك نمايشگاه خارجي مي‌افزايد: «ميزان هزينه نمايشگاه جيتكس كه اخيرا نيز برگزار شد براي ايرانيان به حدود 8 ميليارد تومان مي‌رسيد و اين در حالي است كه هزينه اي كه بازديد كنندگان ايراني در الكامپ دهم با آن همه غرفه و فضا خرج كردند به يك‌ميليارد و پانصدهزار تومان هم نمي‌رسيد و اين نشا مي‌دهد كه با شفافيت مي‌توان يك نمايشگاه را در حد يك نمايشگاه بين‌المللي در كشور برگزار كرد بدون اينكه هزينه زيادي را نيز صرف آن كرد. اما از آنجا كه برخي تحمل اين شفافيت را نداشتند اجازه ادامه اين روند را به ما ندادند. به اعتقاد من ادامه اين شرايط در برگزاري نمايشگاه مي‌تواند به ندانم‌كاري ما و فعالان اين حوزه برگردد و هم به تحريك مسوولان نمايشگاه جيتكس، چراكه موفقيت الكامپ به هيچ وجه به نفع آنها نبوده است.»
نايب‌رييس سازمان نظام صنفي به رفتار دوگانه برخي افراد و سازمان‌هاي فعال در اين حوزه اشاره مي‌كند و مي‌افزايد: «خيلي از كساني كه به سازمان ايراد مي‌گرفتند و براي ايجاد تنش شركت‌ها را تحريك به شركت در نمايشگاه مي‌كردند خودشان امسال در نمايشگاه شركت نكردند. آيا اين عدم شركت به معني اين نيست كه آنها فهميده‌اند كه حضور در اين نمايشگاه به جز هدر دادن پول چيز ديگري به دنبال نخواهد داشت و براي آنها هيچ صرفه اقتصادي به وجود نخواهد آورد. اما آنها براي ضربه زدن به صنف هر كاري مي‌كنند و نمونه آن هم همين تحريك شركت‌ها است.»
در مقابل اظهارات مظلوم، علي موسوي، عضو هيات مديره و معاون امور نمايشگاه بين‌المللي تهران با نگاهي مثبت به مساله اعلام مي‌دارد كه سازمان با تمام قوا همكاري خود را با نمايشگاه انجام داده است.
موسوي درخصوص اينكه سازمان نظام صنفي به هيچ وجه نتيجه همكاري‌ و تعامل با نمايشگاه را مثبت نمي‌داند، مي‌گويد: «اگر معني آنها از تعامل اين است كه تنها خودشان برگزار كننده الكامپ باشند، بله ما به نتيجه خوبي نرسيديم. اما طي جلساتي كه با اعضاي اين صنف داشتيم به آنها قول داديم كه با همكاري آنها اگر نمايشگاه چهاردهم به خوبي برگزار شود. ما سال ديگر با برنامه‌ريزي‌هايي كه انجام خواهيم داد برگزاري بخشي از نمايشگاه را به آنها خواهيم سپرد. وي در واكنش به اين سوال كه بر اساس شواهد الكامپ دهم از آن جهت كه توسط بخش خصوصي برگزار مي‌شده بهترين دور از نمايشگاه بوده حال چرا باي دولت مسووليت را از دست اين بخش بگيرد نيز اظهار مي‌دارد: «به دلايلي كه همه مي‌دانند از الكامپ دهم به بعد برگزاري اين نمايشگاه به دست بخش دولتي افتاد. وقتي به سوابق هم نگاه مي‌كنيم ما به اين نتيجه نمي‌رسيم كه الكامپ دهم بهترين دور از نمايشگاه الكامپ بوده است؛ چراكه ما در پايان هر نمايشگاه بازخوردهاي مختلفي را از بازديدكنندگان، غرفه‌داران، روزنامه‌نگاران فعال در حوزه IT و … داريم و با نظرسنجي كه انجام مي‌دهيم معين مي‌كنيم كه چه نمايشگاهي خوب يا بد بوده و از اين جهت نيز مي‌توانيم بگوييم كه الكامپ سيزدهم هم بازخوردهاي مثبتي داشته است.»
مزيت‌هاي الكامپ چهاردهم
موسوي بر اين باور است كه الكامپ چهاردهم بهتر از الكامپ دهم برگزار خواهد شد و همچنين يادآور مي‌شود كه ميزان فضاي غرفه‌ها، تعداد شركت‌هاي شركت‌كننده در اين الكامپ به دليل حمايت‌هاي سازمان نظام صنفي 20درصد افزايش داشته است.
به گفته وي، امسال نمايشگاه در فضايي برابر 16هزار و 824 متر مفيد و 32هزار متر غيرمفيد برگزار خواهد شد. همچنين در اين نمايشگاه 470 كشور يعني 68 شركت خارجي و 402 شركت داخلي، شركت خواهند كرد كه تمامي اين شركت‌ها از جانب نمايندگي‌هاي رسمي در اين نمايشگاه حضور پيدا خواهند كرد.
موسوي يادآور مي‌شود كه ثبت‌نام 423 شركت براي حضور در نمايشگاه ا طريق اينترنت صورت گرفته است. معاون امور نمايشگاهي، ‌نمايشگاه تهران در ادامه در خصوص مزيت‌هاي نمايشگاه چهاردهم مي‌گويد:«ما در اين نمايشگاه به متقاضيان اين امكان را مي‌دهيم كه به صورت بي‌سيم به اينترنت دسترسي داشته و از خدمات آن استفاده كنند. همچنين در اين نمايشگاه براي اولين بار، فن بازار تخصصي ICT با همكاري وزارت علوم و وزارت بازرگاني برگزار خواهد شد كه هدف اين فن بازار كمك به حل مشكلات ساختار تجاري طرح‌هاي فن‌آورانه شركت‌ها است. در واقع در اين فن بازار عرضه‌كنندگان و متقاضيان فناوري در سطوح ملي، ‌سازماني، كشوري به منظور تامين نيازهاي تكنولوژيكي خود در خصوص رسيدن به دانش فني با هم به گفت‌وگو مي‌نشينند.»
شركت‌هايي كه قصد حضور در چهارمين نمايشگاه الكامپ را داشته‌اند از روزهاي قبل از برگزاري اين نمايشگاه تبليغات خود را آغاز كرده بودند از جمله شركت‌هاي فعال در نمايشگاه تلكام مي‌توان به ايرانسل و همراه اول اشاره كرد كه هر كدام از طريقي همچون بيلبوردهاي تبليغاتي، روزنامه‌ها و… حضور خود را در نمايشگاه اعلام مي‌كردند.
اين حجم تبليغات درمورد شركت‌هاي نرم‌افزاري و سخت‌افزاري حاضر در نمايشگاه‌هاي الكامپ نيز ديده مي‌شد. از جمله شركت‌هاي سخت‌افزاري كه تبليغات نسبتا گسترده‌اي داشته است مي‌توان به شرك فراسو اشاره كرد. با وجود سرمايه‌گذار‌ي‌هاي اين شركت در نمايشگاه‌هاي خارجي همچون جيتكس به منظور معرفي محصولات فراسو در مجامع بين‌المللي، اين شركت براي حضور در الكامپ تنها روي فروشگاه‌هاي لاوان خود تمركز كرده است.
احمد عليپور مدير عامل اين شركت در اين خصوص مي‌گويد: «از آنجا كه در نمايشگاه‌هاي خارجي عمده بازديدكنندگان افرادي با كار تجاري هستند بنابراين تصميم‌ مي‌گيريم كه محصولات فراسو را در اين نمايشگاه‌ها معرفي كنيم اما به دليل اينكه در ايران عمده بازديدكنندگان مصرف‌كننده هستند بنابراين تمركز روي لاوان موثرتر خواهد بود.»
عليپور نگاه مثبتي به رگزاري چهاردهمين نمايشگاه الكامپ دارد و در ادامه مي‌افزايد: «به توجه به اخبار و اطلاعات كه قبل از نمايشگاه منتشر شده است تعداد شركت‌ها نسبت به سال گذشته افزايش و تمام غرفه‌ها نيز پر شده است در كل استقبال خوبي از اين نمايشگاه نسبت به دوره‌هاي قبل شده است.
به هر حال و با تمام اختلافات موجود كه چند سالي است در برگزاري الكامپ ديده مي‌شود چهاردهمين نمايشگاه الكامپ از امروز كار خود را آغاز كرده و اگر به گفته برپا كنندگان نمايشگاه باور داشته باشيم مي‌توانيم شاهد برگزاري يك نمايشگاه قوي باشيم؛ چرا كه به باور موسوي اين نمايشگاه با همكاري‌هاي صورت گرفته قرار است به رقابت با جيتكس بپردازد. حتي بهتر از آن ظاهر شود و بتواند در زمينه نمايشگاه‌هاي حوزه IT حرف اول را در منطقه بزند.

منبع : دنيای‌اقتصاد

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا