اسپیسایکس این هفته اولین صورت فلکی ماهوارهای خود را که قابلیت ارتباط مستقیم با گوشیهای موبایل را دارد، تکمیل کرد. روز چهارشنبه، این شرکت ۲۰ ماهواره را با استفاده از موشک فالکون ۹ به فضا پرتاب کرد که ۱۳ عدد از آنها میتوانند بدون نیاز به تجهیزات اضافی، مستقیماً با تلفنهای همراه ارتباط برقرار کنند.
این اقدام پس از تأیید کمیسیون فدرال ارتباطات آمریکا (FCC) در هفته گذشته انجام شد که توافق میان اسپیسایکس و تی-موبایل را به تصویب رساند. این همکاری که در سال ۲۰۲۲ اعلام شد، هدف خود را ایجاد دنیایی تعیین کرده که در آن گوشیهای موبایل حتی در میانه اقیانوس نیز به شبکه جهانی متصل باشند. اسپیسایکس اعلام کرده که این ماهوارهها مانند “یک برج مخابراتی در فضا” عمل میکنند و قابلیت یکپارچگی با شبکههای موجود مشابه با قابلیت رومینگ استاندارد را دارند.
روز پنجشنبه، اسپیسایکس در شبکه اجتماعی X اعلام کرد که این ماهوارههای مستقیم به موبایل بهسرعت با استفاده از فناوری ارتباط لیزری به صورت فلکی استارلینک متصل میشوند و میتوانند “مناطق بدون پوشش را حذف کرده و در مواقع ضروری اطمینان خاطر بیشتری برای مشتریان فراهم کنند.” این شرکت اوایل سال جاری اولین پیامهای متنی را از طریق شبکه تی-موبایل ارسال و دریافت کرد.
صورت فلکی ماهوارهای مدار پایین زمین اکنون شامل ۶,۷۹۹ ماهواره عملیاتی است و طبق گزارش Space.com حدود ۳۳۰ عدد از آنها میتوانند مستقیماً با گوشیهای موبایل ارتباط برقرار کنند. روز پنجشنبه، ایلان ماسک اعلام کرد که گوشیهای موبایل بدون تغییر قادر خواهند بود پهنای باندی حدود ۱۰ مگابیت بر ثانیه در هر پرتو دریافت کنند. او همچنین اضافه کرد که صورت فلکیهای آینده ظرفیت بسیار بیشتری برای انتقال داده خواهند داشت.
انتظار میرود که این شرکتها اطلاعات بیشتری برای مصرفکنندگان منتشر کنند، زیرا خدمات Starlink Direct to Cell قرار است سال آینده در دسترس قرار گیرد. با این حال، این صورت فلکی تنها محدود به تی-موبایل نیست. طبق گزارش Android Central، بن لانگمایر، مدیر ارشد اسپیسایکس، اندکی پس از پرتاب اعلام کرد که این ماهوارهها “برای همکاری با هر شرکت مخابراتی در جهان آماده ارائه خدمات هستند.”