تکنولوژی

آزمایش ایمپلنت مغزی برای درمان افسردگی

یک پروژه آزمایشی نوآورانه در سرویس سلامت ملی بریتانیا (NHS) قصد دارد با استفاده از یک رابط مغز و کامپیوتر که به‌طور مستقیم فعالیت مغزی را با کمک اولتراسوند تغییر می‌دهد، وضعیت روحی بیماران را بهبود بخشد.

این دستگاه که برای کاشت در زیر جمجمه – اما بیرون از مغز طراحی شده ، فعالیت مغزی را نقشه‌برداری کرده و پالس‌های هدفمند اولتراسوند را به خوشه‌هایی از نورون‌ها ارسال می‌کند تا آن‌ها را “فعال کند.” ایمنی و تحمل‌پذیری این دستگاه در یک آزمایش به ارزش ۶.۵ میلیون پوند و با حمایت مالی آژانس تحقیقات پیشرفته و اختراعات بریتانیا (Aria) روی حدود ۳۰ بیمار آزمایش خواهد شد.

پزشکان امیدوارند این فناوری در آینده بتواند درمان بیماری‌هایی مانند افسردگی، اعتیاد، اختلال وسواس فکری-عملی (OCD) و صرع را با بازتعادل الگوهای مختل شده فعالیت مغزی متحول کند.

این دستگاه که توسط شرکت آمریکایی غیرانتفاعی Forest Neurotech توسعه داده شده، از اولتراسوند برای ثبت و تغییر فعالیت مغز استفاده می‌کند و برخلاف ایمپلنت‌های تهاجمی، نیازی به وارد کردن الکترودها به مغز ندارد. این فناوری به دلیل توانایی در تغییر فعالیت در چندین ناحیه به‌طور هم‌زمان، به‌عنوان پیشرفته‌ترین رابط مغز-کامپیوتر (BCI) جهان توصیف شده است.

در این آزمایش، بیماران آسیب‌دیده مغزی که بخشی از جمجمه‌شان برای کاهش فشار بحرانی برداشته شده، شرکت خواهند کرد. دستگاه در محل نقص جمجمه قرار می‌گیرد و می‌تواند تغییرات جزئی جریان خون را برای ایجاد نقشه‌های سه‌بعدی با وضوح بسیار بالا ثبت کند. همچنین، دستگاه قادر است با ارسال اولتراسوند متمرکز، فعالیت نورون‌ها را در مکان‌های خاص تنظیم کند.

در این آزمایش  دستگاه به مدت دو ساعت مورد استفاده قرار می‌گیرد تا فعالیت مغزی و تأثیر آن بر حالت روحی و انگیزه بیماران بررسی شود. البته چالش‌های ایمنی وجود دارد، از جمله تولید گرما توسط اولتراسوند و اثرات ناخواسته احتمالی بر شخصیت یا تصمیم‌گیری بیماران.

این مطالعه از مارس آغاز می‌شود و سه و نیم سال ادامه خواهد داشت. در صورت موفقیت، مراحل بالینی گسترده‌تری برای درمان افسردگی و سایر شرایط دنبال خواهد شد. این پروژه بخشی از برنامه ۶۹ میلیون پوندی Aria برای توسعه فناوری‌های دقیق عصبی است.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا